İnternet Üzerindeki Yasaklı Siteler Nasıl Açılır?

İnternet üzerindeki yasaklı siteler nasıl açılır? Bilindiği gibi ülkemizdeki internet üzerinde devlet denetimi bulunmakta. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) sürekli olarak internet sitelerinin içeriklerini kontrol ederek herhangi bir zararlı içerik mevcutsa bu sitelerin ülkemizden erişilmesini engelliyor. Bununla birlikte gelen şikayetleri de değerlendirerek şikayet edilen siteleri de inceleme altına alıyor ve zararlı içerikler yayınlıyorsa bu siteleri de engelliyor. Elbette bu sitelere erişmek için çeşitli yöntemler bulunmakta. Yasaklı sitelerin açılması sanıldığı kadar zor değil.

İnternet Üzerindeki Yasaklı Siteler Nasıl Açılır?
İnternet Üzerindeki Yasaklı Siteler Nasıl Açılır?

İnternet Üzerindeki Yasaklı Siteler Nasıl Açılır? – VPN ile Yasaklı Siteleri Açmak

VPN yazılımları bilgisayarınıza kurulan ve sizi internete başka bir ülkeden bağlanıyormuş gibi gösteren yazılımlar. Bu yazılımları çalıştırmak erişim engeli bulunan sitelerin açılması için yeterli olmakta. Ancak buradaki temel sorun gerçekten sorunsuz bir şekilde ve bedava bir VPN uygulaması bulmak.

Cep telefonunuza ya da tabletinize kuracağınız VPN uygulamaları genellikle deneme sürümü olan uygulamalar. Bu da uygulamayı bir süre kullandıktan sonra çalışmayacağı için silmeniz anlamına geliyor. Bir başka deyişle kalıcı bir çözüm değil. Aynı şey bilgisayarınız için de geçerli.

Düzgün çalışan bir VPN bulmaktan şikâyet ediyorsanız ve bilgisayarınızda Chrome kullanıyorsanız Browsec sorun şekilde kullanabileceğiniz ücretsiz bir eklenti. Browsec Chrome araç çubuğuna yerleşiyor ve istediğiniz zaman çalıştırarak yasaklanmış sitelere giriş yapabiliyorsunuz.

Mobil cihazları kullananların dikkat etmesi gereken en önemli nokta ise çok sayıda hesap çalmaya yönelik yazılımların VPN adı altında Apple Store ve Android Marketlerde bulunuyor olması. Bu sebepten dolayı indirirken dikkatli olunmasında fayda var. Browsec’i mobil cihazlarınıza indirip ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Önerilen İçerik: Yasaklı Sitelere Giriş Programları

DNS Numarasını Değiştirerek Yasaklı Siteleri Açmak

Yasaklı sitelere erişimi sağlamak için yapılan bir diğer yöntem ise bilgisayarınızdan ya da mobil cihazınızdan DNS ayarlarını değiştirmek. Bu işlem internet hızınızı biraz düşürebilir ancak bu düşüş sizi çok fazla rahatsız etmeyecektir. Windows 10 üzerinde DNS ayarlarını değiştirmek oldukça basittir. Sırasıyla Denetim Masası –> Ağ ve İnternet –> Ağ ve Paylaşım Merkezi –> Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin kısmına tıklıyoruz. Açılan ekranda bağlı olduğunuz ağ bağlantısı simgesinin üzerinde sağ tıklayarak açılan menüden Özellikler’i seçiyoruz. Açılan özellikler listesinden İnternet Protokolü Sürüm 4(TCP/IPv4)’ü aktif hale getirip sağ alt köşeden Özellikler’i tıklıyoruz.

Burada ise kutucuğun alt kısmında bulunan Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan seçeneğini seçip ilgili yerlere sayıları yazıyor. Tercih Edilen DNS Sunucusu kısmına 195.175.39.39 ve Diğer DNS Sunucusu kısmına da 195.175.39.40 yazabilir ve önce Tamam sonrasında da Uygula düğmelerine basarak işlemi sonlandırabiliriz. Yukarıda verilen numaralar zaman içinde etkinliğini kaybedebilir. Bu yüzden internet üzerinden güncel DNS numaraları bularak yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz.

İnternet Üzerindeki Yasaklı Siteler Nasıl Açılır? Sorusunu yanıtladık. Bu maddelere göre gene yasaklı sitelere giriş yapamazsanız bizlere yorum bölümünden ulaşabilirsiniz.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın