En iyi 10 Şifre Yönetici Programları ✔️ 2023 | Şifre Saklama Programı

Kişisel verilerinizi korumanın en temel yollarından biri güçlü şifreler kullanmaktır. Güçlü ve birbirinden farklı şifrelerin tercih edilmesi güvenliği olumlu yönde etkilese de bu şifrelerin takibi zor olabilir. Bu yazıda tüm şifrelerinizi güvenle depolayabileceğiniz windows için en iyi 10 ücretsiz şifre yöneticisi yazılımlarını – programlarını ele alıyor olacağız. En iyi şifre yönetici programları kullanırken de nelere dikkat etmeniz gerektiği yine içeriğimizde olacak.

En İyi Şifre Yönetici Programları

Tüm şifrelerinizi tek bir program ile kontrol etmek için şifre yöneticisi yazılımları ve programları kullanabilirsiniz. Şifrelerinizin her birini bir kağıda kaydetmek istemiyorsanız şifre yöneticisi yazılımlar tam size göredir. Ayrıca bilgisayarın herhangi bir yerinde bulunan metin belgesinde tüm şifrelerinizin şifresiz olarak kayıt edilmesi güvenli değildir. Bu yüzden şifre yönetici programları kullanmak hem kolaylık sağlıyor hem de güvenlik sağlıyor.

NOT: Bu liste özel bir tercih sırasına göre düzenlenmemiştir. İhtiyaçlarınıza göre birini seçmeniz önerilir.

Windows 10 için En İyi Ücretsiz Şifre Yöneticisi Programları (2022)

► Keepass
Sticky Password
Roboform
LastPass
Keeper
► Truekey
► LogMeOnce
► Dashlane
► Symantec Norton Identity Safe
► Enpass Password Manager

1. KeePass

KeePass, Windows kullanıcılarının şifre yöneticisi olarak tercih ettiği ve piyasada oldukça tanınan bir şifre yönetici programıdır. En iyi şifre yönetici programları arasında genelde ilk sırayı almaktadır.

şifre yönetici programı
şifre yönetici programı

KeePass kullanıcı adlarını ve şifreleri çevrimdışı olarak kullanıcının cihazında şifrelenmiş bir dosyada saklar. Parola yönetici kimlik bilgilerinin XML,CVS,HTML vb. Biçiminde içe ve dışa aktarılmasını sağlar.

Bu listede yer alan ücretsiz şifre yöneticileri ile karşılaştırıldığında özellik olarak biraz sınırlıdır. Bununla birlikte Keepass,  otomatik form doldurma, iki faktörlü kimlik doğrulama vb. gibi yaygın şifre yöneticisi özelliklerini destekler. Ayrıca yerleşik bir şifre oluşturma aracı içerir.

► Anahtar dosya ve ana şifre kombinasyonu
► Kurulum gerektirmez
► Parola grupları oluşturma seçeneği
► İşlevleri genişleten eklentiler

2. Sticky Password

Windows 10, macOS, İOS ve Android için kullanılabilir. Tüm popüler web tarayıcıları da destekler. En iyi şifre yönetici programları listelerinde genelde yer alır ve oldukça güncel tutulan bir şifre yönetici programıdır.

şifre yönetici programı
şifre yönetici programı

Sticky Password ‘un  özellikleri arasında otomatik doldurma, form doldurma, parola yönetimi, iki faktörlü kimlik doğrulama ve parmak izi gibi biyometrik desteği bulunur. Cihazlar arası senkronizasyon, öncelik desteği vb. Gibi ekstra özellikler ekleyen ücretli bir sürümü de mevcuttur. Kimlik bilgilerine ek olarak kullanıcının ödeme ayrıntılarını da saklayabilir.

Sticky Password Özellikleri

► Mükemmel şifre üreticisi aracı
► Tek tıklamayla ödemeleri kolaylaştırmak için kredi kartı numaralarını saklamak
► Şifreleri güvenli bir şekilde paylaşma seçeneği
► 16 tarayıcı desteği

3. Roboform

şifre yönetici programı
şifre yönetici programı

Ücretsiz şifre yöneticisi Roboform kolay bir arayüz ve harika bir görünüme sahiptir. Windows 10, İOS, Android ve macOS için kullanılabilir.

Ücretsiz sürümde  kullanıcıların sınırsız şifre saklamasına, web formlarını otomatik olarak doldurmasına, web siteleri ve uygulamalar için tek tıklamayla giriş yapmasına olanak tanır. Windows 10 için en iyi şifre yöneticisi uygulamalarından biri olmanın yanı sıra, Roboform da en eskilerinden biridir. Piyasaya çıkış yılı 1999’dur.

Roboform Özellikleri
►Otomatik şifre yakalama
►Parolaları kolayca yönetmek için klasörler
►Parolalara çevrimdışı erişim
►Şifreleri aramak için güçlü arama işlevi

4. LastPass

LastPass, Windows 10 için en yüksek puanlı şifre yöneticisi uygulamalarından biri olarak bilinen bir isimdir. Bulut sunucularında parola ayrıntılarını depolarken platformlar arası destek sunar.

şifre yönetici programı
şifre yönetici programı

LastPass ayrıca, bilgisayarınızda yüklü olan diğer web tarayıcılarından veya başka bir şifre yöneticisinden veri aktarabilir. LastPass’ ı Windows ve diğer platformlar için en iyi ücretsiz şifre yöneticisi yazılımında sıraya koyan şey, neredeyse on yıldır dijital dünyadaki varlığıdır.

Önerilen İçerik: Şifre Kırma Yöntemleri

LastPass uzantıları, Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Apple Safari, Opera vb.Dahil olmak üzere çeşitli web tarayıcıları için kullanılabilir. Ayrıca, kullanıcılar tarayıcıların dışındaki hesaplarını yönetmek için Microsoft Store’dan LastPass Windows 10 uygulamasını indirebilir.

LastPass Özellikleri

  • ►İki faktörlü kimlik doğrulama
  • ►Otomatik şifre yakalama
  • ►Otomatik form doldurma
  • ►Banka hesap numaralarını, sosyal güvenlik numaralarını vb. Saklamak için Güvenli Notlar

5. Keeper

Keeper’in hem web hem de masaüstü sürümleri neredeyse aynı görünüyor. Tıpkı diğer şifre yöneticileri gibi Keeper uygulamaları da Windows, Linux, macOS, Android, iOS için kullanılabilir; ayrıca farklı web tarayıcıları için uzantıları vardır. En iyi şifre yönetici programları listesinde sıkça karşımıza çıkan Keeper, herhangi bir limit olmadan şifrelerinizi saklıyor.

şifre yönetici programı
şifre yönetici programı

Keeper Özellikleri

  • ►Sınırsız sayıda şifre ve ödeme ayrıntıları ekleyin
  • ►Dahili şifre denetim aracı.
  • ►Şifre yönetim yazılımı kullanımı kolaydır

6. TrueKey

TrueKey, Windows 10, macOS, iOS ve Android için ünlü bir şifre yöneticisidir. Chrome, Firefox ve Edge web tarayıcılarını destekler.

şifre yönetici programı
şifre yönetici programı

TrueKey, basitliği ve yüz tanıma, parmak izi tanıma, Windows Hello, iki adımlı doğrulama vb. gibi çeşitli oturum açma yöntemleri nedeniyle harika bir şifre yönetici uygulaması olabilir.

Bu çok faktörlü kimlik doğrulama seçenekleri güvenlik söz konusu olduğunda bir avantajdır. Çoğunlukla ana parola, oturum açma kimlik bilgilerini korumak için parola yöneticileri tarafından kullanılır, ancak TrueKey ile ana anahtara sahip olmaktan ve kimlik doğrulama için cihazlarınızdan birini kullanmaktan kurtulabilirsiniz.

Ancak küçük bir dezavantajı, TrueKey’in ücretsiz sürümünün sadece 15 şifreyi kaydetmenize izin vermesidir, bu da bazı kullanıcıları mutsuz edebilir.

TrueKey Özellikleri

►McAfee’nin sahibi ve işleticisi
►Birden çok kimlik doğrulama seçeneği
►Diğer şifre yöneticisi yazılımlarından şifreleri içe aktarma özelliği

7. LogMeOnce

Ücretsiz sürümü ile bile, LogMeOnce diğer birçok şifre yöneticisi uygulamasından daha fazla fayda sağlar. En iyi şifre yönetici programları listemize dahil ettiğimiz bir diğer program olan LogMeOnce, iki faktörlü kimlik doğrulaması gibi ek korumaları içeriyor ve sektör standartlarını karşılıyor ve tam da bu sebep için listemize girmeyi hak ediyor.

şifre yönetici programı
şifre yönetici programı

LogMeOnce özellik listesi, iki faktörlü kimlik doğrulama seçenekleri, şifre gücü raporu, cihazlar arası senkronizasyon, biyometrik desteği, güvenli şifre paylaşımı, dijital cüzdan vb. İçerir.

Ayrıca, parola gücü raporlarında analiz edilen zayıf parolalarınızı otomatik olarak değiştirmek için tek tıklatma işlevselliği içerir. Kullanıcıların, şifresiz bir hesap oluşturma veya bir ana şifre ekleme seçeneği vardır. Ayrıca, bu şifre kasasının ücretsiz sürümü, kullanıcıya bir şey olursa hesabın kontrolünü alacak bir yararlanıcıya eklenmesine izin verir.

LogMeOnce Özellikleri

►PhotoLogin ve Fingerprint kullanarak şifresiz erişim
►USB’yi 2FA belirtecine dönüştürme seçeneği
►Kredi kartı bilgilerini saklamak için Güvenli Cüzdan
►Fotoğraflarla acil erişim
►Otomatik şifre değiştirici

8. Dashlane

Dashlane, AES-256 bit şifreleme kullanarak kullanıcı kimlik bilgilerini koruyan ve bunları yerel olarak saklayan güzel tasarlanmış bir şifre yöneticisi uygulamasıdır. Formları doldururken kullanıcılara yardımcı olabilecek özellikleri destekler ve otomatik oturum açma, iki faktörlü kimlik doğrulama, kimlik bilgilerini içe / dışa aktarma vb.

şifre yönetici programı
şifre yönetici programı

Dashlane uygulaması ayrıca kredi kartlarını, banka kartlarını ve diğer ödeme ayrıntılarını saklamak için dijital bir cüzdan olarak da kullanılabilir. Birden çok şifreyi kolaylıkla değiştirmek için özel bir arayüze sahiptir.

DashLane’ın ücretsiz şifre kasası sizin için sınırsız şifre saklayabilir, ancak yalnızca bir cihazla sınırlıdır. Diğer ekstra özelliklerin yanı sıra cihaz sınırını sınırsız hale getiren ve cihazlar arası senkronizasyon ve bulut yedeklemesini sağlayan Premium seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Dashlane Özellikleri

  • ►Güçlü şifre üreticisi aracı
  • ►Notları, banka bilgilerini ve kredi kartı ayrıntılarını saklamak için Güvenli Notlar
  • ►Parolaları ifşa etmeden arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşın

9. Symantec Norton Identıty Safe

Norton Identify Safe, temel bir şifre yöneticisi uygulamasının tüm kalitesine sahiptir. Ancak Norton Identity Safe’i iyi bir ücretsiz şifre yöneticisi yapan şey, bu şifre yöneticisi aracının ücretli bir sürümünün olmamasıdır. Yani, faydaların kesilmesi söz konusu değildir.

şifre yönetici programı
şifre yönetici programı

Özetle, Norton Identity Safe, masaüstü, akıllı telefon ve web tarayıcıları arasında senkronizasyon ile kullanımı kolay bir şifre yönetim yazılımı sağlar. Şifreleri tutmak için en iyi uygulamayı ararken adını kolayca arayabilirsiniz.

Norton Identity Safe’in Özellikleri

  • ►Kötü amaçlı web sayfaları hakkında uyarmak için güvenli Web özelliği
  • ►Karmaşık şifre üreticisi
  • ►Otomatik şifre değiştirici

10. Enpass Password Manager

Bu yazılım ayrıca Windows 10, macOS, Linux, iOS, Android, Chrome  vb.Dahil olmak üzere bir dizi platform desteklemektedir.

şifre yönetici programı
şifre yönetici programı

Windows, macOS veya Linux çalıştıran masaüstü bilgisayarınızda Enpass’ı kullanmayı planlıyorsanız, bir ücret ödemeniz gerekmez. Ancak Android cihazlar için, Enpass yalnızca 20 şifre saklamakla sınırlıdır.

Enpass Password Manager’ın Özellikleri

  • ►SQLCipher 256 bit AES şifreleme motorunu kullanır
  • ►Zamana dayalı bir defalık şifreler
  • ►Şifreler Enpass sunucularında saklanmaz
  • ►Kişisel, iş ve aile şifrelerini saklamak için şifre kasalarının ayrılması

Parola yöneticisi veya parola kasasının kullanımı nedir?

Parola yöneticisi (parola kasası, parola saklayıcısı olarak da bilinir), kimlik bilgilerinizi şifrelenmiş bir biçimde saklayarak hatırlayabilir ve gerektiğinde ayrıntıları sağlayabilir. Bu, kimlik bilgilerinizi bir not defterine veya bazı metin dosyalarına yazmaktan daha iyidir, yalnızca biri tarafından okunabilir veya bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilebilir.

Şifre Yöneticisi Türleri

Çoğunlukla, üç tür şifre yöneticisi uygulaması bulacaksınız: biri sisteminize yüklenen ve verileri yerel olarak depolayan, ardından bulut sunucularında veri depolayan web tabanlı şifre yöneticileri ve şifreleri (TPM gibi) depolayan özel olarak tasarlanmış donanım gelir yonga). Üçüncüsü, öncelikle parmak izleri, retina vb. Biyometriyi depolamak için kullanılan donanım tabanlı bir seçenektir.

Günümüzde, birçok şifre yöneticisi platformlar arası destek sunmaktadır. Bu nedenle, verilerine hem yerel hem de internet üzerinden erişiyoruz.

Ancak Parola Yöneticilerini dikkatli kullanmalısınız

Yani, bunlar internette bulabileceğiniz 2022 için en iyi şifre yöneticisi uygulamalarından bazılarıydı. Tüm bu yazılımların artıları ve eksileri vardır. Ücretsiz şifre yöneticisi uygulamalarını kullanmanın bir avantajı, yeni bir tane almak için ödenecek para olmadığı için bunları istediğiniz zaman değiştirebilmenizdir.

Ancak, şifre yöneticilerini değiştirirken hatırlamanız gereken önemli bir şey vardır. Bir şifre yöneticisi uygulamasını terk etmeden önce tüm verilerinizi silmeyi unutmayın. Ücretli olsa bile yapmalısınız.

Chrome’un Yerleşik Şifre Yöneticisi ne olacak?

Chrome, dünyadaki en çok kullanılan web tarayıcısıdır ve kullanıcıları, kullanıcılardan şifrelerini Google Smart Lock’a kaydetmelerini isteyen sürekli pop-up’lara aşinadır. Google’ın arkasında olduğu göz önüne alındığında, şifre kasası umut verici görünüyor. Ancak, kaydedilmiş tüm şifrelerinizi fazla bir şey yapmadan açığa çıkarabilecek güvenlik açıklarını da içerebilir.

Chrome’da oturum açtıysanız kullanıcı kimlik bilgilerini Ayarlar> Şifreleri Yönet bölümünde görüntüleyebilirsiniz. Biraz garip görünse de, ayrıntıları göstermeden önce Windows şifrenizi veya PIN’inizi ister.

PC’nizin şifresini bilen arkadaşınız giriş bilgilerinizi kolayca görebilir. Yine de, gerçekten istiyorsanız, Chrome’un şifre yöneticisini yalnızca bilgisayarınızı kimseyle paylaşmazsanız kullanın.

Şifre Yöneticisine İhtiyacınız Var mı?

Cevap Evet. Sık sık şifrelerini unutan ve aynı web sitesinde birden fazla hesap oluşturan kişiler arasındaysanız, sizin için bir şifre kasası gereklidir. Aslında, büyük bir hatırlama bilginiz olsa bile bir şifre yöneticisi kullanmanın bir zararı yoktur. Birçok ücretsiz şifre yöneticisi uygulaması vardır.

Ücretli veya ücretsiz bir şifre saklayıcı bugünün zamanında çok yardımcı olabilir. İhtiyacı, en azından Web Kimlik Doğrulaması’nın desteklediği şifresiz bir geleceğe girene kadar, insanların çevrimiçi hizmetleri doğrulamak için parmak izlerini, yüzlerini, gözlerini vb. Kullanmalarına izin veren yeni bir standart olana kadar, hiçbir zaman ortadan kalkmayacak.

2022 yılında bulabileceğiniz Windows 10 için en iyi ücretsiz şifre yöneticisi yazılımlarından, programlarından ve uygulamalarından bazılarını derlediğimiz listenin sonuna geldik. Konu hakkındaki soru, görüş ve önerileriniz için yorum yapmayı unutmayın. Sonraki yazıda görüşmek üzere.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

“En iyi 10 Şifre Yönetici Programları ✔️ 2023 | Şifre Saklama Programı” üzerine bir yorum

Yorum yapın