Sunum Programları: En iyi +15 Sunum Programı ✔️ 2023

Özellikle eğitim alanında en çok işimize yarayan programlardan biri de sunum programları olarak bilinir. Eğitime katkısı azımsanamayacak kadar büyük olan bu sunum hazırlama programları ticaret dünyasında da sıklıkla kullanılıyor. Sunum yapmak isteyenler için önereceğimiz en iyi sunum programları listemize hoş geldiniz…

📝Not: Sunum programlarını incelemenin yanı sıra bu içerikte sunum hazırlama, sunum nasıl yapılır, sunum örnekleri, sunum programları, sunum nasıl hazırlanır, sunum hazırlama programları, sunum dosyası, sunum kumandası, sunum kapak örnekleri ve sunum arka plan gibi konularda da bilgi alabileceksiniz.

En iyi +15 Sunum Programı (2022)

Her ne amaçla olursa olsun sunum yapmak istediğinizde kullanabileceğiniz ücretli ve ücretsiz sunum programları bu listede bulunuyor. Zaman içerisinde kendisini kanıtlamış ve sunum programları listelerinde kendilerine her zaman yer bulmuş bu programların açıklamalarını, detaylarını okuyup resmi web sitelerini ziyaret ederek tanımaya çalışın. Sizin için en iyi sunum programı hangisi ancak böyle karar verebilirsiniz.

1. Microsoft PowerPoint 🔗

En çok kullanılan ve en iyi sunum programları arasında yer alan hemen herkesin adını duyduğu Microsoft PowerPoint programı.

Microsoft PowerPoint

Muhtemelen gördüğünüz pek çok sunum Microsoft PowerPoint ile yapılmıştır. Programın sitesine giderek ücretsiz deneme sürümü başlatabilirsiniz ve ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Sürekli olarak kullanacağınız bir sunum programı arıyorsanız ve tercihiniz Microsoft PowerPoint olacaksa bir miktar ücret ödemeniz gerekmektedir.

2. Prezi 🔗

Ücretsiz deneme sürümü bulunan en iyi sunum programları arasında yer alan Prezi ile kolaylıkla sunumlar ve slaytlar oluşturabilirsiniz.

Sunum Programı Prezi

Prezi sunum programını deneme sürümünü kullandıktan sonra satın alarak uzun süre kullanabilirsiniz. Sunum yapmak için her türlü ihtiyacınızı karşılayacak sürekli güncellenen harika bir programdır. Aylık abonelik ücreti bulunan bu slayt programını kendi web sitesine giderek ücretsiz olarak deneyin.

3. Google Slides 🔗

Google’ın pek çok alanda ücretli ve ücretsiz programı ve hizmeti bulunuyor. Google Mail, YouTube, Google Ads, Google Adsense gibi onlarca ürünü bulunan Google, sunum yapmak isteyenleri de boş geçmiyor.

Google Slides

Özellikle ücretsiz, online ve basit sunum programı arayanlar için biçilmiş kaftan olan Google Slides ile oldukça etkileyici sunumlar hazırlayabilirsiniz. Bununla beraber daha basit ve efektif sunumları da hazırlamanıza izin verir.

Google Slides’ı kullanmak tamamen ücretsizdir. Google hesabınız ile bu hizmeti kullanabilirsiniz.

4. Keynote 🔗

Apple’ın geliştirmiş olduğu Keynote programı en iyi sunum programlarından biridir. Apple kullanıcılarına özel geliştirilmiş bu sunum programında sunum için gerekli tüm özellikleri bulabilirsiniz.

Keynote , sunum programları

Bunun yanı sıra PowerPoint ile tam uyumluluğa sahip olan Keynote ile telefon, tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarınızda sunumlar oluşturabilir ve görüntüleyebilirsiniz.

5. Visme 🔗

Pek çok tasarım yapabileceğiniz servislerden biri olan Visme ile harika sunumlar oluşturabilirsiniz. Ücretsiz deneme imkanı bulunan bu hizmetin en iyi sunum programları listesinde kendisine sürekli olarak yer bulduğunu görmek mümkün.

Visme – sunum programı

İçerisindeki paketler sayesinde etkileyici infografikler, tablolar ve daha fazlasını kullanarak ihtiyacınıza en uygun sunumları oluşturabilirsiniz. İçerisindeki şablonlarla hızlı, kolay, basit ve komplike sunumları en kısa sürede kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

6. Ludus 🔗

Ücretsiz deneme sürümü bulunan bir diğer sunum programı da Ludus’tur. Kendi sunum tasarımlarınızı oluşturabileceğiniz, şablonları kullanabileceğiniz ve istediğiniz sayfa sayısı kadar sunum yapabileceğiniz sunum programlarından biri olan Ludus’u kendi web sitesi üzerinden bir süre ücretsiz deneyebilirsiniz.

Ludus Sunum Programı

Ludus ile ekip çalışması yapabilir ve diğer ekip üyeleri ile ortak sunumlar oluşturabilirsiniz. Bu sunumları yetkilendirmek oldukça kolaydır. Ludus ile oluşturduğunuz sunumu canlı bir URL haline getirip diğerleri ile kolaylıkla paylaşabilir, sunum yapabilirsiniz.

Rakiplerine nazaran daha uygun fiyatlı olan ve ücretsiz sürümde sunumlar oluşturup bu sunumları izleyebildiğiniz bir dizi özellik sunan Slides, perfect pixel iddiasına sahip.

7. Slides 🔗

Slides – sunum programı

Kusursuza yakın sunum tasarımları yapmanız olanak sağlayan güçlü bir sunum tasarım arayüzüne sahip bu sunum programını da mutlaka deneyin ve kararınızı ondan sonra verin.

Slides, sunumlarınızı tasarlamanız için ızgaralı bir arayüze sahiptir. Bu sayede yerleşime daha çok odaklanabilirsiniz. Ayrıca size sunulan şablonlar ile hızlı ve etkili şekilde sunumlar oluşturabilirsiniz. İçerisinde bulunan materyalleri kullanarak uzmanı olduğunuz konuyu daha iyi pekiştirebilirsiniz.

Slides online çalışabilen bir bulut tabanlı sunum programıdır.

8. Slidebean 🔗

Slidebean, ilginç şablonlar ve özelleştirilebilir içerik blokları ile kullanımı kolay bir sunum programıdır.

Slidebean

Bu sunum programının öne çıkan özelliği, mümkün olan en iyi slayt düzenlerini ve konfigürasyonlarını bir araya getirmenize yardımcı olmak için yapay zeka (AI) kullanmasıdır. Ayrıca, kendin yap yolunu kullanmak istemiyorsanız, sizin için sunum destenizi hem yazabilecek hem de tasarlayabilecek bir uzman ekibi bulunur.

Slidebean’in kullanımı oldukça kolaydır. Şablonlar arasında seçim yapabilir veya sıfırdan başlayabilirsiniz.

Startup’lar, küçük işletmeler ve girişimciler için en uygun sunum programlarından biridir.

9. Zoho Show 🔗

Ücretsiz sunum programlarından biri olan Zoho Show 5 kullanıcı sayısını aştığınızda ücretli olmaya başlar. Kullanım kolaylığı bulunan bu sunum programı İşletmeler, girişimciler, eğitimciler ve öğrenciler ve Sunum yapması gereken herke için oldukça uygundur.

Zoho Show

Zoho Show’da sunum şablonları bulunmaz fakat tasarım temaları bulunur. Bu temalarda renk bütünlüğü, yerleşim ve diğer konularda yardımcı olarak özellikler bulunur.

10. Beautiful.ai 🔗

Yapay zeka hayatımızın her yerinde kendisini göstermeye devam ediyor. Aradığınız sunum program yapay zeka destekli sunumlar oluştursun istiyorsanız Beatiful.ai tam size göre olabilir.

Beatiful.ai

14 Günlük ücretsiz deneme süresi sunan bu sunum programı 2 farklı satın alma paketi sunuyor. Bireysel ve ekip olmak üzere iki farklı şekilde satışa sunulan bu paketleri ister tek başınıza ister ekip arkadaşlarınızla alıp kullanabilirsiniz.

Kullanımı son derece basit olan bu sunum programını 14 gün deneyerek kararınızı verebilirsiniz. Belki de sizin için en iyi sunum programı Betafiul.ai’dır.

11. Genially 🔗

Sunum var sunum var. Yenilikçi sunum tasarımlar her zaman daha fazla dikkat çeker. Eski sunumlar sade ve basitti. Günümüzdeki sunumlar biraz daha dinamik yapıya ve renklere sahip. Genially ise tam da bu özellikleri ile öne çıkan bir sunum yapma sitesi.

Genially , sunum programları

Sunum yapımının yanı sıra farklı tasarımlar yapmanızı da sağlayan Genially, ücretsiz sürüme sahip bir tasarım ve sunum yapma programıdır. Ücretsiz planı sınırlı özelliklerle donatılmıştır. Tam erişim için ücret ödemek gerekir.

Etkileşimli sunumlardan yararlanabilecek herhangi bir alandaki profesyoneller ve eğitimciler bu sunum programını kullanabilir.

12. Canva 🔗

Canva en popüler ve en iyi sunum programlarından biridir. Online olarak hizmet veren bu platformda sadece sunum değil logo, kartvizit, broşür, sosyal medya ve benzeri tasarımları yapabilirsiniz. Ücretsiz ve ücretli sürümleri bulunan Canva, öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz planlar sunar.

canva

Bilgisayarınıza sunum programı indirmek istemiyorsanız, pek çok hazır şablon üzerinden düzenleme yaparak ilerlemek istiyorsanız ve zamanınız kısıtlı ise Canva tam size göre bir sunum çözümü olacaktır. Pek çok sosyal medya kampanyası Canva üzerinden tasarlanır.

13. FlowVella 🔗

Pek çok sunum programı çevrimiçi çalışır. Yani internet olmadan kullanılamazlar. Fakat FlowVella gibi sunum programları internet olmadan da çalışabilir.

flowvella , sunum programları

Programı internetten indirip bilgisayarınıza kurduktan sonra internet bağlantısı istemeyecektir. Bu sayede birbirinden güzel sunumları internet olmadan da yapabilisiniz.

Fakat bu projeleri filigran olmadan kaydedemezsiniz. Filigran, projenizin herhangi bir yerinde programı yapanların logosuna, imzasına verilen isimdir. Ücretsiz sunum programları genelde bitmiş projenin üzerine kendi isimlerini yazarlar. Böylece kendi reklamlarını yapmış olurlar.

Program oldukça basittir ve hemen herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

14. Haiku Deck 🔗

Haiku Deck, hızlı ve pratik sunumlar yapabilen basit bir arayüze sahip basit bir sunum yazılımıdır. Sunumlar bilgisayarda ve mobil cihazlarda oluşturulabilir.

Haiku Deck’in kullanımı oldukça kolaydır ve menüleri takip etmek basittir. Her slayt için kelime boyutu sınırlayıcıları ve belirli metin yerleştirme seçenekleri vardır. 

Haiku Deck

Grafiklerin oluşturulması basittir ve özelleştirilebilir. Editöri, bulut üzerinden tüm cihazlara bağlanabilir. Yeni eklenen Zuru, basit PowerPoint dosyalarından veya ana hatlardan yaratıcı sunumlar oluşturan bir Yapay Zeka sistemidir.

Haiku Deck sunum programı çoğunlukla eğitimcilere ve sınıflara yöneliktir. İşletmeler ve blogcular da pratik amaçlar için kullanabilir. Programın ücretsiz deneme sürümü de bulunur.

15. Microsoft Sway 🔗

Microsoft tarafından sunulan ve PowerPoint alternatifi olan bu sunum programı online olarak çalışır ve bulut tabanlıdır. Sway, Microsoft hesabı olan herkes için ücretsizdir.

Microsoft Sway , sunum programları

Sway, çoğunlukla karmaşık bir sunum tasarlamak için çok fazla zaman harcamak istemeyen kişiler içindir. Örneğin, öğrenciler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar.

Fotoğraf slayt gösterileri, satış eğitimleri ve hatta kişisel portföyler gibi farklı amaçlar için çeşitli şablonlar vardır.

Slayt Programları

Slayt ile sunum neredeyse aynı ifadelerdir. Slayt sadece görüntü geçişlerinin olduğu bir medya iken sunum biraz daha sonradan kontrol edilebilir yapıdadır. Slaytlar genellikle bir konuda görsel sunu hazırlamak için tercih edilir. Slayt bitene kadar slayda müdahale etmeye ihtiyaç olmaz.

Sunum ise bir konu üzerinde ek materyaller içeren görsel, işitsel ve yazı içeren objelerdir. Sunum, bir anlatım ve sunum sırasında kontrol edilebilir. Sonraki görsele, önceki görsele istenilen zamanda geçilebilir.

Slaytlar genellikle resim, video ve seslerin harmanlanmış hali ile oluşturulan yeni bir video şeklindedir. Özel koşullara göre değişiklik gösterebilir.

En iyi sunum programları

Sizler için bu içerikte en iyi sunum programlarına yer vermeye çalıştık. En iyi sunum programı ihtiyacınıza göre değişebileceğinden dolayı listeyi rastgele oluşturduk. Kendi ihtiyacınızı kendi koşullarınıza göre en iyi ve en kolay şekilde hangi program ile karşılayabiliyor iseniz sizin için en iyi sunum programı odur.

Her sunum programı herkese iyi gelmeyebilir. Bu yüzden kendi en iyi sunum programınızı seçmek için listemizdeki sunum ve slayt programlarının özelliklerini araştırmanız gerekir. Birbirileri arasındaki temel farklarını görmeye başladığınızda kendi ihtiyacınıza göre en iyi sunum programını seçebilirsiniz.

Ücretsiz sunum programları

Bu listedeki programların bazıları ücretsizdir. Ücretsiz sunum programlarının yanı sıra dönemsel olarak ücretsiz ya da indirimli olan sunum programları da vardır. Bu fırsatları görmek için programların resmi sitelerindeki güncel fiyatları incelemenizi öneririz.

En iyi ücretsiz sunum programları:

PowerPoint Sunum Hazırlama

PowerPoint ile sunum hazırlamak oldukça kolaydır. Bunun için internette pek çok faydalı içerik bulunur. Bu içeriklerden bir tanesini buradan izleyerek sunum hazırlayabilirsiniz.

PowerPoint Sunum Hazırlama

Sunum Programları ile ilgili sıkça sorulan sorular

Bilgisayarda, telefonda ya da tablette sunum hazırlamadan önce aklınıza pek çok soru gelebilir. Bu sorulardan bazılarını sizler için bu kısımda yanıtlıyoruz. Kendi sorularınız için lütfen sayfanın sonundan yorum yapmayı ihmal etmeyiniz.

Sunum örnekleri nerede bulunur?

Pek çok sitede sunum örnekleri bulunur. Bu siteler genellikle sunum yapma siteleridir. Ya da grafik tasarım ile ilgili sitelerdir. Sizler için birkaç sunum örnekleri arşivi listeledik:

Sunum dosyası nedir?

Sunum dosyası sunum yapılan programın dışa aktardığı dosyadır. Sunum yaptığınızda bu sunumun farklı sunum ortamlarında oynatılabilmesi ya da yürütülebilmesi için standart dosya formatlarına sahip olması gerekir. Bilgisayarda ya da akıllı cihazlarda sunum dosyaları medya dosyası gibi depolanabilir.

Sunum dosyası fiziksel baskı ve türevi içeren sunumların dosyalanmasında kullanılan bir obje için de kullanılır. Sunum dosyası fiziksel ve dijital olarak ikiye ayrılabilir.

Sunum Kumandası nereden alınır?

Sunum kumandası almak için teknoloji marketleri ya da pazar yeri siteleri tercih edilebilir. Sunum kumandaları hemen her projeksiyon cihazına bağlanır ve sunuma uzaktan erişmeye ve kontrol etmeye imkan verir.

Sunum kumandalarını görmek için tıklayın.

Sunum arka plan arşivi nereden bulabilirim?

Sunumlarda en dikkat çekici unsurlardan biri hiç şüphesiz sunum arka planlarıdır. Sunumun konusuna, türüne, anlatımınıza göre arka plan seçmek isteyebilirsiniz. Bunun için iyi birkaç sunum arka plan arşivine ihtiyacınız olacak. Bu arşivlere şu iki siteden ulaşabilirsiniz:

  • Sunum arka plan arşivi için tıklayın: Site 1
  • Sunum arka plan arşivi için tıklayın: Site 2

Sunum kapak örnekleri nereden bulabilirim?

Sunumların en etkileyici görsellerinden biri de kapak görselleridir. Sunum kapak örnekleri sayesinde sunum kapağınızın nasıl olacağını belirleyebilirsiniz. Sizin için birkaç örnek arşiv bağlantısı bırakıyoruz. Bu bağlantıları inceleyerek kendiniz için en iyi sunum kapak görsellerini oluşturabilirsiniz.

Bu içeriği beğendiniz mi? Eğer cevabınız evet ise sizler için hazırladığımız şu birkaç içeriği de inceleyebilirsiniz:

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın