Programsız Yasaklı Sitelere Girmek Mümkün!

Yasaklı sitelere giriş yapmak için yardımcı programlar gerekebiliyor. Fakat her zaman program bulmak zorunda kalmak istemeyenler programsız yasaklı sitelere girmek istiyorlar. Program olmadan yasaklı sitelere girmek için bazı özel ayarlar yapmak şart. Bu ayarları daha önce olduğu gibi yine sizinle paylaşacağız.

Programsız Yasaklı Sitelere Girmek

Yasaklı sitelere program kullanmadan nasıl erişilebileceği konusunda birkaç farklı yöntem mevcuttur. Bu yöntemler arasında şunlar yer alabilir:

  1. TOR (The Onion Router): Bu açık kaynaklı proje, internete anonim olarak erişim sağlamaya yönelik bir ağdır. TOR, kullanıcıların internete erişimlerini gizleyerek, kişisel bilgilerinin ve internete erişim bilgilerinin gizlenmesine yardımcı olur. Bu sayede, kullanıcılar yasaklı sitelere anonim olarak erişebilirler.
  2. Web proxy sunucuları: Bu tür sunucular, sadece web tarama işlemleri için kullanılır ve kullanıcıların internete erişimine ilişkin bilgileri gizler. Web proxy sunucuları, genellikle bir VPN (Virtual Private Network – Sanal Özel Ağ) veya TOR (The Onion Router – Soğan Yönlendirici) gibi ağların parçası olarak kullanılır ve internete anonim olarak erişim sağlar.
  3. İnternet Explorer tarayıcısının “InPrivate Browsing” özelliği: Bu özellik, kullanıcının tarama geçmişini ve bilgilerini saklamamasına yardımcı olur. Bu sayede, kullanıcılar yasaklı sitelere anonim olarak erişebilirler.
  4. Google Chrome tarayıcısının “Incognito Mode” özelliği: Bu özellik, kullanıcının tarama geçmişini ve bilgilerini saklamamasına yardımcı olur. Bu sayede, kullanıcılar yasaklı sitelere anonim olarak erişebilirler.

Ancak, bu yöntemlerin hepsi güvenlik önlemleri almaya yardımcı olabilir, ancak tamamen güvende olmayı garanti etmezler. Bu nedenle, yasaklı sitelere erişim için bu yöntemleri kullanırken dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, yasaklı sitelere erişim yasağının yasal olup olmadığı da dikkate alınmalıdır. Eğer yasağın yasal olduğu bir bölgede bulunuyorsanız, yasaklı sitelere erişim yasağını çiğnemek, yasağın yasal olduğu bir bölgede bulunuyorsanız, yasal sonuçlar doğurabilir.

Bu nedenle, yasaklı sitelere erişim yasağını çiğnemek için kullanılabilecek yöntemleri kullanırken dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, yasaklı sitelere erişim yasağının yasal olup olmadığını da mutlaka araştırın ve yasağın yasal olduğu bir bölgede bulunuyorsanız, yasalara uygun bir şekilde hareket edin.

1. TOR (The Onion Router)

TOR (The Onion Router), internete anonim olarak erişim sağlamaya yönelik bir açık kaynaklı projedir. TOR, bir web tarama işlemi sırasında kullanıcının internete erişimine ilişkin bilgileri gizleyerek, kişisel bilgilerinin ve internete erişim bilgilerinin gizlenmesine yardımcı olur. Bu sayede, kullanıcılar anonim olarak internette gezinme imkanına sahip olabilir ve güvenlik önlemleri alabilir.

TOR, birkaç farklı amaç için kullanılabilir. Örneğin, internete yasaklı olan bölgelerde yaşayan kullanıcılar için, TOR sayesinde yasaklı sitelere erişim sağlanabilir. Aynı zamanda, bir şirket veya organizasyon tarafından çalışanların internete erişimine ilişkin kuralları düzenlemek ve güvenlik önlemleri almak için de TOR kullanılabilir.

TOR, birkaç farklı tarayıcı üzerinden kullanılabilir. Örneğin, TOR tarayıcısı olarak kullanılabileceği gibi, Mozilla Firefox, Google Chrome veya Microsoft Edge gibi tarayıcılara eklenebilen TOR eklentisi sayesinde de kullanılabilir. TOR’un kullanımı, kullanıcının tarama geçmişini ve bilgilerini saklamamasına yardımcı olur ve internette anonim olarak gezinme imkanı sağlar.

2. Web proxy sunucuları

Web proxy sunucuları, internete anonim olarak erişim sağlamaya yönelik bir araçtır. Bu tür sunucular, kullanıcıların internete erişimine ilişkin bilgileri gizleyerek, kişisel bilgilerinin ve internete erişim bilgilerinin gizlenmesine yardımcı olur. Bu sayede, kullanıcılar anonim olarak internette gezinme imkanına sahip olabilir ve güvenlik önlemleri alabilir.

Programsız Yasaklı Sitelere Girmek Mümkün!

Diğer yandan Web proxy sunucuları, genellikle bir VPN (Virtual Private Network – Sanal Özel Ağ) veya TOR (The Onion Router – Soğan Yönlendirici) gibi ağların parçası olarak kullanılır. Bu tür ağlar, internete anonim olarak erişim sağlamaya yönelik birçok farklı seçenek sunmaktadır.

Ayrıca Web proxy sunucuları, sadece web tarama işlemleri için kullanılır. Bu nedenle, web proxy sunucularının kullanımı sırasında, kullanıcıların internette yaptıkları diğer işlemler (örneğin, e-posta gönderme veya dosya indirme) gizlenmez.

Bilindiği üzere Web proxy sunucuları, genellikle ücretsiz olarak sunulur ve kullanımı oldukça kolaydır. Kullanıcılar, web tarayıcılarının ayarlarından proxy ayarlarını yaparak, web proxy sunucularını kullanmaya başlayabilirler. Ancak, ücretsiz web proxy sunucularının güvenliği ve gizliliği konusunda endişe edilebilir ve bu nedenle, ödeme yapılarak sunulan premium web proxy hizmetlerini de tercih edebilirsiniz.

3. Opera tarayıcısının VPN özelliği

Opera tarayıcısı, internette anonim olarak gezinme imkanı sağlamaya yönelik bir VPN (Virtual Private Network – Sanal Özel Ağ) özelliğine sahiptir. Bu özellik, Opera tarayıcısı kullanıcılarının internete erişimlerini gizleyerek, kişisel bilgilerinin ve internete erişim bilgilerinin gizlenmesine yardımcı olur.

Opera tarayıcısının VPN özelliği, kullanımı kolay ve ücretsizdir. Kullanıcılar, tarayıcının ayarlarından VPN seçeneğini açarak, bu özelliği etkinleştirebilirler. Etkinleştirildiğinde, Opera tarayıcısı kullanıcılarının internete erişimlerini gizleyerek, anonim olarak internette gezinme imkanı sağlar.

Opera tarayıcısının VPN özelliği, internette yaptıkları tüm işlemler için geçerlidir ve web tarama dışında, e-posta gönderme ve dosya indirme gibi işlemler de dahil edilir. Bu özellik, internette anonim olarak gezinmeyi tercih eden kullanıcılar için önemli bir seçenektir.

4. Google Chrome tarayıcısının “Incognito Mode” özelliği

Google Chrome tarayıcısı, internette anonim olarak gezinme imkanı sağlamaya yönelik “Incognito Mode” (Gizli Tarama Modu) özelliğine sahiptir. Bu özellik, Chrome tarayıcısı kullanıcılarının internete erişimlerini gizleyerek, kişisel bilgilerinin ve internete erişim bilgilerinin gizlenmesine yardımcı olur.

“Incognito Mode” özelliği, tarayıcının üst menüsünde bulunan “New incognito window” (Yeni gizli pencere) seçeneğini tıklatarak etkinleştirilebilir. Etkinleştirildiğinde, Chrome tarayıcısı kullanıcılarının internette yaptıkları tüm işlemlerin tarama geçmişini ve bilgilerini saklamaz. Bu sayede, kullanıcılar anonim olarak internette gezinme imkanına sahip olabilirler.

5. DNS ile Yasaklı Sitelere Giriş

Bilgisayar ya da telefonunuzun DNS ayarlarını değiştirerek programsız yasaklı sitelere girmek mümkün hale gelir. Bu işlemi yapacak bir program ya da uygulama da kullanabilirsiniz. CloudFlare DNS 1.1.1.1 Kurulumu nasıl yapılır? konumuza giderek bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz.

DNS (Domain Name System – Alan Adı Sistemi), internette yer alan sayfaların adreslerini belirleyen bir sistemdir. DNS, internete erişim sağlamak için kullanılan bir araçtır ve internete erişim sırasında, DNS sayesinde yer alan sayfaların adreslerine ulaşılır.

DNS kullanılarak yasaklı sitelere giriş, internete erişim yasağının bulunduğu bölgelerde yaşayan kullanıcılar için bir seçenek olabilir. Bu yöntem, internete erişim yasağının bulunduğu bölgelerde, yasaklı sitelere giriş için kullanılabilecek bir yöntemdir.

Programsız Yasaklı Sitelere Girmek Mümkün!

DNS ile yasaklı sitelere giriş, internete erişim yasağının bulunduğu bölgelerde yaşayan kullanıcılar tarafından kullanılabilecek bir yöntem olmasına rağmen, bu yöntem tamamen güvende olmayı garanti etmez. Bu nedenle, DNS ile yasaklı sitelere giriş yaparken dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, yasaklı sitelere erişim yasağının yasal olup olmadığını da mutlaka araştırın ve yasağın yasal olduğu bir bölgede bulunuyorsanız, yasalara uygun bir şekilde hareket edin.

Herhangi bir program kullanmadan yasaklı sitelere giriş yapmak (Özet)

Yasaklı sitelere giriş yapmak isteyen kullanıcılar, bunu yapmak için çeşitli yöntemlerden faydalanabilirler. Ancak, bu yöntemlerin hepsi tamamen güvende olmayı garanti etmez ve yasaklı sitelere erişim yasağının yasal olup olmadığını da mutlaka araştırın.

Yasaklı sitelere giriş yapmak için kullanılabilecek birkaç yöntem şunlardır:

  1. Web proxy sunucuları: Web proxy sunucuları, internete anonim olarak erişim sağlamaya yönelik bir araçtır. Bu tür sunucular, kullanıcıların internete erişimine ilişkin bilgileri gizleyerek, kişisel bilgilerinin ve internete erişim bilgilerinin gizlenmesine yardımcı olur.
  2. TOR (The Onion Router): TOR, internete anonim olarak erişim sağlamaya yönelik bir açık kaynaklı projedir. TOR, bir web tarama işlemi sırasında kullanıcının internete erişimine ilişkin bilgileri gizleyerek, kişisel bilgilerinin ve internete erişim bilgilerinin gizlenmesine yardımcı olur.
  3. VPN (Virtual Private Network): VPN, internete anonim olarak erişim sağlamaya yönelik bir araçtır. VPN, kullanıcıların internete erişimine ilişkin bilgileri gizleyerek, kişisel bilgilerinin ve internete erişim bilgilerinin gizlenmesine yardımcı olur.
  4. Google DNS veya OpenDNS: Google DNS veya OpenDNS, internette yer alan sayfaların adreslerini belirleyen bir sistemdir. Bu sistemler, internete erişim yasağı olan bölgelerde, yasaklı sitelere giriş için kullanılabilecek bir yöntemdir.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın