Yurtdışından ödeme almak ve dijital ödeme kabul etmek için kullanabileceğiniz servislerden biri Payoneer‘dir. Payoneer hesap açma adımlarını içeriğimizin devamında sizlerle paylaşıyor olacağız. Öncesinde ise Payoneer Nedir, ne işe yarar ve komisyonlar ne kadar? bu tip sorulara yanıt vereceğiz.
Konu Başlıkları
Payoneer Nedir?
Payoneer, uluslararası (Global) ödeme alma ve ödeme yapma amacı ile kurulmuş bir platformdur. 2005 Yılında Amerika’da kurulmuştur. Payoneer, 200’den fazla ülke ve 150’den fazla yerel para birimini destekliyor.
Yurtdışından ödeme almak isteyen kullanıcıların tercih ettiği Payoneer ile dünyanın her yerinden ödeme almak ve ödeme göndermek mümkün. Küçük komisyonlar ödeyerek döviz ödeme almak ve döviz ödeme yapmak Payoneer ile oldukça kolay.
Payoneer Ne işe Yarar?
Dijital ürün ve hizmet veren kullanıcıların oldukça işine yarayan Payoneer pek çok işe yarar. Yurtdışından döviz olarak ödeme almak ve ödeme yapmak için kullanılabilir. Dünyanın hemen her yerinde ödeme ağı olan Payoneer iyi bir dijital ödeme uygulamasıdır.
Yazılım, Grafik tasarım ve benzeri dijital ürünler üreten kullanıcılar, ödemelerini Payoneer ile almayı tercih ediyor. Özellikle Türkiye’de en PayPal’ın kullanılamıyor olması sebebiyle alternatif PayPal arayışına giren pek çok kullanıcı var. Payoneer ise bu alternatiflerin içerisinde en iyisi denebilir.
Payoneer Hesap Açma
Eğer Payoneer hesap açma girişiminde bulunursanız hesap açma adımları oldukça kolaydır. 2023 Temmuz ayında Payoneer sitesinden hesap açma işlemi şu şekildedir:
Payoneer resmi web sitesine giderek menü üzerinde bulunan Register butonuna tıklayarak Payoneer hesap açma adımlarını başlatabilirsiniz. Kayıt Sayfasına gitmek için buraya tıklayın.
Açılan sayfada birkaç üyelik çeşidi görürsünüz. Buradaki ilk seçenek Freelance ve ajans türündeki kullanıcılar için uygundur. Eğer bireysel hesap açacaksanız bu seçeneği seçerek ilerleyebilirsiniz.
Sonraki sayfada Freelancer’lar için sunulan özelliklerin bir listesini ve kayıt butonunu göreceksiniz. Register butonuna tıklayarak kayıt formunu açabilirsiniz.
Açılan formda Bireysel (Individual) hesabı seçebilirsiniz. Eğer şirket olarak hesap açacaksanız ise Company seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
Sonraki sayfalarda ise gereken adres ve telefon bilgilerinizi belirterek doğrulama işlemlerini tamamlamanız gerekir. Böylece güvenlik ve son kontrol sayfalarına ilerleyebilir, ilgili sayfalardaki gerekli bilgileri doldurabilirsiniz.
Tüm adımları tamamladığınızda Payoneer hesabınız açılır. Fakat daha sonra bir takım doğrulama yapmak gerekir. Ödeme sistemlerinde doğrulama çok önemlidir. Doğrulama ile ilgili bildirim panelinize ve E-Posta adresinize gönderilecektir.
Kimlik kartı ya da ehliyet gibi resmi doğrulama yöntemleri ile hesabınızı doğrulayabilirsiniz. Bu işlem genellikle birkaç gün sürmektedir.
İlgini Çekebilir
Payoneer Komisyon Ücretleri 2023
En çok merak edilen Payoneer komisyon ücretleri başlıca şu şekildedir:
Eğer Payoneer Kart etkinleştirirseniz bu işlem ücretsizdir. Kartınızı değiştirmek isterseniz bu işlemin ücreti 12.95 Dolardır. Yıllık hesap işletim ücreti 29.95 dolardır. İlk yıl bu ücretin 25 doları tekrar size iade edilir böylece ilk yılın kullanım ücreti 5 Dolar’dır.
ATM Ücretleri
Payoneer’in vermiş olduğu kart ile yapacağınız işlemler için bazı ücretler uygulanır. Bu ücretler şu şekildedir:
- ATM’den para çekme işleminin reddedilmesinde 1 Dolar ücret tahsil edilir.
- ATM’den bakiye sorgulandığında 1 dolar ücret tahsil edilir.
- ATM’den para çekmek için 3.15 Dolar tahsil edilir. (TEB ATM’leri kullanılabilir.)
En çok karşılaşacağınız ücretler:
Payoneer hesap açma adımlarını tamamladıktan sonra eğer sadece Freelancer olarak iş yapıp ödeme almak isterseniz size ödeme yapıldığında bazı komisyonlar uygulanır. Ödeme isteyerek ödeme aldığınızda sizden %3 oranında ücret kesintisi yapılır. Komisyonu müşteriye de yansıtabilirsiniz.
Banka hesabınıza para çekmek istediğinizde 500 Dolar’a kadar olan işlemlerde 10 Dolar ödersiniz. Bir diğer ifade ile çekmek istediğiniz tutarın %2’si kadarı komisyon ödersiniz. Banka hesabınız ve çektiğiniz paranın döviz türü aynı ise ücretler değişebilir. Örnek: 100 Dolar ödemeyi Dolar hesabınıza çektiğinizde ücretler değişebilir.
Birden fazla komisyon ücreti vardır. Her işleme göre değişen Payoneer komisyon ücretleri Temmuz 2023’te şu şekildedir:
Başka bir Payoneer kullanıcısından ödeme alma ücreti
Payoneer bakiyelerinden ödeme yapan diğer Payoneer müşterilerinden ödeme aldığınızda, her zaman ücretsizdir.
Ödeme isteği ile alınan Payoneer ödeme alma ücreti
Müşterilerinize ödeme istekleri gönderin ve onlara kredi kartı ve ACH banka havalesi (yalnızca ABD) yoluyla size ödeme yapma seçeneği sunun. Yerel banka havalesi yoluyla size ödeme yapmak için alıcı hesap ayrıntılarınızı da kullanabilirler.
Kredi Kartı ile yapılan işlemler: %3
ACH Banka borcu: %1
Platformlar üzerinden alınan Payoneer ödeme ücreti
Payoneer ile ödeme yapan Wish, Fiverr, Upwork, Airbnb ve diğer binlerce şirketle entegreyiz. Kusursuz bir ödeme deneyimiyle kendinizi şımartın.
Not: Banka işlem ücretleri, iniş ücretleri veya diğer aracılık ücretleri, bankanız veya Payoneer ile doğrudan ilişkili olmayan diğer herhangi bir ödeme sağlayıcısı tarafından çekilen tutardan düşülebilir.
Fiverr için örnek
- Fiverr gelir kartı oluşturmak ücretsizdir.
- Kartınız için 5 $ aktivasyon ücreti vardır.
- Fiverr Gelir kartı aldığınızda, tamamen ücretsiz olan bir Payoneer serbest çalışan hesabına da sahip olursunuz.
- Ne kadar para çekerseniz çekin, Fiverr’den Payoneer’a her para çekme işleminizde sabit bir 1$ ücret ödersiniz.
- Paranızın Fiverr Gelir kartınızda işlenmesi 48 saat kadar sürer, ancak paranın 2 saat içinde ödenmesini istiyorsanız 3 ABD Doları ücret ödeyebilirsiniz.
- Fiverr’den Payoneer’a minimum para çekme tutarı 5$’dır.
- Paranız Fiverr Gelir kartınıza geçtikten sonra, herhangi bir ATM’den çekebilir veya çevrimiçi veya mağaza içi alışveriş yapmak için kullanabilirsiniz. Fiverr ve Payoneer bunun için herhangi bir ücret talep etmez.
- Fiverr Gelir kartınız bir Fiverr Mastercard’dır, dolayısıyla Mastercard’ın hüküm ve koşullarına göre bazı işlemlerde ücret ödemeniz gerekebilir.
- Fiverr Gelir kartınızdan USD/GBP/EUR banka hesabınıza (Fiverr’den doğrudan banka havalesi yapmak yerine) herhangi bir döviz dönüştürmesi olmadan para aktarmak isterseniz, her transfer için $/£/€ 1,50 ödersiniz.
Banka hesapları aracılığı ile alınan Payoneer ödeme ücreti
USD, EUR, GBP ve daha fazlasıyla ödeme almak için alıcı hesaplarınızı ilgili ülkedeki yerel bir banka hesabı gibi kullanabilirsiniz. Bu tür işlemlerde genellikle ya hiç ücret talep edilmez ya da alt tutarların altındaki işlemler için %0-1 civarında ücret talep edilir.
Payoneer Tüm Ödemeler için Komisyon Oranları 2023
Farklı bir para birimindeki Payoneer bakiyesinden yerel para birimi cinsinden para çekme işlemleri | İŞLEM MİKTARININ %2’SİNE KADAR |
Aynı para birimindeki Payoneer bakiyesinden yerel para birimi cinsinden para çekme işlemleri | USD’den USD’ye para çekme (1,50 USD) EUR’dan EUR’ya para çekme (1,50 Avro) GBP’den GBP’ye para çekme (1,50 GBP) |
Yerel olmayan para biriminde para çekme | İŞLEM MİKTARININ %2’SİNE KADAR |
Payoneer Ticari Mastercard® | Yıllık kart ücreti: İlk Kart 29,95 USD |
Doğrudan Payoneer bakiyenizden ödeme göndermek | Ücretsiz |
Payoneer hesabınızdan banka hesabına | %2’ye kadar |
Kendi Döviz banka hesabınıza | 1,50 Birim (Dolar, Avro, GBP) |
Payoneer Hesap Açma Sonuç
Yurtdışından ödeme almak ve Yurtdışına ödeme yapmak için kullanacağınız ödeme kuruluşlarından biri Payoneer’dir. Eğer dünya genelinde hizmet veriyor iseniz ödeme altyapısı olarak Payoneer kullanabilirsiniz. Bu içerikte sizlere Payoneer Hesap Açma ve Payoneer Komisyon Ücretleri 2023 hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Faydalı olması dileği ile…