Osso VR: 27 Milyon Dolar Yatırım Alan Sanal Gerçeklik Projesi

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi Tıp Okulu’ndan mezun olan ortopedi uzmanı Justin Barad’ın kurmuş olduğu Osso VR, GSR Ventures önderliğinde tam 27 milyon ABD Doları kazandı. Geleceği şekillendirecek bir teknoloji olarak değerlendirilen sanal gerçekliğin kullanıldığı alanların sayısı her geçen gün artıyor. Eğitim, sağlık, mimari, kültür ve turizm, eğlence gibi alanların yanı sıra, sanal gerçekliğin birkaç yıl sonra en çok kullanılacağı alanlardan birinin de sağlık alanı olması beklenmekte.

Sanal Gerçeklik Girişimi Osso VR, 27 Milyon Yatırım Aldı
Sanal Gerçeklik Girişimi Osso VR, 27 Milyon Yatırım Aldı

Tıp alanında sanal gerçeklik kullanımını artırmak isteyen girişimciler, dolayısıyla bu potansiyel iş imkânının olduğu bölüme yoğunlaşmakta. Bilhassa Amerika Birleşik Devletleri’nde sağlıkta sanal gerçeklik kullanımına yönelik çalışmalar yapan şirketlerin sayısı giderek artmakta. Elbette tıp alanında sanal gerçeklik kullanımının en büyük avantajlarından bir tanesi, kadavra kullanımına ihtiyaç olmaması olarak karşımıza çıkıyor.

Sanal Gerçeklik Girişimi Osso VR

Bu projeler kapsamında öne çıkan bir girişim olan Osso VR, 27 milyon ABD Doları değerinde bir yatırım aldı. Başını GSR Ventures’in çekmiş olduğu yatırım ağına; SignalFire, Anorak Ventures ve Kaiser Permanente Ventures gibi şirketler dahil oldu. GSR Ventures, salgın sürecinde tıbbi cihalar üreten Johnson & Johnson, Stryker vs. gibi markalarla iş yaptıktan sonra adından söz ettirmeyi başarmıştı. Harvard mezunu bir cerrah olan Justin Barad’ın girişimi olan Osso VR, 2016 senesinde faaliyet göstermeye başladı. Güncel veriler dahilinde 20 ülkede 11’i aşkın eğitim hastanesi Osso VR’ın ürünlerini kullanmakta. Her ne kadar Osso VR, ilk kurulduğu zaman diliminde ortopedi alanına yoğunlaşmış olsa da, geliştirdikleri teknolojiler sayesinde çalışma alanları da genişledi.

Osso VR2
Osso VR

Osso VR’ın sunmuş olduğu teknoloji, uzmanların operasyonları üç boyutlu düzlemde, yeni tıbbi cihazların eşliğinde dijital bir kadavra üzerinden yapmasına imkân veriyor. Justin Barad, bu işlemi bir senfoniye benzetmekte. Dolayısıyla şirketin kurucusu, bu aşamada herkesin farklı bir rolü olduğunu ima etmekte.

Osso VR Nedir?

Osso VR, 2016 yılında Justin Barad tarafından kurulan ve tıp alanında sanal gerçeklik kullanımını artırmayı hedefleyen bir girişim projesidir. Bu proje, cerrahi eğitim ve değerlendirmeleri dönüştürmek istemektedir. Osso VR, geleneksel eğitim ve öğretim yöntemlerinin, daha yüksek değerli tıbbi cihazlara ve bunun yanı sıra sürekli gelişen sağlık alanına ayak uyduramadığını düşünmektedir.

Tam da bu kapsamda Osso VR, ortaklarına statükonun ötesine geçmek için geniş teknoloji imkânları sunmaktadır. Cerrahlar için olduğu kadar bu teknoloji hastalar için de gelişmiş bir proje olarak karşımıza çıkmaktadır. Daha çok hastayı daha az cerrahi müdahale ile bakmaya olanak verecek olan tıpta sanal gerçeklik kullanımını artmasını hedefleyen Osso VR, giderek büyümeye devam etmektedir.

Sanal Gerçeklik Sağlık Alanında Nasıl Kullanılır?
Sanal Gerçeklik Sağlık Alanında Nasıl Kullanılır?

Sanal Gerçeklik Sağlık Alanında Nasıl Kullanılır?

Dünya üzerindeki birçok iş kolunu dönüştürmeye başlayan sanal gerçeklik, sağlık ya da tıp alanında da kullanılmaya başlandı. Sanal gerçeklik, doktorların herhangi gerçek bir operasyona girmeden istedikleri zaman bilgilerini tazeleyebilecekleri bir ortam sunmakta. Bununla beraber yeni kazanımların imkânını da veren tıpta sanal gerçeklik kullanımı, herhangi bir tehlike de barındırmamakta. Hastalar için olası bir tehlike barındırmayan tedavi planlamalarına izin veren bu yöntem ile güvenli bir şekilde süreçler ilerlemekte.

Öncelikli olarak cerrahi planlama alanında sanal gerçekliğin kullanıldığını söylemek mümkün. Bununla beraber sanal gerçeklik, birçok ameliyat uygulamalarına yardımcı olmak üzere de kullanılmaya başlanmış bulunmakta. Ayrıca fobilerin tedavisi noktasında da insanlar sanal gerçeklik yöntemine başvurmaya başlamışlardır. Travma Sonrası Stres Bozukluğu özelinde de kullanılan sanal gerçeklik uygulamaları, hastalar üzerinde olumlu etkiler yaratmayı başarmıştır.

İlgini Çekebilir: Facebook 360 İle Sanal Gerçeklik Deneyimi Başladı

Bu tür sanal gerçeklik projelerinin sağlık sektöründe kullanılması, tedavi süreçlerine son derece büyü katkılar sağlıyor. Benzeri teknolojilerin sağlık, eğitim ve diğer önemli sektörlerde kullanılması insanlığa fayda sağladığı gibi zaman da kazandırıyor. Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için projenin orijinal sitesini ziyaret edebilirsiniz.1 Bu ve benzeri haberler için sitemizi takipte kalın…

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın