Google Meet toplu görüşmelerde katılımcıları devre dışı bırakmamızı sağlayacak yeni bir özellik aldı. Ses ve görüntü kilitleme özelliği nedir? İşte haberin detayları!
Google Meet, İşlevsel Bir Özellikle Karşımızda
Meet, pek çok kişinin katıldığı toplu sohbetler ve iş toplantıları için en popüler uygulamalardan biri. Ses ve görüntü kilidi özelliğini alan uygulama, bundan böyle toplantı sahiplerinin işini kolaylaştıracak.
Görüşmeyi başlatan kişiler, görüşme sırasında diledikleri kullanıcının sesini kapatabilecek. Üstelik sesi kapatılan kişi tekrar kendi sesini açamayacak. Google Meet, sessize alma özelliği ile belirli katılımcıların mikrofonlarını ve kameralarını kapatma imkanını sunmaya başladı.
Bu özelliğin bir benzeri 2021’in başında masaüstü uygulamada etkinleştirilmişti. Google Meet tüm katılımcıları aynı anda sessize alma özelliğinden sonra şimdi de “seçilen” kullanıcılar için kilit özelliğini kullanıma sunuyor.
Ses ve Video Kilidi özelliği sayesinde, toplantı sahipleri toplantıları üzerinde daha fazla kontrol hakkına sahip olacak. Denetim ve kontrol sağlanan Meet toplantılarında üretkenlik artmış olacak. Örneğin, bir bilgisayardan arka plan gürültüsü geldiğinde dinleyicileri rahatsız etmemek için sessize alma özelliği kullanılabilir.
İlgili İçerik: Google Meet, Otomatik Parlaklık Özelliğini Getirdi
Bu özellik, Android 6 ve üzeri ile iOS 12 ve üzeri sürümlere sahip cihazlarda çalışıyor. Ayrıca, Meet ve Gmail uygulamaları en son sürüme güncellenmiş olmalı. Bir katılımcı, sessize alınan bir Meet toplantısına giriş yapmak istediğinde başka bir cihaz kullanması istenecek. Ya da toplantı sahibinin kilidini kapatması gerekecek.
Ses ve Video Kilidi özelliği, Hızlı Sürüm etki alanlarındaki kullanıcılar için 21 Ekim’de kullanıma sunuldu. Önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara sunulacak. Google, bu özelliğin tüm Google Workspace müşterilerinin ve G Suite Basic ve Business müşterilerinin kullanımına sunulacağını onayladı.
Google Meet’in yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce, seçili kişileri sessize alma fonksiyonu toplantılar açısından yararlı olacak mı?