‘Mobil güvenlik’ terimini duyduğunuzda aklınıza antivirüs ve anti-malware uygulamalarının geldiğinden eminiz. ‘Mobil Güvenlik’ başlığı altında pek çok uygulama yer alıyor; bunların arasında Antivirüs ve Güvenlik Duvarı en önemlileri.
Konu Başlıkları
webdeyazilim.com’da, Android için en iyi Antivirüs uygulamaları ile ilgili bir makale paylaştık ve bugün en iyi güvenlik duvarı uygulamalarını tartışacağız. Android için güvenlik duvarı uygulamaları ile akıllı telefonunuz ve web arasındaki tüm gelen ve giden trafiği önceden belirlenmiş güvenlik protokollerine dayalı olarak kolayca izleyebilirsiniz.
Android İçin En İyi Güvenlik Duvarı Uygulamaları
Bu makalede, bugün kullanabileceğiniz Android için en iyi güvenlik duvarı uygulamalarından bazılarını paylaşacağız. Öyleyse, Android için en iyi güvenlik duvarı uygulamalarına göz atalım.
1. DataGuard
DataGuard çok yeni bir Android güvenlik duvarı uygulaması; yine de işini iyi yapıyor. Güvenlik duvarı uygulaması hem köklü hem de köklü olmayan Android akıllı telefonlarda çalışır ve engellenen bir uygulama internete veri göndermeye çalıştığında sizi hemen bilgilendirir.
DataGuard yüklü uygulamalarınız üzerinde tam kontrol sağlar – uygulamaların internete erişmesine manuel olarak izin verebilir ve engelleyebilirsiniz. Sadece bu da değil, hangi uygulamaların ağ trafiğinizi kullandığını bile kontrol edebilirsiniz.
2. Firewall No Root
Bilgisayar korsanlarına ve casusluğa karşı tam koruma sağlayabilecek bir uygulama arıyorsanız, Firewall No Root kullanmalısınız. Bu uygulama ile Android’inizde yüklü olan her uygulamanın internet bağlantısını engelleyebilirsiniz.
Ayrıca, hangi uygulamaların hangi sunuculara eriştiğini veya mobil verilerinizi kullandığını gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz. Genel olarak, bu Android için mükemmel bir güvenlik duvarı uygulamasıdır.
3. GlassWire Data Usage Monitor
Bu Android veri izleme uygulaması mobil veri kullanımınızı, veri sınırlarınızı ve WiFi ağ etkinliğinizi izlemenizi kolaylaştırır.
GlassWire Data Usage Monitor ayrıca biri mobil diğeri WiFi için olmak üzere birden fazla güvenlik duvarı profili oluşturmanıza olanak tanır. Mobil veya WiFi bağlantısı kullanan uygulamaların internet bağlantısını manuel olarak engelleyebilirsiniz.
4. NoRoot Firewall
NoRoot Firewall, Android için şimdiye kadar kullandığımız en iyi güvenlik duvarı uygulamasıdır. Diğer güvenlik duvarı uygulamalarının aksine NoRoot Firewall’un kullanımı kolaydır ve root edilmemiş cihazlarda da çalışır.
Uygulama, ana bilgisayar adı / alan adı filtreleme seçenekleri, ince taneli erişim kontrolleri ve diğer kullanışlı özellikler sunar. Ancak, uygulama IPv’yi desteklemediği için LTE ile çalışmayabilir.
5. AFWall+
Root’lu bir Android akıllı telefonunuz varsa, cihazınızın internet etkinliklerini kontrol etmek için AFWall+’ı kullanabilirsiniz. NoRoot Firewall gibi, AFWall+ da kullanıcıların uygulama başına internet erişimini kontrol etmesine olanak tanır.
Bunların dışında AFWall+, önceden tanımlanmış görevleri gerçekleştirmek için tasker ile bağlantı kurmak gibi ek özellikler de getiriyor. Yani, kullanabileceğiniz Android için başka bir en iyi güvenlik duvarı uygulaması.
6. NetGuard
Android için diğer güvenlik duvarı uygulamaları gibi, NetGuard da giden ve gelen trafiği kaydetmenize izin verir. Giden trafik kaydı premium sürümle sınırlı olsa da, ücretsiz sürüm gelen trafiği izleyebilir.
Uygulama hem köklü hem de köklü olmayan cihazlarda çalışır ve internete erişimi engellemek için basit ve gelişmiş yollar sunar.
7. NetPatch Firewall
NetPatch Firewall yukarıda listelenen diğer tüm güvenlik duvarı uygulamalarından biraz farklıdır. Bu, etki alanı ve IP grupları oluşturmak, belirli IP Adreslerini engellemek vb. için gelişmiş bir güvenlik duvarı uygulamasıdır.
Neredeyse tüm diğer NetPatch Güvenlik Duvarı özellikleri, uygulama başına ayrı ayrı mobil veri ve WiFi engelleme gibi diğer uygulamalarla aynı kalır.
8. NoRoot Data Firewall
NoRoot Data Firewall engelleme yetenekleri ile bilinir. NoRoot Data Firewall arayüzü şaşırtıcı olmanın ötesindedir ve engellenen herhangi bir uygulama internete bağlanmaya çalıştığında sizi bilgilendirebilir.
Bunların dışında, NoRoot Data Firewall önceden yüklenmiş uygulamalar tarafından yapılan tüm ağ etkileşimlerini kaydedebilir.
9. InternetGuard
InternetGuard, hem köklü hem de köklü olmayan Android cihazlarda çalışan bir başka üst düzey Android güvenlik duvarı uygulamasıdır. Bu uygulama ile WiFi veya mobil veriye bağlıyken uygulamaların interneti kullanmasını engellemek için özel profiller oluşturabilirsiniz. Kullanıcı arayüzü de uygulamanın kalabalıktan sıyrılmasını sağlıyor.
10. Avast Antivirus
Root’lu bir Android akıllı telefonunuz varsa, tam güvenlik için Avast Antivirus’ü kullanabilirsiniz. Avast Antivirus, Antivirüs, Uygulama dolabı, çağrı engelleyici, fotoğraf kasası, VPN ve Güvenlik Duvarı olarak hizmet veren çok amaçlı bir uygulamadır.
Avast Antivirüs’ün güvenlik duvarı özelliği root erişimine ihtiyaç duyar ve uygulamaların interneti kullanmasını kısıtlayabilir.
11. KeepSolid Firewall
KeepSolid Firewall, telefonunuzu kötü amaçlı alanlardan, kimlik avı saldırılarından, spam reklamlardan ve diğer uygunsuz içeriklerden koruyan nihai bir güvenlik duvarı uygulamasıdır.
KeepSolid Güvenlik Duvarı trafiğinizi filtreleyebilir ve kötü amaçlı web sitelerini engelleyebilir, kimlik avını önleyebilir vb. Özel bir liste oluşturarak belirli bir web sitesini veya bir etki alanını engelleme seçeneğiniz bile vardır.
12. Rethink
Rethink, Android için her türlü tehdide karşı ilk savunma hattını sağlayan bir başka harika Güvenlik Duvarı uygulamasıdır. Telefonunuzu casus yazılımlara, fidye yazılımlarına ve kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışan kötü amaçlı yazılımlara karşı koruyabilir.
Listedeki diğer tüm Güvenlik Duvarı uygulamaları gibi Rethink’i de WiFi veya Mobil veri üzerinden internete bağlanan uygulamaları engellemek için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda harika bir internet trafiği ve veri izleme uygulamasıdır.
İşte bunlar Android için en iyi güvenlik duvarı uygulamalarından bazıları. Hangi uygulamaların interneti kullandığını bulmak için bu güvenlik duvarı uygulamalarını kullanabilirsiniz. Listenin herhangi bir temel uygulamayı atladığını düşünüyorsanız, lütfen aşağıdaki yorum kutusuna adını bırakın.