COVID-19 dünya genelinde hızla yayılmaya devam ederken bir çoğumuz #evdekal kampanyasına destek veriyor ve evlerimizden içerik üretmeye devam ediyoruz. Evde kalmanın önemli olduğu şu günlerde daha önce yüz yüze aynı ortamlarda yapılan görüşmeler video konferanslar sayesinde yapılmaya başladı. Bu içerikte ise en iyi video konferans programı hangisi, en iyi video konferans programları hangileri bunları öğreniyor olacağız.
Konu Başlıkları
En iyi Video Konferans Programları
En iyi video konferans programı kişiden kişiye değişiklik gösterdiği ve kullanım amacına göre farklılık gösterdiği için sabit bir program değil. Fakat en çok kullanılan ve en iyi video konferans programları olarak bilinen bu programlar indirme sayılarına ve kullanıcı sayılarına göre listelenecek olursa şu sıra ile listelenirdi:
- Zoom
- Google Hangouts Meet
- GoToMeeting
- Zoho Meeting
- Cisco Webex Meetings
- Microsoft Teams
- BlueJeans
- Discord
- Uber Conference
Hemen yukarıda bulunan en iyi video konferans programları listesi hakkındaki detaylar ise şu şekildedir:
1. Zoom
Zoom, çevrimiçi toplantılar, eğitim ve teknik destek amaçlı video konferanslar oluşturabileceğiniz en iyi video konferans programlarından birisidir. Zoom ile video web semineri oluşturmanın yanı sıra konferans salonları oluşturarak işbirliği özellikli konferans odaları da oluşturabilirsiniz. Kurumsal telefon sistemi sayesinde telekomünikasyon işlerinizi de üstlenen Zoom, platformlar arası mesajlaşma ve dosya paylaşımını da destekliyor.
En iyi video konferans programı olarak bilinen Zoom 1.000 video katılımcısı ve 10.000 izleyiciyi destekliyor. Ücretsiz planında 100 katılımcıya ve 1’e 1 toplantıya izin veren Zoom, grup toplantılarında 40 dakika sınır uyguluyor. HD video ve ses aktarımını ücretsiz planında sunan Zoom, daha bir çok özelliği kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuyor.
Zoom’un 14,99$, 19,99$ (10 Sahip X 19,99 = 199,90$) ve 100 Sahip için 1,999$ fiyatlandırması bulunuyor. Giriş paketi ücretsiz. Profesyonel paketi aylık 14,99 Dolar. 10 sahibin alabileceği paket kişi başı 19,99 dolardan ayda 199,90 Dolar’a satın alınabiliyor. 100 sahipli paket ise kişi başı 19,99 Dolar’dan 1.999 Dolar’a satın alınabiliyor. Yıllık alımlarda indirim imkanı da Zoom kullanıcılarına sunulmuş durumda.
2. Google Hangouts Meet
Google Hangousts dünya genelinde pek çok kullanıcıya sahip bir platform. Özellikle iş dünyasında G-Suite kullanıcılarının da fazla olması sebebiyle en çok tercih edilen video konferans programlarından biri de Google Hangouts Meet olmaktadır.
En iyi zoom alternatifi olarak bilinen Google Hangouts Meet, Zoom’un sunduğu bir çok özelliği de kullanıcılarına sunmaktadır. Google’ın G-Suite hizmetini satın alan kullanıcıların metin, ses ve görüntülü sohbet ile tek seferde 250 kişinin katılabildiği video konferans oluşturabilirler. G-Suite’i satın almayanlar için ise 150 kullanıcıyı ücretsiz olarak çağrıya dahil edebilirsiniz.
Tüm kullanıcıların video konferansa katılması için Google hesaplarında oturum açması gerekiyor. Bu durum biraz can sıkıcı olsa da ücretsiz olarak video konferans yapabiliyor olmamız Google Hangouts Meet’i en iyi video konferans programlarından biri haline getiriyor. Ayrıca programın 25$ dan başlayan bir fiyatlandırma sistemi bulunuyor.
Google Meet hakkında daha fazla bilgi edinin.
3. GoToMeeting
GoToMeeting, en iyi Zoom alternatilerinden biridir ve en iyi video konferans programları arasında gösterilir. Tüm platformlar için kullanılabilir olan GoToMeetin video konferans programı, ekran paylaşımı ve plana bağlı ek özellikleri kullanıcılarına sunuyor.
GoToMeeting’in ücretsiz bir sürümü bulunmuyor fakat 14 gün ücretsiz deneme süresi sunuyor. 14 gün boyunca bu video konferans programını ücretsiz olarak test edebiliyor olmamız programın artılarından biri. Bilgisayar ya da telefon yolu ile video konferansa katılan kişilerin sayısı ise 3000’e kadar destekleniyor. En iyi video konferans programı listesinde kendine yer edinen GoToMeeting 14 gün ücretsiz deneme sürümünün yanı sıra 12$’dan başlayan paketlere sahip.
4. Zoho Meeting
En iyi video konferans programları listemizde bulunan bir diğer video konferans programı ise Zoho Meeting. Zoho Meeting, Zoho adı ile bilinen web tabanlı servisler ile tanınıyor. Zoho Meeting ise bu hizmetlerden biri olan video konferans programı. Bu video konferans programı ile video konferans gereksinimlerimize göre bazı özellikleri ücretsiz olarak kullanabiliyoruz.
Zoho Meeting, video konferansı vermek için kullanabileceğiniz en iyi video konferans programlarından biri demiştik. Zoho Meeting, video konferansı yaparken ihtiyaç duyabileceğiniz tüm özellikleri premium planlarında ek olarak bizlere sunuyor. Toplantılarınızı kaydetme, grup sohbetleri ve katılımcıların ses ve videolarını kontrol etme gibi ek özellikler sunan Zoho Meeting, en iyi Zoom alternatifi video konferans programlarından biridir.
İlginizi çekebilecek içerik: En iyi ekran videosu çekme programları
Webex Meeting’in ücretsiz sürümünün yanında ayda 8$’dan başlayan premium paketler sunuluyor.
5. Cisco Webex Meetings
Webex Meetings, bazı nedenlerden dolayı en iyi Zoom alternatiflerinden biridir. Küçük ölçekli işletmenizin 40 dakikadan daha az toplantılar yapması için ücretsiz bir video konferans hizmeti arıyorsanız, Webex Meeting mükemmel bir seçenek olabilir.
Ancak, toplantınızın sınırını uzatmak istiyorsanız, kitle sınırınızın da 200’e yükseltileceği bir abonelik almanız gerekir. Bununla birlikte, toplantı sahibi olarak ihtiyaç duyacağınız tüm gerekli özelliklere sahip olursunuz.
Webex Meeting’in ücretsiz sürümünün yanında ayda 13,5$’dan başlayan premium paketler sunuluyor.
6. Microsoft Teams
Microsoft Skype‘ın ticari amaçlı versiyonunu satın aldıktan sonra Microsoft Teams adını verdiği bir hizmeti duyurmuştu. Microsoft Teams en iyi video konferans programlarından birisi şüphesiz. Microsoft’un yazılım konusundaki tecrübesi bu konferans programının tercih edilmesini etkileyen önemli faktörlerden biri.
Hem mesajlaşma hem de video konferansı özelliğini aynı anda sunan Microsoft Teams ile video konferansı sırasında ekran paylaşımı da yapılabiliyor. 250 Katılımcıya kadar destek sunan Microsoft Teams video kayıt özelliği sayesinde video konferansı kayıt etme imkanını da bizlere sunuyor.
Bir çok Microsoft ürününde olduğu gibi Microsoft Office ve 1TB OneDrive depolama alanını ücretsiz sunan Microsoft Teams hizmeti bu hediyeler ile daha da tercih edilesi bir video konferans programı haline geliyor. Skype’ın temel özelliklerinin yanı sıra takım çalışmasına uygun yapıda geliştirilen Microsoft Teams’in ayda 5$’dan başlayan fiyata sahip paketleri bulunuyor. Microsoft Teams bilinen en iyi Zoom alternatifi video konferans programlarından biridir.
7. BlueJeans
En iyi video konferans programları listemizin sıradaki video konferans programı ise BlueJeans. 100 Kişiye kadar katılımcıyı kabul edebileceğiniz video konferans yapmak istiyorsanız BlueJeans iyi bir tercih olabilir. Yaptığınız video konferansı kaydetme seçeneği sunan BlueJeans en iyi Zoom alternatiflerinden biri olarak da bilinir.
BlueJeans video konferans programını satın almak isterseniz aylık 9,99$ ödemeniz gerekir. Eğer satın almadan önce programı denemek isterseniz de 7 gün ücretsiz deneme sürümü bulunuyor.
8. Discord
Oyuncuların yakından bildiği bir video konferans programı olan Discord, her ne kadar oyunculara daha çok hitap ediyor olsa da şifreli sohbet ve sunucu tabanlı özelleştirilebilir sohbet odaları sayesinde pek çok insana da hitap etmeyi başarıyor.
Video konferans yapmak isteyen ve az katılımcıya sahip olan kişilerin tercih etmesi gereken Discord 9 katılımcı ile video konferansı yapmanıza olanak tanıyor. Discord aynı zamanda ekran paylaşımı ve platformlar arası uyumluluk desteği de veriyor. Bu özellik onu en iyi Zoom alternatifi video konferans programı haline getiriyor.
Ayrıca Discord’un ücretli sürümü bulunmuyor. Yani tamamen ücretsiz.
9. Uber Conference
Dialpad Inc’e ait olan UberConference, uzun süredir video konferans programları arasında boy gösteriyor. Platformlar arası desteğe sahiptirler ve çevrimiçi toplantılar yapmak için en iyi araçlardan biridir. Buna ek olarak, bu COVID-19 salgını sırasında, daha uzun süreli 50 katılımcıya kadar toplantılar düzenlemenize yardımcı olacak ücretsiz bir planı da vardır.
UberConference, tüm ögeleri açıkça görebileceğiniz temel bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Ayrıca, bir uygulama yüklemekten daha az karmaşık olan masaüstü tarayıcılarını destekler. Harika bir video konferans aracıdır ve en iyi Zoom alternatifleri listesine rahatça adını yazdırabilir.
Ücretsiz planı bulunan UberConference video konferans programı 15$’dan başlayan ücretli paketlere de sahiptir.
En iyi Video Konferans Programı
En iyi video konferans programı listemizin sonuna geldiğimizde birkaç bilgilendirme ile yazıyı bitirmek istiyorum. Video konferans programları listemizdeki programlar pek çok farklı kullanıma uygun programlar olsa da sizin özel taleplerinizi karşılama konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Video konferans programından ne istediğinizi belirledikten sonra bu yazıda bulunan video konferans programlarından bir tanesini seçebilirsiniz.
Ücret ödemek istemiyor iseniz ve sadece test etmek için bir video konferans programı arıyor iseniz ücretsiz hizmet veren programları deneyebilirsiniz. Listemizde ücretsiz hizmet veren video konferans programlarına yer verdik. Ayrıca sadece arkadaşlarınız arasında basit bir video konferansı yapmak istiyor iseniz Discord sizin için iyi bir tercih olabilir.
Daha profesyonel video konferansı yapmak istediğiniz zaman ise Microsoft Teams gibi gerçek anlamda tecrübeye sahip geliştiricilerin sunduğu ürün ve hizmetleri almanızı tavsiye ederim.
Video konferansı yapmak için kullanılan programlar her ne kadar birbirinden farklı özellikler içeriyor olsalar da bu programları çalıştıracak bilgisayarların program ve video konferans gereksinimlerini karşılıyor olmasına da dikkat etmekte fayda var. Düşük internet ve webcam kalitesini hiç bir programın yeteri kadar iyileştiremeyebileceğini unutmamak da bir diğer dikkat edilmesi gereken husus. Bu yüzden video konferansı öncesinde teknik olarak konferansa hazır olup olmadığınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Bu içerik hakkındaki soru, görüş ve önerilerinizi yorum yaparak bize iletebilirsiniz.
[reklam yasak] kurulum gerektirmeden webinar tabanli online konferans sistemi / uygulama yok… direkt linki gonder konferansa basla..… denemekte fayda var…
Bugün çıkan haberlerde “Zoom” uygulamasının öğretmenlerin hesaplarından talepleri dışında para çektiği haberi yayılmıştı. Elon Musk’ta bu uygulamayı güvenlik açığı bulunduğu gerekçesiyle şirketinde kullanımını yasaklamıştı. Diğer alternatif seçeneklerde incelenmeli derim 🙂