Random Nedir? Random Kelime Anlamı

Son zamanlarda özellikle sosyal medya uygulamalarında sıkça duyduğumuz random kelimesinin anlamı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle gençler tarafından sıkça kullanılan random kelimesinin TDK’ye göre “tesadüfi, gelişigüzel ya da rastgele” anlamlarına gelmektedir. Sosyal medyadaki kullanımı da bu anlamını doğrular niteliktedir. Sosyal medyada kullanımı her geçen gün artan randomun tam olarak ne anlama geldiğiniz sizler için araştırdık. Bu yazımızda random nedir ne anlama gelir sorularına değineceğiz.

Random Nedir? Random Kelime Anlamı
Random Nedir? Random Kelime Anlamı

Random Ne Anlama Gelir?

İngilizce bir kelime olan ve son dönemlerde dilimize giren random kelimesi kısaca klavyedeki tuşlara rastgele basarak gülmek demektir. Sosyal medyada özellikle gülme şekli olarak random kullanılmaktadır. Bu yüzden yeni sosyal medya kullanıcıları tarafından randomun anlamı oldukça merak edilip araştırılmaktadır.

Kullanıcılar tarafından özellikle random atma kelimeleri çok kullanılır. Peki, bu random atma nedir? Random atma kısaca harflere rastgele basarak anlamsız bir kelime oluşturma ve bunu karşı tarafa göndermedir. Emojiler dışında yeni gülme şekilleri kullanmaya başlayan sosyal medya kullanıcıları artık klavyeye rastgele basarak random atıyor. Klavyede rastgele basarak atılan random kullanıcının güldüğü anlamına gelmektedir. Bu belli bir yaştaki kullanıcılar için kültür şoku etkisi yaratabilir ancak günümüz sosyal medya kullanıcıları için daha çok samimiyeti ve kolaylığı yansıtıyor.

Randomu kullandıkça aslında zor olmadığını eğlenceli olduğunu görür ve sizlerde atmaya başlarsınız. Kullanıcılara daha kolay gelen random, aslında her ülke için değişebiliyor. Her ülkenin sosyal medyada farklı bir gülme şekli olabiliyor.

Sosyal Medyada Ülkelere Göre Gülme Şekilleri Nasıldır?

Her ülkede sosyal medya kullanımı oldukça fazladır. Bu yüzden sürekli yeni sosyal medya terimleri türemekle birlikte aynı zamanda bazı sembollerle birlikte yazıların da anlamları olmaktadır. Günümüzde sosyal medyada gülme şekli için emoji yerine başka terimler ya da semboller kullanılmaktadır. Sosyal medyada gördüğünüzde şaşırmamak için bunların anlamlarını öğrenebilirsiniz.

İlgini Çekebilir: İsme Göre Instagram Kullanıcı Adları Önerisi

İlk olarak Türkiye’de yukarıda da bahsettiğimiz gibi klavyede rastgele harflere basarak ortaya çıkan anlamsız harf bütünleri yani random, gülme şekli olarak kabul edilir. Random gülme için belli bir şekil yoktur. Bu yüzden herkes istediği gibi atabilir. İlla bir bütün olması ve anlamlı olması gerekmez. Siz sadece klavyenizde harflere arka arkaya rastgele şekilde basın ve randomunuzu oluşturun. Birçok ülke tarafından belli bir random şekli olsa bile bu Türkiye için bu geçerli olmaz. Sosyal medyada Türklerde random için belli bir şekil olmadığı için bu çoğu ülke vatandaşı tarafından da artık öğrenilmiştir. Bunu fark etmek için diğer ülkelerdeki gülme şekillerine göz atabilir ve kendi ülkemizle karşılaştırarak çeşitliliğini görebiliriz.

İspanyollar daha çok jajajaja şeklinde gülerken Yunanlılar ise xaxaxa şeklinde gülmektedir. Bu gülme şekilleri ülkemizde de random olarak kullanıldığı için bizlere pek garip gelmemektedir. Amerikalılar ise hahaha şeklinde gülerken Koreliler kkkkk şeklinde gülmektedir. Korelilerin gülüşü garip gibi görünebilir ancak onların kendi alfabesiyle yazıldığında göze oldukça tatlı gelmektedir. Bunların dışında ah ah ah şeklinde İtalyanlar ve rsrsrs şeklinde de Brezilyalılar gülmektedir. Bu yazdıklarımızın içinde özellikle jajajaja, hahahaha, ah ah ah bizlerde de oldukça çok kullanılmaktadır. Özellikle random atamayanlar hahaha gülme şeklini fazlasıyla kullanmaktadır.

Birçok ülkenin sosyal medyadaki gülme şekillerini gördük ancak bize en garip gelecek olan tabi ki Taylandlıların gülme şeklidir. 555555 şeklinde sosyal medyada gülme şekli kullanan Taylandlıların bu durumu bizlere komik gelebilir. Bunu kullanmalarının sebebi ise Tayca dilinde 5 rakamı ha şeklinde okunmasıdır. Arka arkaya 5555 yazmaları aslında bizdeki hahahaha gülme şekline benzemektedir.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın