Invalid Meeting ID Please Check And Try Again Ne Demek?

Invalid Meeting ID – Please Check and Try Again hatası nedir ve nasıl çözülür? Öğrenci ve hocaların pandemi döneminde dersleri online ortamda yapmaları nedeni ile canlı ders ortamına bağlanmak isteyen ve sorun yaşayan öğrenci ve hocalar, bu sorunla sık sık  karşılaşıyor.

Invalid Meeting ID Please Check And Try Again Ne Demek?
Invalid Meeting ID Please Check And Try Again Ne Demek?

Invalid Meeting ID – Please Check And Try Again Hatası

Hocanın öğrenciye verdiği şifrenin yanlış olması, öğrencinin sisteme şifreyi yanlış girmesi canlı ders ortamına bağlanma sorununu gündeme getiriyor. Bu sorunun çözümü için hem Zoom hem de EBA uygulamalarının kapatılması ve sonra yeniden açılması, şifrelerin doğru olarak girilmesi sorunu çözebilir. Başlıkta bahsetmiş olduğumuz hatayı almamak için de en son sürümün indirilmesi gereklidir. Türkçesi “geçersiz toplantı kimliği lütfen kontrol edip tekrar deneyin” olarak çevrilen bu hatayı almamak için diğer yolları da deneyebilirsiniz.

Sistemde bu hatayı almamak için her oturum öncesinde, modeminizi kapatıp 30 saniye bekledikten sonra yeniden açın ve sisteme dahil olun. Hata alıyorsanız bilgisayar veya telefondan yaptığınız girişleri iptal edin. Programın en güncel sürümünü kullanmazsanız bu hata ile her seferinde karşılaşmanız mümkündür. Bu hataları almamak için,

  • Sistemin en güncel sürümünü indirin
  • Modeminizi kapatıp yeniden açın
  • Daha önceki girişleri iptal edin
  • Verilen ID ve şifreyi doğru olarak girin
online meeting
online meeting

Bu yolu izlediğinizde hatasız olarak canlı ders platformuna giriş yapabilirsiniz.

Meeting Passcode Ne Demek? EBA ve ZOOM Meeting Passcode başlıklı içeriğimizi de incelemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Zoom Meeting Nasıl İndirilir?

Arama motorlarına girip Zoom Meeting yazdığınızda ilk sayfadan programın son sürümünü indirin. Dosyayı indirdiğinizde .rar veya .zip olarak inen dosyayı açıp basit bir kurulum prosedürünü takip edin. Programı kurun ve açılan pencerede “Sign in” alanına gerekli bilgileri girin.

Sisteme Google Facebook ya da SSO kanalı ile veya email ile giriş yapabilirsiniz. Ardından programda Join Meeting yazan alana tıklayıp ID ve şifrenizi girmeniz istenir. Sisteme giriş yaptıktan sonra pencerenin sol alt kısmında, sesi veya görüntüyü kapat seçeneklerinden birini veya ikisini seçerek sisteme pasif dinleyici olarak katılabilirsiniz. Umarız siz de bu sorunun üstesinden kısa süre içerisinde gelmeyi başarır ve Zoom Meeting uygulamasının en güncel halini indirebilirsiniz.

Özellikle pandemi döneminde uzaktan çalışma modeli ülkemizde ve diğer dünya ülkelerinde son derece benimsendi. Eğitimden sağlığa pek çok alanda kullanılan uzaktan çalışma modelinde online meeting uygulamaları son derece fayda sağlıyor. Yazımızın içerisinde ve sitemizde online meeting uygulamalarında alınan en yaygın hataların çözümleri yer almaktadır. Bizi takipte kalarak bu tür konulardan daha fazla haberdar olabilirsiniz.

Yorum yapın