Google Meet Nedir? Google Meet, işiniz, okulunuz veya arkadaşlarınız ile iletişime geçebileceğiniz ve sohbet edebileceğiniz video konferans uygulamalarından biridir. Özellikle pandeminin etkisiyle oldukça fazla kişi video konferans uygulamalarını kullanmaya başlamıştır. Bunun etkisiyle birçok firma tarafından iletişim uygulamaları yapılmış ve geliştirilmiştir. Bunlardan biri olan Meet uygulaması, çok bilinmese ve kullanılmasa da oldukça yenilikçi ve kullanışlı bir yapıya sahiptir. Bu içeriğimizde Google Meet Nedir, özellikleri nedir ve nasıl kullanılır gibi sorulara yanıt vereceğiz.
Konu Başlıkları
Google Meet Nedir?
Google Meet, Google ve Alphabet şirketleri tarafından geliştirilen, içerisinde hem sesli hem de görüntülü konuşma imkânı sunan bir iletişim uygulamasıdır. Hem akıllı cihazlarda hem de bilgisayarda kullanılabilen bu uygulama yardımıyla büyük toplantılar organize edebilir veya yalnızca sevdiklerinizle görüntülü konuşmalar düzenleyebilirsiniz. Önceden yalnızca işletmeler için özel olarak sunulan bu uygulama günümüzde herkese açık hale getirilmiştir.
Google Meet Özellikleri Nelerdir?
3 farklı versiyondan oluşan Google Meet hem normal kullanıcıların hem de büyük işletmelerin yardımına koşuyor. İçerisinde barındırdığı özellikler ise en büyük tercih sebeplerinden biri olmasını sağlıyor. Google Meet görüntülü konuşmaların yanı sıra aşağıdaki tüm özelliklere de sahiptir:
- Ücretsiz sürümde bir toplantıya katılım 100 kişiye kadar yapılabilir. Üst sürümlerde bu sayı 150 ile 250’ye çıkartılabilir.
- Anlık olarak HD kalitede ekran paylaşımı yapabilmek mümkündür. Ekran üzerinden sadece görüntü değil, ses paylaşımı da yapılabilir.
- Google ile bağlı diğer tüm hizmetlerin kullanımı bu uygulama üzerinde sağlanabilir. (Google takvimler, Gmail, Google Docs vs.)
- Anlık olarak sunum paylaşımı yapılabilir.
- Toplantıdaki görünüm baştan aşağıya düzenlenebilir. Sayfanın neresinde ne olacağı toplantı yöneticisi tarafından belirlenebilir.
- Anlık olarak Google çeviri hizmetleri kullanılabilir. Yapay zekâ ile yapılan bu çalışmada bazı hatalar olsa da oldukça kullanışlıdır.
Google Meet Nasıl İndirilir?
Google Meet uygulamasının her platformda kullanılabildiğini belirtmiştik. Bunun için yapmanız gereken şeyler oldukça basittir. Eğer Mac veya iOS işletim sistemli bir cihaz kullanıyorsanız App Store üzerinden, Android cihaz kullanıcısıysanız Play Store üzerinden, Windows kullanıcıysanız Windows Store veya Google Meet resmî sitesi üzerinden uygulamayı indirebilirsiniz. Ayrıca direkt olarak internet üzerinden de Google hesabınızla giriş yaparak kullanmanız mümkündür. Bunun için Meet resmî web sitesine gitmeniz ve toplantı kodunu girmeniz yeterlidir.
Google Meet Nasıl Kullanılır?
Google Meet uygulamasının kullanımı diğer video konferans uygulamalarına göre farklıdır. Fakat oldukça kolay bir şekilde toplantı odaları oluşturabilir ve başkalarının odalarına katılabilirsiniz. Öncelikle bu uygulamayı kullanabilmek için bir Google hesabına sahip olmanız gerektiğini unutmayın.
- Kullandığınız cihaz fark etmeksizin uygulamaya giriş yapın ve “Toplantı Oluştur” butonuna tıklayarak odanızı oluşturun.
- Odanızı oluşturduktan sonra karşınıza gelecek olan kodu toplantıya gelmesini istediğiniz kişiler ile paylaşın.
Google Meet Nedir – Sonuç
Bu işlemleri yaparak yeni bir oda oluşturmayı sağlayabilirsiniz. Fakat başkasının toplantısına katılmak istiyorsanız ondan odanın kodunu almanız gerekmektedir. Aldığınız kodu uygulamadaki bölmeye yazıp toplantıya katıl demeniz yeterli olacaktır.
Görüntülü ve sesli video konferans programlarından biri olan Google Meet gibi programları indirirken güvenli kaynakları kullanmaya özen gösterin. Ayrıca kişisel bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak adına internette güvende olmanın yollarını öğrenmenizde fayda var. Google Meet ve diğer üyeliklerinizin şifrelerinin kırılmaması için de üst düzey güvenlik önlemleri almanızı tavsiye ederiz. Bu tür önemli yazılımlardaki üyelikleriniz, pek çok kere görüldüğü gibi ele geçirilebiliyor ve kötü amaçlar için kullanılabiliyor. Bu yüzden güvenlik önlemlerinizi almadan Google Meet gibi uygulamaları kullanmayın, kişisel verilerinizi tehlikeye atmayın. Sonraki yazılarda görüşmek üzere.