En iyi 10 Veri Kurtarma Programları (Android) ✔️ 2023

Bozuk bir sabit sürücü veya yanlışlıkla sildiğiniz önemli verilerin, finansal kayba veya daha da önemlisi PC’nizde koruduğunuz önemli anların kaybına neden olabilir. Ancak, silinen dosyaları kurtarmanıza yardımcı olabilecek veri kurtarma yazılımı şeklinde gümüş bir çözüm bulunuyor.

İnternet, veri kurtarma için yazılım sunan çeşitli şirketlerle ücretsiz ve ücretli veri kurtarma araçlarıyla doludur. Bununla birlikte, tüm yazılımlar verilerinizi verimli bir şekilde kurtaramaz ve verimsiz bir veri kurtarma programıyla uğraşmak can sıkıcı olabilir.

2022’de En İyi Veri Kurtarma Yazılımları

Verilerinizi kurtarmanıza yardımcı olabilecek çeşitli üçüncü taraf yazılımlar olsa da, birini seçmek zordur. Sizler için mevcut seçeneklerden en iyi veri kurtarma yazılımlarını seçtik. Aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

1. EaseUS Data Recovery

EaseUS Data Recovery
EaseUS Data Recovery

EaseUS veri kurtarma yazılımı, dosya kurtarma ve sabit disk kurtarma için dünya çapında kullanılan en popüler yazılımlardan biridir. Yazılım, bir sabit disk arızası, sistem çökmesi, virüs saldırısı ve daha fazlası durumunda verileri kurtarmak için çözümler sunar. Fotoğraflar, belgeler, videolar, ses dosyaları, zip dosyaları, programlar ve daha fazlası gibi farklı dosya türlerini kurtarabilirsiniz

EaseUS Veri kurtarma yazılımının popüler olmasının bir başka nedeni de verileri kurtarmak için son derece kolay olmasıdır. Teknolojide hakkında hiçbir şey bilmiyor olsanız bile yazılımı kullanarak kayıp verilerinizi kolayca alabilirsiniz. Veri kaybının konumunu seçin, alanı bir tıklamayla tarayın ve gerekli verileri listeden kurtarın.

EaseUS veri kurtarma yazılımının dezavantajlarından biri, verilerinizi yeniden biçimlendirilmiş bir sürücüden kurtaramamanızdır.

Artıları:

  • Çeşitli kayıp durumu senaryolarında veri kurtarma desteği.
  • Kullanıcı dostu veri kurtarma işlemi
  • Kurtarma işleminden önce verileri önizleme seçeneği
  • Aramayı daraltmak için birden fazla filtre

Eksileri:

  • Birkaç haftadan eski veriler kurtarılamadı
  • Önizlemeler yalnızca 100 MB’ın altındaki dosyalar için kullanılabilir

Desteklenen Platformlar: Windows 10/11 ve macOS

Ücretsiz bir sürümü de mevcuttur. EaseUS’un ücretsiz veri silme yazılımı, 2GB’a kadar olan verileri kurtarmanıza olanak tanır. Verileriniz 2 GB’ı aşıyorsa ücretli sürümü satın almanız gerekir.

2. Recuva

Recuva

Recuva

Recuva, kayıp verileri kurtarmak ve silinen dosyaları geri almak için en iyi veri kurtarma yazılımlarından biridir. Kayıp dosyaları hafıza kartlarından, harici sabit sürücülerden, USB sürücülerden ve dahili sabit sürücüden kurtarabilirsiniz. Recuva ayrıca hasarlı veya biçimlendirilmiş sürücülerden dosyaları kurtarma seçeneği de sunar. Bu, biçimlendirilmiş bir sürücüden veri kurtarmanıza izin veren bu listedeki yazılımlardan biridir. Ayrıca, kayıp verileri kapsamlı bir şekilde arayan ve böylece bunları kurtarma şansını artıran derin bir tarama modu da vardır.

Kaydedilmemiş kelime belgelerini kurtarmak için bir özellik de var, bu da bence bir veri kurtarma yazılımı için mükemmel bir özellik. Bu biraz ironik ama Recuva ayrıca hiçbir iz bırakmadan dosyaları kalıcı olarak silmenize izin veriyor. Recuva, bu listedeki en ucuz dosya geri yükleme yazılımlarından biridir.

Recuva’yı en iyi veri kurtarma yazılımı listemizde öne çıkarmamızın nedenlerinden biri, yazılımın macOS sürümünün olmamasıdır.

Artıları:

  • Biçimlendirilmiş sürücülerden veri kurtarma kullanılabilir
  • Kaydedilmemiş Word belgelerini geri yükleme
  • Derin tarama özelliği
  • Dosyaları kalıcı olarak silme özelliği

Eksileri:

  • Çok sayıda dosya kurtarılamıyor
  • Daha yavaş kurtarma hızı

Desteklenen Platformlar: Windows 11, 10, 8,1, 7 ve XP

Yazılımın ücretsiz sürümünde sınırlı işlevler mevcuttur.

3. Disk Drill Pro

Disk Drill Pro
Disk Drill Pro

Disk Drill Pro, birkaç kolay veri kurtarma seçeneği sunan gelişmiş bir veri kurtarma yazılımıdır. Veriler sabit sürücülerden (harici ve dahili), müzik çalarlardan, hafıza kartlarından ve USB sürücülerden kurtarılabilir. Yazılım, FAT32, NTFS, HFS + ve EXT gibi farklı dosya sistemlerini destekler.

Disk Drill Pro’yu değerli bir veri kurtarma yazılımı yapan şey, son zamanlarda silinen öğeleri otomatik olarak keşfeden hızlı tarama işlevidir. Bu dosya kurtarma yazılımının derin tarama özelliği, bir süre önce silinen verileri kurtarmanıza yardımcı olabilir.

Ayrıca, taramayı duraklatabileceğiniz, devam ettirebileceğiniz ve durdurabileceğiniz ek bir özellik vardır. Bu özellik, istediğiniz dosyayı zaten bulduğunuz durumlarda, tarama işleminin tamamlanmasını beklemek istemediğiniz durumlarda kullanışlıdır.

Bununla birlikte, Disk Drill Pro, zaman zaman sinir bozucu olabilen yavaş bir tarama işlemine sahiptir.

Artıları:

  • 350’den fazla dosya türü desteklenir
  • Tam bölüm kurtarma desteklenir
  • Disk Drill’in kurtarma kasası gelecekteki veri kayıplarına karşı koruma sağlar
  • Uzun zaman önce silinen verileri kurtarmak için derin tarama özelliği
  • Veri kurtarmada gelişmiş filtreleme seçenekleri

Eksileri:

  • Yavaş kurtarma süreci
  • Akıllı telefon desteği yok

Desteklenen Platformlar: Windows 7 SP1 ve üstü / Mac OS X 10.8.5 ve üstü

500MB’a kadar veri kurtarma sunan ücretsiz bir sürümü mevcuttur.

4. Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery
Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery, dosya kurtarma, sabit disk kurtarma ve daha fazlası için kullanabileceğiniz en popüler veri geri yükleme yazılımlarından biridir. Diğer kurtarma yazılımları gibi, bozuk sabit sürücüden, kayıp bölümlerden ve yanlışlıkla dosya silinmesinden veri kurtarabilirsiniz. Yazılım, FAT, NTFS ve eski FAT dosya sistemi formatlarından veri kurtarabileceğini iddia ediyor.

Stellar Data Recovery aracı, verileri kaybettiğiniz konumu bildiğinizde oldukça yararlı olabilir. Belirli bir sürücüyü tarayabilir ve verilerinizi alabilirsiniz. Orijinal dosya adları ve klasörlerin ağaç yapısı, kayıp verilerinizi kurtardığınızda bozulmadan kalır. Verileri kurtarırken bir dosya türü seçme seçeneği de vardır. Örneğin, yanlışlıkla sildikten sonra silinen görüntüleri bir kalem sürücüsünden kurtarmayı seçebilirsiniz.

Stellar Data Recovery yazılımı özellikle çekici bir kullanıcı arayüzüne sahip değildir. Dosya sistemleri ve veri kurtarma konusunda fazla bilgi sahibi olmayan birinin kafası karışabilir. Ayrıca, başladıktan sonra tarama işlemini duraklatamazsınız.

Artıları:

  • Derin Tarama özelliği
  • Belirli bir konumdan belirli bir dosya türünü kurtarma özelliği
  • Kurtarma işleminden önce dosyaları önizleme seçeneği
  • Silinen e-postaları bir OST dosyasından kurtarabilirsiniz

Eksileri:

  • Yavaş tarama hızları
  • Mevcut diğer seçeneklerden daha pahalı

Desteklenen Platformlar: Windows 7 SP1 ve üstü / Mac OS X 10.8 ve üstü

Bu dosya kurtarma yazılımının ücretsiz sürümü mevcut değildir.

5. Wondershare RecoverIt Ultimate

Wondershare RecoverIt Ultimate
Wondershare RecoverIt Ultimate

RecoverIt, tüm kayıp senaryolarında veri almak için sektördeki en yüksek veri kurtarma başarı oranlarından birine sahiptir. Yazılım, biçimlendirilmiş bölümlerden, birimlerden, sabit sürücülerden, hafıza kartlarından, USB sürücülerden ve harici sürücülerden veri kurtarabilir. Desteklenen dosya sistemi biçimleri arasında FAT, NTFS, HFS, HFSX, HFS+, Ext2 ve Ext3 bulunur.

Üç kolay adımda, silinen verilerinizi kurtarabilirsiniz. Doc, DOCX, JPG, PNG, AVI, MP4, 3GP, MP3, WAV, PST, ZIP, RAR ve diğer birçok dosya formatı gibi birden fazla dosya türü kurtarılabilir.

Wondershare RecoverIt Ultimate, bu listedeki diğer dosya kurtarma yazılımlarında bulunan birçok özellikten yoksundur. Geri Dönüşüm Kutunuzu boşalttıktan sonra verileri kurtarmak istiyorsanız, bu yazılımı kullanabilirsiniz.

Artıları:

  • Kurtarma işleminden önce önizleme
  • Kolay kurtarma süreci
  • Hızlı kurtarma hızı

Eksileri:

  • Yalnızca sınırlı miktarda veri kurtarabilir
  • Tüm dosya biçimleri için önizlemeleri desteklemez

Desteklenen Platformlar: Windows 7 SP1 ve üstü / Mac OS X 10.9 ve üstü

Bu dosya kurtarma yazılımının ücretsiz sürümü mevcut değildir.

6. Active File Recovery

Active File Recovery
Active File Recovery

Bütçe dostu veri kurtarma yazılımı söz konusu olduğunda, Active File Recovery sizin yardımınızda. Geri Dönüşüm Kutusu’nu boşalttıktan sonra, disk biçimlendirmesi nedeniyle kaybolan dosyalar veya bir bölüm ya da birim silindiğinde dosyaları kurtarabilirsiniz. Veri kurtarma yazılımının en ilginç özelliklerinden biri, bilgisayarınız açılmıyorsa, silinen dosyaları geri yüklemek için yazılımı kullanmaya devam edebilirsiniz. Test edemedim ama resmi web siteleri, bilgisayarınız başlamasa bile tarama yapabileceğinizden bahsediyor.

Yazılım iki tarama seçeneği sunar; Quickscan ve Superscan. Superscan, PC’nizi derinlemesine taradığı için daha uzun zaman alır.

Kullanımımda, bazı dosyalar bozulmadan görünmüyordu, bu da kurtarmayı dört gözle beklediğiniz dosyanın adını hatırlamıyorsanız sorun olabilir.

Artıları:

  • Bilgisayarınız önyükleme yapmıyor olsa bile dosyaları kurtarır
  • Uygun fiyatlı veri kurtarma yazılımı
  • Hızlı tarama işlemi

Eksileri:

  • Karmaşık kullanıcı arayüzü
  • Verileri kurtarırken aksaklıklar

Desteklenen Platformlar: Windows 7 SP1 ve üzeri

7. Any Data Recovery

Any Data Recovery
Any Data Recovery

Sıradaki en iyi veri kurtarma yazılımı, NTFS, FAT32, FAT16, HFS +, AFPS ve daha fazlası gibi dosya sistemi formatlarına sahip her türlü depolama cihazından veri kurtarma sözü veren Any Data Recovery’dir. Videolar, müzik, resimler, belgeler, e-postalar ve arşivler dahil olmak üzere 550’den fazla dosya biçimini kurtarabilirsiniz.

Any Data Recovery çok temiz bir arayüze sahiptir ve kayıp verileri sadece üç kolay adımda kurtarabilirsiniz. Kurtarma işleminden önce dosyaları önizleme seçeneği de sevdiğim bir özelliğidir.

Ancak, bu veri kurtarma yazılımı, bu listeye dahil ettiğimiz diğer yazılımlarda bulunan yeniden biçimlendirilmiş sürücülerden veri kurtarma seçeneği gibi bazı özelliklerden yoksundur.

Artıları:

  • Kolay kurtarma süreci
  • Temiz arayüz
  • Kurtarma işleminden önce dosyaları önizleme

Eksileri:

  • Yavaş tarama hızı
  • Akıllı telefon desteği yok

Desteklenen Platformlar: Windows 7 SP1 ve üstü / Mac OS X 10.9 ve üstü

8. R-Studio

R-Studio
R-Studio

R-Studio, gelişmiş kurtarma özellikleri sayesinde işletmeler ve teknisyenler için tasarlanmış bir veri kurtarma yazılımıdır. NTFS, NTFS5, ReFS, FAT12/16/32, exFAT, HFS / HFS + ve APFS (Macintosh), UFS1 / UFS2 (FreeBSD / OpenBSD / NetBSD / Solaris) ve Ext2 / Ext3 / Ext4 FS (Linux) bölümlerinin Little ve Big Endian varyantlarından silinen dosyaları kurtarmak için güçlü bir araçtır.

Önerilen İçerik: En iyi Android Veri Kurtarma Programları

Ham dosya kurtarma özelliği, ağır hasar görmüş veya bilinmeyen dosya sistemlerine ait silinmiş dosyaları kurtarmak için de kullanılabilir. Bölümler biçimlendirilmiş, hasar görmüş veya silinmiş olsa bile verileri kurtarabilirsiniz.

Bazı kullanıcılar, birkaç seçeneğin varlığı nedeniyle arayüzü biraz fazla bulabilir.

Artıları:

  • Gelişmiş veri kurtarma algoritması
  • Hemen hemen tüm dosya sistemleri için destek
  • Ağır hasarlı dosyaları kurtarmak için ham dosya kurtarma özelliği

Eksileri:

  • Karmaşık kullanıcı arayüzü, normal kullanıcılar için uygun değil
  • Verileri kurtarırken ilerleme durumunu görüntülemiyor

Desteklenen Platformlar: Windows XP ve üstü / Mac OS X 10.5 ve üstü / .rpm veya .deb paketleri yükleyebilen Linux çekirdeği 2.6 ve üstü olan herhangi bir Linux dağıtımı.

9. TestDisk

TestDisk
TestDisk

TestDisk, dosyaları kurtarmak için kullanabileceğiniz açık kaynaklı bir uygulamadır. Yazılımın kullanıcı arayüzü eski görünebilir, ancak işi gayet iyi yapar. Çeşitli dosya biçimlerini, veri biçimlerini ve işletim sistemlerini destekler. Bazı dosyaları kurtarmak istiyorsanız ona güvenebilirsiniz.

Artıları:

  • Çeşitli dosya sistemlerini ve dosya formatlarını destekler
  • Ücretsiz ve açık kaynaklı
  • Çeşitli platformları destekler

Eksiler:

  • Karmaşık kullanıcı arayüzü
  • Yavaş kurtarma ve tarama hızı

Desteklenen Platformlar: Windows 7 SP1 ve üstü / Son macOS sürümleri / Linux çekirdeği 2.6 ve üstü ile Linux dağıtımları

10. PhotoRec

PhotoRec
PhotoRec

PhotoRec uygulaması başka bir ücretsiz ve açık kaynaklı veri kurtarma yazılımıdır. PhotoRec, güçlü dosya kurtarma yeteneklerine ve çok çeşitli platformlar için desteğe sahiptir. Silinen fotoğraflarınızı kurtarmak için uygulamaya güvenebilirsiniz.

Artıları:

  • Çeşitli dosya formatları için destek sunar
  • Büyük işletim sistemlerini destekler
  • Çeşitli dosya sistemlerini destekler

Eksileri:

  • Yavaş Tarama hızı
  • Yavaş kurtarma hızı

Desteklenen Platformlar: Windows 7 SP1 ve üstü / Herhangi bir yeni macOS sürümü / Linux çekirdeği 2.6 ve üstü ile Linux dağıtımları

Özetle

Silinen dosyaları kurtarmak, yanınızda etkili bir veri geri yükleme aracınız varsa oldukça kolay bir işlemdir. Yukarıda listelediğimiz tüm yazılımlar, silinen dosyaları çok daha kolay bir şekilde geri yüklemek için kullanılabilir. Her yazılımın kendi avantajları vardır ve ihtiyacınıza göre en iyi veri kurtarma yazılımını seçersiniz.

En iyi deneyim için Recuva veya EaseUS Data Recovery kullanmanızı öneririz. Bu uygulamalar, çabalarınız için en iyi değeri sunar ve kayıp verilerinizi kurtarma şansı en yüksektir.

Sıkça Sorulan Sorular

Windows 10 / 11 için en iyi veri kurtarma yazılımı hangisidir?

En iyi veri kurtarma deneyimi için Recuva veya EaseUS yazılımlarını kullanabilirsiniz.

Veri kurtarma yazılımları veri kurtarmayı garanti eder mi?

Bu yazılımlar veri kurtarma için tasarlanmış olsa da, hiçbir yazılım %100 veri kurtarmayı garanti edemez.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın