WordPress En iyi 9 Dahili Bağlantı Eklentisi ✔️ 2023

SEO stratejinizi geliştirmek için en iyi dahili bağlantı eklentilerini mi arıyorsunuz?

Dahili bağlantılar, arama motoru optimizasyonunda (SEO) önemli bir rol oynar. Arama motorlarının içeriğinizi keşfetmesine ve arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olurlar. Dahili bir bağlantı eklentisi, süreci otomatikleştirmeye yardımcı olabilir ve daha iyi bağlantılar oluşturmak için önerilerde bulunabilir.

Bu makalede, size WordPress için en iyi dahili bağlantı eklentilerinden bazılarını göstereceğiz.

WordPress için En İyi 9 Dahili Bağlantı Eklentisi (Otomatik + Manuel)
WordPress için En İyi 9 Dahili Bağlantı Eklentisi (Otomatik + Manuel)

WordPress için Neden Dahili Bağlantı Eklentisi Kullanmalısınız?

Dahili bağlantılar, kendi web sitenizdeki sayfalar arasındaki bağlantılardır. Dahili bağlantılara sahip olmak WordPress SEO‘nuz için önemlidir . Google gibi arama motorlarının web sitenizi taramasına ve dizine eklenecek ve sıralanacak yeni içerik keşfetmesine yardımcı olurlar.

Örneğin, yukarıdaki paragraf, yalnızca kullanıcılara değil, aynı zamanda arama motorlarının sıralamasına da yardımcı olan ilgili içeriğimize yönelik iki dahili bağlantıya sahiptir.

Genel olarak, bir sayfa ne kadar çok bağlantıya sahipse, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alma olasılığı o kadar yüksektir. Bu, sitenizdeki önemli sayfaları trafiklerini artırmanın bir yolu olarak göstermek için dahili bağlantıları kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Dahili bağlantılar ayrıca ziyaretçilerinizin ilgili makaleleri kolayca bulmasına ve genel olarak daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamasına yardımcı olur. Bu, sayfa görüntüleme sayısını artırmaya ve hemen çıkma oranınızı düşürmeye de yardımcı olabilir.

WordPress, blog gönderilerinize ve sayfalarınıza bağlantı eklemenin kolay bir yolunu sunar. Ancak, dahili bağlantıları manuel olarak eklemek zaman alabilir ve önemli bir sayfaya bağlantı verme fırsatını kaçırma ihtimaliniz vardır.

WordPress için dahili bir bağlantı eklentisinin kullanışlı olduğu yer tam olarak burasıdır. Zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur ve belirli anahtar sözcükleri otomatik olarak bağlamanıza ve anahtar sözcüklere odaklanmanıza olanak tanır.

Ayrıca dahili bağlantılar eklemek için öneriler alırsınız. Bu şekilde, önemli sayfaları birbirine bağlamayı kaçırmazsınız. Hatta dahili bağlantıları olmayan içeriğin bulunmasına yardımcı olur ve dahili bağlantılar oluşturmak için öneriler sunar.

Bununla birlikte, WordPress için en iyi dahili bağlantı eklentilerine bakalım.

1. ALL IN ONE SEO (AIOSEO)

Hepsi Bir Arada SEO (AIOSEO), WordPress için en iyi SEO eklentilerinden biridir. 3 milyondan fazla kişi, sitelerini arama motorları için optimize etmek için bu eklentiyi kullanıyor.

Eklenti yeni başlayanlar için uygundur ve teknik bilgi olmadan SEO puanınızı yükseltmenize yardımcı olur.

AIOSEO, daha iyi dahili bağlantılar oluşturmanızı sağlayan bir Bağlantı Asistanı özelliği sunar.

all in seo eklenti ayarları
all in seo eklenti ayarları

WordPress web sitenizdeki bağlantıları tarar ve ayrıntılı bir rapor sunar. Her gönderi ve sayfa için dahili bağlantıların, giden bağlantıların ve bağlı kuruluş bağlantılarının sayısını görebilirsiniz.

Bu eklenti ayrıca dahili bağlantılarınızı iyileştirme fırsatlarını da gösterir. Bağlantıyı oluşturacağı tam ifadeyi ve bağlantı metnini görebilirsiniz. Bir düğmeye tıklayarak bunları içeriğinize ekleyebilirsiniz.

all in seo eklenti link ayarları
all in seo eklenti link ayarları

Ayrıca, yetim sayfaları da görebilirsiniz. Bunlar, dahili bağlantıları olmayan sayfalardır. Bu sayfalara bağlantılar eklemek, bu sayfaların daha hızlı dizine eklenmesine ve arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabilir.

AIOSEO ayrıca WordPress içerik düzenleyicisinin içinden bağlantı verilecek blog gönderilerini hızlı bir şekilde aramanıza olanak tanır ve nofollow, sponsorlu ve UGC (kullanıcı tarafından oluşturulan içerik) etiketleri ekleme seçenekleri sunar.

Bunun dışında AIOSEO, web sitenizi optimize etmek için başka birçok güçlü özellik sunar. XML site haritaları oluşturabilir , SEO denetimi gerçekleştirebilir , bozuk bağlantıları bulup düzeltebilir, sitenizi zengin snippet‘ler için optimize edebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

2. MonsterInsights

MonsterInsights
MonsterInsights

MonsterInsights, WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir ve 3 milyondan fazla profesyonel tarafından güvenilmektedir.

En iyi makalelerinizi sitenizin herhangi bir yerinde göstermenizi sağlayan bir Popüler Gönderi özelliği sunar. Satır İçi Popüler Gönderi seçeneğini kullanarak, içerik içinde en iyi blog gönderilerinizi gösterebilirsiniz.

MonsterInsights
MonsterInsights

Eklenti, aralarından seçim yapabileceğiniz ve başlığın, etiketin ve arka planın rengini ve boyutunu özelleştirebileceğiniz farklı temalar sunar. MonsterInsights ayrıca görüntülemelere, yorumlara ve paylaşım sayısına göre popüler gönderilerin gösterilip gösterilmeyeceğini seçmenize olanak tanır.

MonsterInsights ile, WordPress web sitenizdeki bağlı kuruluş bağlantı tıklamalarını ve giden bağlantı tıklamalarını da izleyebilirsiniz. Bu şekilde, insanların içeriğinizle nasıl etkileşime girdiğini ve en çok hangi bağlantıyı tıkladıklarını görebilirsiniz.

MonsterInsights tarafından sunulan diğer gelişmiş özellikler arasında e-ticaret izleme, form dönüştürme izleme, gösterge tablosu raporları ve daha fazlası bulunur.

3. Yoast SEO Eklentisi

Yoast SEO Eklentisi
Yoast SEO Eklentisi

Yoast SEO, sitenizi arama motorları için optimize etmeye yardımcı olan bir başka popüler WordPress SEO aracıdır. Hepsi Bir Arada SEO’ya bir alternatiftir.

Eklenti ayrıca premium kullanıcılar için temel bir dahili bağlantı aracıyla birlikte gelir. İçeriğinizi dahili bağlantılar için tarar ve ardından WordPress içerik düzenleyicisinden bağlantılarınızı geliştirmek için öneriler sunar.

Ancak, All in One SEO bağlantı asistanı kadar kapsamlı değildir. Daha fazla ayrıntı için Yoast SEO ve AIOSEO karşılaştırması yapan siteleri inceleyebilirsiniz.

Yoast, SEO başlıkları ve meta açıklamalar ekleme, Facebook ve Twitter kartları için resim ekleme, XML site haritaları oluşturma ve daha fazlası gibi birkaç temel SEO özelliği sunar.

4. Dahili Bağlantılar Eklentisi

dahili bağlantı eklentisi
dahili bağlantı eklentisi

Internal Link Juicer, WordPress için listemizdeki bir sonraki dahili bağlantı eklentisidir. Ücretsiz bir WordPress eklentisidir ve içeriğinizde otomatik olarak dahili bağlantılar oluşturmanıza yardımcı olur.

Eklentiye belirli anahtar kelimeler ve kelime öbekleri ekleyebilirsiniz ve sizin için bağlantılar ekleyecektir. Bağlantı metnini çeşitlendirmek gibi dahili bağlantılarınız üzerinde size daha fazla kontrol sağlar, böylece doğal görünürler ve bilgisayar tarafından oluşturulmuş gibi görünmezler.

Eklenti ayrıca, dahili bağlantılardan belirli gönderileri geri listelemenize ve beyaz listeye almanıza olanak tanır. Bu şekilde, yazarların belirli makalelere ve sayfalara bağlantı vermesini önleyebilirsiniz. Hatta gönderi başına bağlantı sayısını sınırlama seçeneği sunar.

5. Rank Math SEO

Rank Math SEO
Rank Math SEO

Rank Math, dahili bağlantı stratejinizi geliştirmenize yardımcı olacak yerleşik temel özelliklere sahip WordPress için başka bir SEO eklentisidir. Eklenti, web sitenizi hızlı bir şekilde bağlantılar için tarar ve ardından size dahili bağlantılar eklemek için öneriler sunar.

WordPress içerik düzenleyicinizin içindeki önerileri gösterir. Önerilen bağlantıyı kopyalayıp metninize ekleyebilirsiniz.

Rank Math bağlantı oluşturucu, AIOSEO kadar kapsamlı değil, Yoast gibi temel bağlantı oluşturma çözümüyle daha uyumludur.

Eklenti, bağlantı önerilerinin yanı sıra, Google Şema İşaretleme, anahtar kelime sıralaması izleme, 404 hata izleme, yeniden yönlendirme yöneticisi ve daha fazlası gibi başka özellikler de sunar.

6. Link Whisper

Link Whisper
Link Whisper

Link Whisper, web siteniz için dahili bağlantılar oluşturmanıza ve arama motoru sıralamalarınızı yükseltmenize yardımcı olan premium bir WordPress eklentisidir .

Listemizdeki diğer birçok eklenti gibi, içeriğinize WordPress düzenleyicisi içinde dahili bağlantılar eklemenizi de önerir. Eklentinin kullanımı basittir ve basit bir arayüz sunar.

Eklentiyi kullanarak, çok az dahili bağlantı içeren veya hiç olmayan blog gönderilerini ve sayfaları da bulabilirsiniz. Ardından dahili bağlantı öneri aracını kullanarak bu yetim sayfalara bağlantılar ekleyebilirsiniz.

7. Interlinks Manager

Interlinks Manager
Interlinks Manager

Interlinks Manager, WordPress için ücretsiz bir dahili bağlantı eklentisidir. Eklenti, dahili bağlantılarınızı kolaylıkla izlemenizi ve optimize etmenizi sağlar ve verileri WordPress yönetici alanınızda görebilirsiniz.

Bu eklenti diğerlerinden farklıdır çünkü dahili bağlantılarınızın uygun şekilde optimize edilip edilmediğini tespit etmek için bir algoritma kullanır ve her bağlantı için bağlantı suyunu tahmin eder.

Bu bilgileri kullanarak, bağlantı suyu dağıtımını iyileştirebilir ve SEO’nuzu artırmak için önemli sayfalara dahili bağlantılar oluşturabilirsiniz. Eklenti ayrıca algoritmayı özelleştirmek için seçenekler sunar ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlamanıza izin verir.

8. YARPP

YARPP
YARPP

YARPP, kullanımı ücretsiz bir eklentidir ve en iyi açılış sayfalarınızı web sitenizin herhangi bir yerinde göstermek için harikadır.

Siteniz büyümeye başladığında, en iyi sayfalarınız yeni sayfaların altına gömülebilir. Eklentiyi kullanarak, en iyi sayfalarınızı ziyaretçilere görünür hale getirebilir ve arama motorlarının sitenizde kolayca bulabilmesi için dahili bağlantılar oluşturabilirsiniz.

Eklentinin farkı, yalnızca ilgili sayfaları göstermenize izin vermekle kalmaz, aynı zamanda ilgili blog gönderilerini, medya dosyalarını ve harekete geçirici mesaj düğmelerini göstermek için de kullanabilmenizdir .

YARPP’ın kullanımı son derece kolaydır ve hangi sayfaların ve yayınların gösterileceğini belirleyen algoritmayı değiştirme seçenekleri sunar. Bunun yanı sıra, önceden oluşturulmuş temalarla birlikte gelir ve bunları web sitenizin tasarımına göre özelleştirebilirsiniz.

9. Internal Links Manager

Internal Links Manager
Internal Links Manager

Internal Links Manager, belirli anahtar kelimelere otomatik olarak bağlantı eklemenize yardımcı olan basit ve yeni başlayanlar için uygun bir WordPress eklentisidir.

Eklenti, yalnızca içerikte belirli kelimelerden ve ifadelerden bahsedildiğinde dahili bağlantılar eklemeye odaklanır. Tek yapmanız gereken, bağlantının URL’sini ve anahtar kelimesini sağlamak.

Kullanıcı arayüzünün kullanımı basittir. Ancak, dahili bağlantı önerileri veya web sitenizde kaç tane dahili ve harici bağlantı olduğunu gösteren bir rapor almıyorsunuz.

Hangi Dahili Bağlantı Eklentisi En İyisidir?

Listeyi gözden geçirdikten sonra, All in One SEO’nun (AIOSEO) WordPress için en iyi dahili bağlantı eklentisi olduğuna inanıyoruz.

Kapsamlı bir dahili bağlantı raporu sağlar ve içeriğinize dahili bağlantılar eklemek için ayrıntılı öneriler sunar. AIOSEO ayrıca dahili bağlantıları olmayan sayfaların bulunmasına da yardımcı olur.

Bunun dışında, güçlü özelliklere sahip eksiksiz bir SEO araç takımıdır. WordPress sitenizi arama motorları için optimize etmek ve organik trafiğinizi artırmak için kullanabilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress için en iyi dahili bağlantı eklentisini seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca web siteniz için nasıl ücretsiz bir SSL sertifikası alacağınızla ilgili kılavuzumuza veya en iyi alan adı kayıt şirketlerinin karşılaştırmasına da göz atmak isteyebilirsiniz .

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın