Android Emülatör: En iyi +15 Android Emülatör

Windows’da çalışan en iyi Android Emülatör önerilerini bulabileceğiniz bu liste sürekli olarak güncel tutulmaktadır. Windows’un yanına ve içine kurabileceğiniz bu emülatörler ile bilgisayarınızda Android telefon ve tablet çalıştırmış olursunuz. Listeye MAC için en iyi Android Emülatör programları da eklenmiştir. İşte Windows için en iyi android emülatörleri;

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda android çalıştırmak pek çok kişinin yapmak istedikleri arasında geliyor. Pek çok sebepten ötürü Windows’ta android çalıştırmak gerekebilir. Bu yazıda Windows için en iyi android emülatörleri hangileri ise onları inceleyeceğiz. Kasmayan android emülatör listesini incelemeden önce android emülatör nedir hep birlikte öğrenelim…

Android Emülatör Nedir?

Android Emülatör, sanal bir android’dir. Windows başta olmak üzere farklı işletim sistemlerine kurulan bu emülatörler, sanal bir Android ortamı oluşturmaya olanak tanır. Android Emülatörler genellikle oyun oynamak, uygulama test etmek ve ve bilgisayarda Android çalıştırmak için kullanılır.

Android Emülatör Ne İşe Yarar?

Bilgisayarınızın içinde telefon ya da tablet olsun ister miydiniz? Bu sanal cihazda yapmak istediğiniz bütün testleri yapabilir, yeni ya da farklı bir cihaz olarak kullanabilirsiniz. Kendi telefonunuzda ya da tabletinizde yapmaya korktuğunuz işlemleri bu sanal cihazda yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra her cihazda bir tane çalışan uygulamaları çalıştırabilirsiniz. (Whatsapp gibi) Diğer yandan sadece telefonda oynanan oyunları bilgisayarda oynayabilirsiniz. Hemen aşağıdaki videoyu izleyerek bu emülatörler arasında kendinize en uygun olanı bulabilir ve kararınızı verebilirsiniz.

En iyi android emulator listesi pek çok kritere göre hazırlanıyor ve bu listenin içerisindeki android emulatorler sık sık sıra değiştiriyor. Son zamanlarda yaptıkları güncellemeler ile oldukça gelişen en hızlı android emulator liste başlarında yer alırken en hafif android emulator ise liste sonlarında kendisine yer buluyor. En iyi kasmayan android emülatör yine liste başlarında kendisine yer bulurken pc için en iyi android emulator listenin diğer sırasında kendine yer buluyor.

En İyi Kasmayan Android Emülatör Listesi 2023 [Güncellendi]

Görüldüğü üzere android emülatörler oldukça faydalı. Bilgisayarımıza android emülatör kurma fikri aklımıza geldiyse hangi android emülatörü kullanmalıyım sorusuna cevap verelim…

2023 İçin En İyi Android Emülatör Listesi:

2023 Yılında da önceki yıllarda olduğu gibi gelişen oyun sektörüne bağlı olarak pek çok emülatör kendini geliştirmeye ve güncellemeye devam ediyor. En iyi android emulator 2021 yılında Bluestacks olarak bilinse de aradan geçen sürede işler değişti. En iyi android emulator 2022 yılında da bluestacks ve Nox player olarak biliniyordu ki 2022 yılında Gameloop da oyuna dahil oldu. 2023’de ise kıran kırana mücadele var. Çünkü Artık Android Emülatörler çok daha fazla kullanılıyor.

Bu emülatörler ile bilgisayarınızda sanal bir android makine çalıştırabileceksiniz. Bu sayede bilgisayarınızda android için yapılmış oyun ve uygulamaları rahatlıkla kullanabileceksiniz. Yazının bu kısmında ise sizler için derlediğimiz en iyi android emülatörleri listelemeye başlıyoruz:

Windows 11

Amazon Appstore Windows 11 Android Emülatör

Windows 11 ilk çıktığında büyük ses getirmişti. Oval pencere tasarımları ve kompakt arayüzü ile dikkatleri üzerine çekse de bir dizi özelliği ile de gündem olmayı başarmıştı. Android Emülatör özelliği gören sanallaştırma desteği de bu özelliklerden biri. Windows 11 ile Android uygulamaları çalıştırmak mümkün.

Android uygulamalarını Windows 11’de çalıştırmanın 2 temel metodu bulunur. Amazon’un Appstore’unu kurmak ve buradaki Android uygulamaları kurmak. Diğer yöntem ise geliştiriciler için beta sürecindedir. Windows 11 Android uygulama çalıştırmak için tüm özelliklere sahip olsa da doğrudan APK çalıştırmak için testlere devam etmektedir. Eğer profesyonel bir Windows 11 kullanıcısı iseniz Google Play Games gibi beta programları inceleyebilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

Neden Windows 11 Android Emülatör Kullanmalıyım?

  • Ücretsizdir
  • Windows’un tecrübeli kaynaklarına sahiptir
  • Güncelleme desteği sunar
  • Aracı programları ortadan kaldırarak uygulama çalıştırmaya sıcak bakar

Nox Player

en iyi android emülatörü

Nox Player özellikle Android oyuncularını hedef alan bir android emulator programıdır. Her ne kadar android emülatör olsa da Nox player işini iyi yapıyor ve PUBG veya Justice League gibi büyük oyunları oynamak için en uygun emülatörlerden biri olmayı başarıyor. Nox Emulator’ün en iyi yanı, sponsorlu reklamlar olmadan tamamen ücretsiz olmasıdır. Nox Player, en iyi kasmayan android emülatör yazılımlarından biridir.

Nox Player, Klavye, Fare ve Gamepad tuşlarını eşlemenizi sağlar. Örneğin, sağa kaydırmak için eşleme kısayolu gibi hareketler için klavye tuşları atayabilirsiniz.

Ayrıca, en iyi oyun sonuçlarını elde etmek için CPU ve RAM kullanımını ayarlar seçeneğinde belirleyebilirsiniz. Android’i kasmadan kullanmak odak noktanızda ise, Nox Player sanal cihazı bir dakikadan daha kısa sürede çalıştırmayı kolaylaştırır. Nox  player pc için en iyi android emülatörlerinden biri olduğu için tavsiye edilmektedir.

Pek çok kişiye göre Nox player en hızlı android emulator olarak bilinir. Hız konusu farklı uygulamalar için göreceli olsa da sistemi yormayan stabil android emulator olarak da bilinir.

Nox ile ilgili tek sorun sisteme çok fazla yük bindirmesidir. Android bilindiği üzere aşırı kaynak tüketen bir işletim sistemi. Nox Player doğrudan donanımınızın kaynaklarını tüketmiyor olsa da içerisinde çalıştırdığı android kaynaklarınızı zorlayacaktır. Ayrıca içerisindeki android’i kolaylıkla root‘layabilirsiniz.

Fiyat:  Ücretsiz

Neden Nox Player kullanmalıyım?

  • Tek cihazda birden fazla pencere açabilirsiniz
  • Denetleyicilerdeki kısayolları eşleyebilirsiniz
  • Root yapmak oldukça kolaydır

Nox Player’ı İndir


BlueStacks

en iyi android emülatörü

BlueStacks, muhtemelen Android kullanıcıları arasında en bilinen Android emülatörüdür. Bu Emülatör genelde oyun oynamak için tercih edilir ve kurulumu son derece kolaydır. Play Store dışında, BlueStacks optimize edilmiş uygulamalarını kendi uygulama mağazasından indirme seçeneğini sunmaktadır. Her ne kadar BlueStacks klavye eşitlenesini destekliyor olsa da tuş vuruşlarında iyi sonuç vermiyor.

BlueStacks emülatörünün en büyük dezavantajı, verimlilik uygulamalarında yetersiz olması. Bunun dışında, sponsorlu reklamlar bu emülatörü kullananların canını oldukça sıkmaktadır.

BlueStacks Android emülatörü şu anda Android 7 Nougat’ı temel almaktadır.

Fiyat:  Ücretsiz / Premium 24 $

Neden BlueStacks kullanmalıyım?

  • Teknik bilgi gerektirmeden kurulum yapılabilir
  • Birden fazla hesap desteği
  • En son Android sürümü

BlueStacks’i İndir


MEmu

en iyi android emülatörü

MEmu, diğerlerine kıyasla nispeten yeni bir oyuncu emülatörü. 2015 yılında başlatılan MeMu Play, yine oyun oynamaya odaklı bir emülatör. Hız ile ilgili olarak, bu Android emülatörü Nox ve BlueStacks ile benzer sonuçlar veriyor.

MeMu Android emülatörünün en önemli özelliklerinden biri hem AMD hem de Nvidia çipleri ile destekleniyor olması. Aynı zamanda Android Jelly Bean, Kit Kat ve Lollipop gibi farklı Android sürümlerini de destekliyor. MeMu yüksek performanslı oyun oynamayı deneyimlemenizi sağlarken, grafik performansı nispeten zayıf.

MEmu şu anda Android Lollipop’ı baz almaktadır ve verimlilik uygulamalarıyla sınıfın en iyisidir. Ingress ya da Pokémon Go gibi oyunlar oynamayı hedefliyorsanız , bu emülatör sizin seçiminiz olmalı.

Fiyat:  Ücretsiz

Neden MEmu kullanmalıyım?

  • Anahtar Haritalama
  • Google Haritalar’da sanal konumunuzu ayarlama
  • AMD ve NVidia’yı destekleme

MEmu’yu İndir


Ko Player

en iyi android emülatörleri

Tıpkı diğer Android oyun emülatörleri gibi, Ko Player da hafif bir yazılımla gecikmesiz oyun deneyimi sunmayı hedefliyor.

Ko Player’ın ücretsiz olduğu için bazı yerlerinde çok az reklam görebilirsiniz. Uygulama oynatıcısının uygulamaları kurması ve uygulamalar arasında gezinmesi oldukça kolaydır. Aynı zamanda klavye haritalama ve gamepad emülasyonunu da destekler.

Bu Android emülatörünün dezavantajı, bazen aniden donması ve mavi ekrana geçmesidir. Diğer emülatörlere nazaran bazı bug’lar içerir ve düzeltmeleri oldukça uzun zaman alır.

Fiyat:  Ücretsiz

Neden Ko Player kullanmalıyım?

  • Basit kullanıcı arayüzü
  • Herhangi bir Android cihazını ayarlama
  • Kurulumu kolay

Ko Player’ı İndir


Genymotion

en iyi android emülatörleri

Genymotion sıradan Android emülatörü değildir ve sadece geliştiricilere yöneliktir. Android simülatörü, farklı Android sürümlerine sahip çeşitli sanal cihazlarda uygulamaları test etmenize olanak sağlar. Emülatör, Android SDK ve Android Studio ile uyumludur. MacOS ve Linux ile bile çalışması oldukça esnek bir kitleye sahip olmasını sağlamıştır.

Genymotion, geliştiricilere yöneldiğinden, geliştirici dostu birçok özellikle donatılmıştır ve Android oyun deneyimi arayanlar için doğru seçim olmayabilir.

Fiyatı:  Trail / Premium 136 $ yıllık.

Neden Genymotion kullanmalıyım?

  • Android Studio’yu destekler
  • MacOS’larda ve Linux’ta çalışır
  • Sürümleri Android 4.1’den 8.0’e çalıştırır

Genymotion’ı İndir


Android Studio

en iyi android emülatörleri

Android Studio, Google’ın kendi geliştirmiş olduğu bir programdır ve özellikle geliştiricilere hitap eden bir geliştirme IDE’dir (Entegre geliştirme ortamı). Temel olarak, geliştiricilerin uygulamalarını oluşturmalarına ve test etmelerine yardımcı olacak bir dizi araç ve eklentiyle birlikte gelir.

Android Studio’nun yerleşik bir öykünücüsü (simülatör ve emülatör) var, ancak Genymotion ile karşılaştırıldığında daha az özellik barındırıyor. Bu Öykünücü (emülatörü) kuşkusuz genel kullanım ve ağır oyunlar oynamak için değil. Android Studio’yu kurmak zor ancak  birçok geliştiricinin favorisi.

Fiyat:  Ücretsiz

Neden Android Studio’yu kullanmalıyım?

  • Google’ın resmi emülatörü
  • Düzenli güncellemeler alması

Android Studio’yu İndir


Remix OS

en iyi android emülatörleri

Remix OS yukarıdaki diğer Android emülatörleri gibi bir emülatör değil. Önyükleyebileceğiniz bir Android işletim sistemidir. Pencerenin üzerine kolayca çıkabilen diğer emülatörlerin aksine, Remix OS’un ayrı bir bölüme kurulması gerekir.

Remix OS, Google’ın eski çalışanları tarafından oluşturulmuş bir şirket olan Jide Technology ürünüdür. Remix OS’yi bir USB cihazına koyabilir ve oradan elinizdeki herhangi bir bilgisayara önyükleyebilirsiniz. Android emülatörü, üretkenlik uygulamaları için iyidir, ancak ağır ve kasıntı oyunları oynamayı desteklemez.

Her ne kadar Jide teknolojisi desteğini öldürse de, yine de son Android Marshmallow sürümünü indirebilirsiniz. Bu arada, Phoenix OS olarak bilinen benzer bir proje Remix OS hayranları arasında çok beğeniliyor. Ve son zamanlarda, proje Android 7 Nougat için güncellendi.

Fiyat:  Ücretsiz

Neden Remix OS kullanmalıyım?

  • Android işletim sistemi deneyimi (Emülatör Değil)
  • Yeni dosya yöneticisi
  • Verimlilik uygulamaları için oldukça iyi olması

Remix OS’u İndir


ARChon

en iyi android emülatörleri

ARChon diğerleri gibi tam olarak bir android emülatörü değil. Chrome üzerinde android uygulamaları test edebilmenizi sağlayan basit bir eklentidir.

Google, Chrome Web Tarayıcısı’nda iki veya üç Android uygulaması için hayata geçirilen bir projesiydi. Daha sonra GitHub geliştiricisi bu projeyi biraz daha ileri götürdü ve tüm Android uygulamalarını Chrome’da çalıştırmak için ARChon’u piyasaya sürdü.

ARChon Android emülatörü ağır oyunlar için uygun değildir, ancak kolay erişimi nedeniyle verimlilik uygulamalarını kullanmak için mükemmel bir tercih olabilir.

Fiyat: Ücretsiz

Neden ARChon kullanmalıyım?

  • Chrome’a ​​Entegre edilebilir
  • Zahmetli kurulum yoktur
  • Verimlilik uygulamaları için oldukça iyidir

ARChon’u İndir


Bliss OS

en iyi android emülatörleri

Bliss OS, yukarıdaki emülatörlerden biraz farklıdır. ‘Android Emülatörlerinin’ Windows bilgisayarınızda Android’i taklit etmektedir. Bliss OS ise Android’in ta kendisidir ve ayrı bir işletim sistemi olarak kurulması gerekir.

Kurulumu için bir Sanal cihaz oluşturucu (Virtualbox gibi) ya da önyüklenebilir (Bootable) bir USB sürücüsü oluşturabilir ve Bliss OS ROM’u harici depolama birimine yükleyebilirsiniz.

Bilgisayarınızda tam Android deneyimi arıyorsanız, Bliss OS veya başka bir Android x86 tabanlı projenin kurulması her zaman daha iyidir. Bliss OS açık kaynak kodludur ve reklam veya Android emülatör karmaşasını içermez. Daha yalın ve profesyonel android deneyimi yaşamanızı sağlar.

Fiyat:  Ücretsiz

Neden Bliss OS kullanmalıyım?

  • Açık kaynak ve reklamsız
  • Android 9 Pie çalıştıran Beta sürümü
  • Substratum Theme motorunu desteklemesi

Bliss OS’u İndir


GameLoop

Android Emülatör - GameLoop
Android Emülatör – GameLoop

GameLoop, eski kullanıcıların Tencent Game Assistant olarak bildiği Playerunknown’s Battlegrounds uygulamasının akıllı telefon için iki versiyonu olan PUBG: Army Attack ve PUBG: Exhilarating Battlefield’in yanı sıra, Android için uluslararası PUBG versiyonunu rahat bir şekilde oynamanıza yardımcı olmak için Tencernt tarafından geliştirilmiş bir Android emülatörüdür.

GameLoop arayüzünde Çince ve İngilizce dil mevcut fakat evrensel anlamda herkesin daha rahat kontrol edebilmesi için oldukça sezgisel bir tasarıma sahip. Özellikle Pubg emülatörü arayanlar için en iyi pubg emülatörü GameLoop diyebiliriz. Tencent tarafından geliştiriliyor olması onu bu anlamda Pubg tarafında en iyi emülatör yapıyor.

Fiyat:  Ücretsiz

Neden GameLoop kullanmalıyım?

  • Sürekli Güncelleme alıyor
  • Pubg ile en uyumlu emülatör
  • Kullanım amacı oyunlara yönelik

GameLoop’u İndir


PrimeOS

android emülatör
android emülatör

PrimeOS, RemixOS’u takip eden insanlar için mükemmel bir alternatiftir. Açık kaynaklı Androidx86 tabanlı işletim sistemi bir USB sürücü kullanılarak önyüklenebilir veya bir bilgisayarda yan işletim sistemi olarak kurulabilir.

Oyun performansı iyidir, ancak PrimeOS’un gerçek potansiyeli masaüstünde Android benzeri bir deneyim sağlamaktır. Çarpıcı UI ve Android desteği nedeniyle, Android Emulator çeşitli durumlarda ChromeOS ile aynıdır.

PrimeOS, diğer android emülatörlerine güçlü bir rakip olmaktadır. Sezgisel tasarımı sayesinde kolay kullanılabilir ve kaynaklarınızı en doğru şekilde kullanabileceğiniz bir android çözümüdür.

Oyun oynama ve yoğun kullanıma gelen PrimeOS, oyunlarda çoklu pencere desteği ve klavye eşlemesi sunar. Bu tür güzelliklerin yanında kötü yönleri de bulunuyor tabii. Bu kötü yönlerden en önemlisi yüksek grafik ayarlarında oyunları kasıyor olması.

Neden PrimeOS kullanmalıyım?

  • En iyi genel Android deneyimi
  • Güzel kullanıcı arayüzü
  • Çoklu pencere desteği

MuMu App Player

android emülatör
android emülatör

PC (Nox, Bluestacks) için en iyi emülatörler arasında bile yoğun reklamlar gördükten sonra; Kullanıcılar bazı iyi alternatifler arıyorlar ve  MuMu App Player tam da bu noktada imdadımıza yetişiyor.

Yakın zamanda İngilizce dil desteği ile güncellenen Windows 10 için Android emülatörü harika performans sunuyor. Gamepad girişini düzgün bir şekilde destekleyen birkaç android emülatörden birisi olduğunu da belirtelim.

MuMu’yu sevmenin bir nedeni, kullanıcıları her birkaç saniyede bir reklamlarla bombalayan popüler android emülatörlerin aksine, daha az reklam içeriyor olmasıdır. MuMu’nun gerçek potansiyelini test etmek için popüler RPG Honkai Impact 3rd ile başlamanızı tavsiye ederim.

Şimdilik, MuMu’nun İngilizce sürümü yalnızca Windows kullanıcıları için mevcuttur. MAc için sadece Çince desteği bulunsa da MuMu’yu İngilizce diline çevirmek mümkün.

Fiyat:  Ücretsiz

Neden MuMu kullanmalıyım?

  • Harika performans
  • Daha az reklam

LDPlayer

En iyi Android emülatörleri
En iyi Android emülatörleri

LDPlayer, oyuncular için başka bir Android emülatörüdür. İyi düzeyde klavye haritalama kontrolleri ve en yeni oyunlar için çeşitli destekler dahil olmak üzere her zamanki oyuncu odaklı özelliklere sahiptir. Bu listedeki aylık olarak güncelleme alan sayılı android emülatörlerinden olan LDPlayer, kendisini sürekli olarak geliştirme çabası içerisindedir.

Son güncelleme ile Call of Duty: Mobile’ın çökmesine neden olan bir hatayı düzelttiğini biliyoruz. Ayrıca Clash of Clans, Brawl Stars, Black Desert Mobile, PUBG Mobile ve diğerleri de dahil olmak üzere bir dizi diğer oyunları da sorunsuz destekliyor. Android’in eski bir sürümünde çalışıyor, bu yüzden sonunda bu sorunu giderecek bir güncelleme aldığını görmek bu emülatöre olan güvenimizi artıracaktır. Her halükarda LDPlayer iyi bir android emülatörüdür.


Phoenix OS

En iyi Android emülatörleri
En iyi Android emülatörleri

Phoenix OS, PC için daha yeni sayılabilecek Android emülatörlerinden biridir. Bugünlerde popüler olan oyun deneyimine hakimdir. Bununla birlikte, masaüstü benzeri bir deneyime de sahiptir, bu nedenle verimlilik için de oldukça iyi çalışır. Bu sayede hem android’in mobil özelliğini kullanırken, hem de masaüstü arayüzü ile bilgisayar deneyimi yaşayabilirsiniz.

Google Play Hizmetleri vardır, ancak bu hizmetleri güncellemek bazen biraz zahmetli olabilir. Bu, Google Play Store’daki her uygulamayı ve oyun için güncelleme alacağınız anlamına gelir. Phoenix OS ayrıca Android emülatörü için nispeten modern olan Android 7.1’i çalıştırıyor. Emülatörü resmi web sitesinden indirebilirsiniz ve forumları XDA-Developers’da bulunmaktadır.


Xamarin

En iyi Android emülatörleri
En iyi Android emülatörleri

Xamarin, Android Studio’ya benzer bir IDE’dir. Farkı ise, daha da büyük bir geliştirme ortamı için (daha iyi veya daha kötü olabilir) Microsoft Visual Studio gibi arayüzlere bağlanabilmesidir. Ayrıca, Android Studio gibi, uygulama veya oyun testi için yerleşik bir emülatör ile birlikte gelir. Bu emülatörü oyun odaklı düşünenler değil de geliştirici olanlar tercih ederse daha doğru bir yönlendirme yapmış oluruz.

Kurulum, normal kullanım için çok sıkıcıdır. Xamarin’in emülatörü, Genymotion gibi güçlü bir android emülatör değil fakat istediğiniz gibi özelleştirebilmenizi ve kişiselleştirebilmenizi destekler.  Kişisel kullanım için ücretsizdir. Şirketler ve daha büyük ekipler bir ödeme planına tabii olarak ödeme ile bu emülatörü büyük ölçekli projeler için kullanabilirler.


Bu Android Emülatörlerini Kullanmayın!

Windows 10 ortamında stabil olarak çalışmayan ve bir çok hatayı beraberinde getiren bazı emülatörler bulunmaktadır. Zaman içerisinde istediği ivmeyi yakalayamayan bu emülatörler artık üreticileri tarafından desteklenmediği için güncel windows sürümlerinde çalışmamaktadır. Bu emülatörler şunlardır;

  • AMIDuOS
  • Remix OS
  • Leapdroid

Emülatör kullanmadan Android kurmak isterseniz Bilgisayara Android Kurma Rehberi adlı içeriğimizi incelemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Android Emülatörleri kullanırken dikkat etmeniz gerekenler

Ayrıca bu listeye dahil etmediğim bir android emülatörü daha bulunuyor. Bu emülatörün ismi Andy. Bu listeye dahil etmememin sebebi ise bu emülatörün, kullanıcıların bilgisayarında bitcoin madenciliği yapmakla suçlanıyor olması. Bu şüpheyi uyandıran bir uygulamayı listeye dahil etmek yanlış olurdu.

Bunun gibi birkaç kritere dikkat etmekte fayda var. Emülatör içerisinde bazı verileriniz bulunur. Bu verileri saldırganlara kaptırmak istemezsiniz. Bu yüzden en güvenilir Android emülatörlerini kullanmanızı tavsiye ederiz. Doğru ve resmi kaynaklardan indireceğiniz Emülatörler ile güvenli şekilde android deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ayrıca bunlara dikkat etmenizde fayda var:

  • Android Emülatörleri güvenli kaynaktan indirin
  • En bilindik ve büyük geliştiricilerin emülatörlerini kullanın
  • Gerekmedikçe emülatörler içerisinde önemli bilgilerinizi kullanmayın. (Kredi kartı gibi)
  • Emülatörler içinden bilgisayarınıza dizin erişimi vermeyin. Emülatörün içinde olan orada kalsın. Emülatörü Sanal makine ve sanboxie mantığında kullanın.
Kasma sorunu yaşıyor iseniz Kasmayan Android Emülatör listemizi inceleyin.

Bu yazılar da dikkatinizi çekebilir;

Bu yazıda Windows için en iyi android emülatörlerini inceledik. Kasmayan android emülatör listesi hakkında soru ve görüşleriniz var ise lütfen yorum yaparak bizlere iletin.  Sonraki yazıda görüşmek üzere…

Photo of author

Burak Durmuş

Belgeli Web Tasarım, Grafik Tasarım ve Dijital Pazarlama uzmanı. Tecrübeli E-Ticaret Yöneticisi. Öğrendiklerini öğreterek pekiştirmeye çalışan gönüllü bir yazar. Kişisel Hesaplar: Instagram @oburakdurmus * Twitter @oburakdurmus

“Android Emülatör: En iyi +15 Android Emülatör” üzerine 48 yorum

  1. Bluestacks 5 Beta yazin googleye we indirin pisman olmassiniz android emulatorlarin icinde en mutisi bluestacks 5 beta asla donmuyor harika bu sitetede war bluestacks 5 onu indir arkadaslar pisman olmassiniz harika oyun deneyimi sunuyor!!

    Cevapla
  2. merhaba, android apk uygulaması ile çalışmakta olan usb cihazımı windows 10 ‘da emulator yükleyerek çalışmasını sağlayabilir miyim ? teşekkürler.

    Cevapla
    • usb portlarını OTG olarak tanıyan bir emülatör araştırmanızı öneririm. bu konuda içerikte bilgi bulunmuyor fakat en azından port desteği olan emülatörleri araştırmanızı önerebilirim.

      Cevapla
  3. Phoenix OS bi emulatormudur ben setup ini yukledim ve sonu hic iyi olmadi. anlatmak istedigim seyi
    anlatamiyorum kisacasi calismiyor.

    Cevapla
    • emülatör listesi içerisinde yer verdiğimiz bir dağıtım. windows içine sanallaştırılabilir ve yanına da kurulabilir. yazı içerisinde ve video içerisinde detayları iletmiştik. çift tıkla çalışacak emülatörler için OS olmayanları tercih edebilirsiniz.

      Cevapla
  4. ark mobileyi açan bir emülatör arıyorum. nox açmıyor, bluestacks de açmıyor. birçok emulatör denedim fakat çalışmadı. bir çözüm öneriniz varmı? hangi emülatör çalıştırır ya da android sistemi mi kurmalıyım ne yapabilirim?

    Cevapla
    • o uygulamayı hiç deneyimlemedim. fakat çekirdekten ötürü sorun var ise tüm kaynakları android cihaz olduğuna ikna etmek gerekir. bu da mümkün olsa olsa phoenix os gibi dağıtımlar ile mümkün olur.

      Cevapla
  5. mobil veri kullanan bir emülatör var mı ?
    wifi simgesi olmayan aynı zamanda noxda ki gibi numara değişikliğide yapması gerekiyor.
    Yardımcı olur musunuz arkadaşlar

    Cevapla
    • emülatörler genelde bilgisayarlar için tasarlanmış. local ağı 3g olarak gösteren bir OS modlamanız gerekebilir. bu da çok teknik bir iş. hazırı var mıdır bilmiyorum açıkçası.

      Cevapla
  6. şu an PrimeOs u indirmeye çalışıyorum fakat tek istediğim kurulumsuz olması ailem firefox opera gibi şeyleri kulanmama izin vermiyor ve discord adlı uygulamaya giremiyorum güvenlik duvarı yüzünden girsemde açılmıyor ve güvenlik duvarını kontrol etmemi istiyor bende güvenlki duvarını kontol ediyorum discord linkine girmeme izin vermeyen bir şey gördüm değiştiremedim bu yüzden emulatorden bromser a giricem kısaca googla fakat indiremiyorum

    Cevapla
    • güvenlik duvarı var ise bir bildikleri vardır. aşmak için teknik bilgin yoksa araştırmaya devam etmeli ya da vazgeçmelisin 🙂 Ailenden izin alman güvenlik duvarını aşmaktan daha kolaydır emin ol 🙂

      Cevapla
  7. Emulatörlerin hepsini denedim. NOXPLAYER hepsinden iyidir. Sabit, kararlı çökme yapmayan bir uygulamadır. Tavsiye ederim.

    Cevapla
    • teşekkürler, tercihen ben de nox kullanıyorum. hafif işler için birebir. oyun oynarken ipad kullanıyorum. hiç bir emülatör yerini alamaz 🙂

      Cevapla
      • windows 7 2 gb ram var bilgisayarımda . çalışır mı . geresinimleri yazılmamış
        . bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

        Cevapla
        • windows içerisine nox player kurmayı deneyebilirsiniz. kaynakları daha iyi kullanmak için eğer formatlama konusunda iyiyseniz windowsun yanına OS olarak kurabilirsiniz. listedeki OS olan dağıtımlar işinizi görecektir.

          Cevapla
  8. Merhaba Ldplayer yada mumu bu emülatörler virüslümü onun hakkında hiç bir bilgiye ulaşamıyorumda cevap verirsenin güzel olur 🙂

    Cevapla
  9. benim bilgisayarım biraz eski ve memu bluestack andy indirdim hepsinde ekran kartı hatası aldım var mı uydurabileceğim bi emulatör

    Cevapla
    • Donanımı yetersiz olan bilgisayarlara remix os tarzı dağıtımlar öneriyoruz genelde. işletim sistemi yükünü aradan çıkarmak için dual boot yöntemi ile androidi doğrudan işletim sistemi gibi başlatmak kaynakları en iyi şekilde kullanmamıza yardımcı olur.

      Cevapla
  10. bendeki bilgisayar PC değil ben bilgisayarıma gameloop indirdim ama free fire pubg mobile mobile legends brawl stars gibi oyunları açmıyor ne yapmalıyım??????

    Cevapla
    • sizdeki bilgisayar nasıl PC değil? notebook olmasından mı bahsediyorsunuz? Eğer işletim sisteminiz windows ise özellikle windows 10 ise destekliyor olması gerekir. Sanallaştırma teknolojisini destekleyen yeni nesil işlemciler ile destekleniyor.

      Cevapla
  11. ben bır seslı uygulama yuklemek ıstıyorum bleustack açmıyor uygulamayı bana yardımcı olurmusunz ltfenn 🙁

    Cevapla
  12. Merhabalar. Gameloop üzerinden pubg mobile oynuyoruz. Fakat Ryzen 5 2600 – Rtx 2060 Super – 16 GB Ram – 480 Gb SSd olan bir bilgisayarda bile adamlarla karşılaştığımızda kasmalar yaşıyoruz. Youtuber’ları izlediğimizde çok akıcı oynuyorlar aksine bizim bilgisayarımızdan alt özelliklere sahipken 🙂 Bu konu hakkında yönlendirmenizi bekliyor, teşekkür ediyorum..

    Cevapla
      • Merhabalar geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Bu videoyu daha önce izlemiştim fakat windows 10’dan 7 veya 8’e dönme ihtimalimiz çok zayıf. Haricinde tencent’ten ziyade gameloop desteğinde şuan pubg mobile mart 2019 tarihli video yerine yeni bir video göremedim youtube’da da. Çok fazla bilgi karışıklılığı var. Eğer kesin çözüm win7 veya 8 yapmaksa zaten boşa uğraşıyoruzdur. Acaba Gameloop ayarları içeren birşey varmıydı diye sormuştum teşekkür ederim tekrardan..

        Cevapla
        • Ben kendi bilgisayarımda nox kullanıyorum. Doğrudan donanımda oynadığım gibi olmuyor ama herhangi bir takılma da yaşamıyorum. Bunun için ek bir entegrasyon gerçekleştirmedim. Sadece kendi arayüzündeki kaynak ayarlarını revize ettim. Bilgisayarı biraz kasabiliyor ama oyunu kasmıyor. Kasma olayını en azından dışarıda hissetmiyorum.

          Cevapla
          • Nox deneyeyim o zaman. Gameloop’ta hangi ayarları denediysem kalabalık yerlerde anlık takılmalar yaşıyorum. Ekran kartı işlemci kullanımına baktığımda %20 ler söz konusu her ikiside yatıyor resmen. Stabilizeyi bir türlü ayarlayamadım. Nox indirip deneyeceğim akşam hocam.

  13. Bliss OS’nin root özelliği var mı? Ayrıca tanıttiğiniz her emulatorün root yapılıp yapılmadığını ekler misiniz?

    Cevapla
    • Bliss os rootlanıyor mu emin değilim fakat Nox, bluestacks ve Memu root edilebilir. Bireysel olarak her uygulamanın nasıl root edildiğini araştırabilirsiniz. Bluestacks bshelper ve kingroot ile rootlanabiliyor. Bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olunca bi makale yayınlayalım.

      Cevapla
  14. Emeğinize sağlık. 2 tanesini indiriyorum. fakat instagram’ın android emülatörlerdeki dosya yapısı çok kötü. bunun basit bir emülatörü var mı yada uygulaması. teşekkürler.

    Cevapla
    • “Android emülatördeki dosya yapısı çok kötü” kısmını tam olarak anlayamadım. Android’in kendi dosya sistemi kullanılıyor. Emülatörleri kurarken android sürümleri seçilebiliyor. Eğer yüklenen içeriklerin kalitesi ile ilgili sorunlarınız var ise içeriklerinizi save for web teknolojisi ile kayıt etmenizi tavsiye ederim.

      Cevapla
    • Nox player kullanabilirsiniz. cpu visualization aktif edildiğinde iyi sonuçlar verecektir. Donanımınız bu işlem için yeterli değilse her türlü android emülatörleri kasıyor olacaktır.

      Cevapla

Yorum yapın