Şarjı En Uzun Giden Akıllı Telefonlar 2021

Telefonlarda özellikler arttıkça tüketilen şarj da artınca şarjı en uzun giden akıllı telefonlar 2021 daha çok tercih ediliyor. Kullanıcılar telefon alırken bakılan ilk 3 özellikten biri şarj ömrü olarak yerini alıyor. Telefonlar iyileştikçe şarj süresi de uzuyor. Yeni modeller hem çok hızlı şarj oluyor hem de şarjları uzun süre gidiyor. Üstelik bu özelliğe sahip olmak yüksek bedeller ödemek de gerekmiyor. Her segmentten pil ömür uzun cihaz bulunabiliyor. Şarjı en uzun süre giden akıllı telefonlar listemizde sizin için cihazlara ve batarya özelliklerine yer verdik.

Şarjı En Uzun Giden Akıllı Telefonlar
Şarjı En Uzun Giden Akıllı Telefonlar

Şarjı En Uzun Giden Akıllı Telefonlar 2021

Akıllı telefon üreticilerinin yoğun üretim süreçleri son hızla devam ediyor. Sektördeki rekabetin bu denli fazla olması ürün kalitesine de olumlu yönde etki ediyor. Özellikle kamera ve ekran kalitesi konusunda farklı yatırımların olduğu akıllı telefon teknolojilerinde, bu kalitedeki donanımların daha uzun süre ile çalışması telefon şarj süreleri ile doğru orantılı. Şarjı en uzun giden akıllı telefonlar gün içerisinde bizi şarj cihazı taşımaktan ve prize bağlı olmaktan kurtarıyor. Bu sebeple şarj süresine önem veren kullanıcılar şarjı en uzun giden telefonları tercih ediyor. Bu telefonlar ise şu şekilde listeleniyor:

1. OnePlus 8 Pro

OnePlus-8-Pro
OnePlus-8-Pro

4510 mAh gücündeki batarya ile en güçlü bataryayı sunuyor diyebiliriz. Cihaz 129 Hz kullanıldığı zaman 60 Hz performansa göre yaklaşık yüzde 10’luk pil ömrü kısalıyor. İşte bu durum cihazı yüksek kalitede kullanıp yine de az batarya harcayacağınız anlamına geliyor. Diğer markaların amiral gemilerine göre pil ömrü ile fark attığını söyleyebiliriz. Çeşitli kullanım durumlarında pil ömrü yakından etkilenmez. Şarjı en uzun giden en iyi akıllı telefonlar arasında bu yönüyle büyük fark atar.

ilgini çekebilir: Telefon Batarya Ömrünü Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

2. Samsung Galaxy note 20 ultra

Samsung-Galaxy-note-20-ultra
Samsung-Galaxy-note-20-ultra

4.500 mAH kapasiteli batarya yoğun kullanım halinde bir günü rahatlıkla çıkarmanıza yardımcı oluyor. Premium orta segmentteki cihaz ekran hz seviyesine göre pil performansını yüzde 50 arttırabiliyor. Güç tasarrufu modu açılırsa şarj süresi yoğun kullanımda bile 2 katı görebiliyor.  Bu sayede kullanıcıları batarya konusunda oldukça memnun ediyor. Yoğun kullanmayan kişiler için şarj süresi birkaç günü bulabiliyor.

Kötü yönünün ise cihazı 120 hz ya da 60 hz performansla kullanmanız halinde ciddi batarya farkı olmasıdır. Performans arttıkça pil ömrü yüzde 25 kadar azalıyor. Yani şarjınız uzun gitsin istiyorsanız performanstan ödün vermek gerekiyor.

3. Huawei P40 Pro

Huawei-P40-Pro
Huawei-P40-Pro

Telefonda 4.200 mAH batarya yer alıyor. Bu batarya ile 22 saat boyunca telefonda konuşmak, 19 saat boyunca video izlemek ya da 14 saat kesintisiz internet kullanmak mümkün oluyor. Pil ömrü günlük kullanımlar için oldukça yeterlidir. Kullanıcılar tarafından pil performansı beğenilen cihazda süper şarj desteği bulunuyor. 22.5W hızlı şarj ile boş olan batarya 1 saat 30 dakika gibi bir sürede doluyor. Ancak 30 dakikada yüzde 60 şarj süresine ulaştığı için kullanıcılara az zamanda çok şarj sunarak memnun ediyor. P40 Pro modellerde hem kablosuz şarj hem de ters şarj özellikleri sunuluyor. İşte bu sayede kullanıcılar priz başında durmaktan kurtuluyor. Şarjı en uzun giden en iyi akıllı telefonlar arasında Huawei P40 Pro oldukça iddialı diyebiliriz.

4. iPhone 12 pro max

iPhone-12-pro-max
iPhone-12-pro-max

3687 mAH pil kapasitesin sahip olan cihazın pil kapasitesi önceki sürümlere göre maalesef düşük. iPhone cihazlarda daha önce 3.969 mAH pil kapasitesi görülmüştü. Bu nedenle biraz yetersiz geldi. Diğer cihazlarla karşılaştırıldığı zaman batarya gücü de daha düşüktür. ancak iPhone tarafından sunulan performans düşünülürse farkı kapatma şansı olabilir.

Bu listedeki telefonların şarj süreleri ekran açıklık oranına ve kullanım durumlarına göre kişiden kişiye değişecek şekilde performans sunmaktadır. Daha yoğun kullanımlarda daha düşük performans gözlemlenebilir. Sürekli oyun oynanan bir telefonun şarj süresi, daha az oyun oynanan aynı modeldeki bir telefonun şarj süresi ile aynı değerleri  vermeyecektir. Bataryanın büyüklüğü şarj süresinin ne olacağı hakkında tahminler verse de asıl pil tüketimini cihazın güç tüketimi belirler.

Ekran teknolojisi, kaynak enerji tüketimleri, telefonun yoğun kullanımı gibi metrikler göz önünde bulundurularak bir telefonun şarj süresi performansı test edilebilir. Şarj süreleri kıyaslanırken bu metrikler göz önünde bulundurulmalıdır. Batarya süresini iyi tutmak için arka planda çalışan uygulamaları kapatmak çözüm olabilir.

Yorum yapın