Metin seslendirme uygulamaları daha önce görme engelliler için kullanılıyordu. Ancak, artık insanlar bu uygulamaları da kolaylık sağlamak için kullanıyor. En yaygın olarak, insanlar haberleri dinlemek veya yeni bir kısa mesajı kaçırmamak için seyahat ederken metin okuma veya seslendirme kullanırlar.
Bilgisayarda saatler geçirdikten sonra eve döndüğünüzü ve şimdi gözlerinizi yormadan en sevdiğiniz e-kitabı veya herhangi bir makaleyi okumak istediğinizi düşünün. Metin seslendirme uygulaması yardımıyla mümkündür. Bunların çoğu, akıllı telefonunuza önceden yüklenmiş Google Metin’den Konuşmaya uygulamasına dayanmaktadır.
Google Play Store‘da birçok seçenek mevcut olduğu için en iyi metin okuma uygulamasını bulmak o kadar kolay değildir. Bu nedenle, en iyi ücretsiz metinden konuşma uygulamalarına sizin için listeye aldık, böylece bunlardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
Android İçin En İyi Metin Seslendirme Uygulamaları
Konu Başlıkları
1. Pocket
Makaleleri daha sonra okumak için kaydetme alışkanlığınız varsa, Pocket uygulaması kullanmanız gereken uygulama olmalıdır. Makaleleri kaydetmek için uygulamayla paylaşabilirsiniz. Pocket uygulaması da istediğiniz zaman makaleleri sizin için okuyacaktır.
Sadece ana ekranın üst kısmındaki kulaklık simgesine dokunmanız gerekir ve uygulama makaleyi sizin için okumaya başlar. Uygulamayla ilgili benzersiz olan şey, kullanıcının ilgisine göre çeşitli yayıncılardan çok sayıda makale göstermesidir.
Pocket ile ilgili çok sayıda makale National Geographic, The Verge, Harvard Business Review ve daha fazlası dahil olmak üzere tanınmış kaynaklardan geliyor.
Artıları:
- Metin okuma yeteneğinin yanı sıra diğer birçok kullanışlı özellik
- Basit ve derli toplu kullanıcı arabirimi
Eksileri:
- Sık istenmeyen e-postalar gönderiyor
- Bu listedeki diğer uygulamalarda bulunan sözcük vurgulama özelliğinden yoksun
Fiyat: Premium sürüm için uygulamaya bakabilirsiniz.
2. Talk Free
Basit ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip bir metin okuma uygulaması mı arıyorsunuz? Talk Free sizin için en iyisi. Bu uygulama, üçüncü taraf uygulamalardan gelen metni yüksek sesle okumak için kullanılabilir ve ayrıca kullandığınız web sayfalarından metin içe aktarmanıza izin verir.
Ana ekranın üst kısmındaki “Aa” düğmesine dokunarak uygulamadaki yazı tipi boyutunu ayarlayabilirsiniz. Uygulama ayrıca, yüksek sesle okumasını istediğiniz şeyleri yazmak için bir arayüz sağlar. Ücretsiz Konuş’a bir kez girilen metin de kaydedilir ve uygulamayı her açtığınızda görünür.
Ancak test edildiği sırada, web sayfası uygulamada paylaşıldığında makale yerine, web sayfasında bulunan diğer şeyleri okumaya başladı ve uygulamanın doğrudan web sayfasını okumasına izin verildiğinde gene aynı şey oldu. Uygulama, mevcut diğer tüm şeyleri okuduktan sonra ana habere geldi. Bu uygulamanın bir web sayfasını okumasını istiyorsanız, metni kopyalayıp yapıştırmanızı öneririm.
Artıları:
- Web sayfalarını yüksek sesle okuyabilir
- WAV formatında ses dışa aktarabilir
Eksileri:
- Notları aramanın veya sıralamanın yolu yok
Fiyat: Premium sürüm için uygulamaya bakabilirsiniz.
3. T2S
Daha çekici ve modern bir arayüz arıyorsanız, T2S sizin için en iyi seçenek olabilir. T2S uygulaması, yerleşik bir web tarayıcısıyla birlikte gelir ve bu da onu kalabalığın arasından sıyırır. Kullanıcının bağlantıyı kopyalama, yapıştırma veya paylaşma gibi bir sorun yaşamadan web sayfalarına erişmesini sağlar.
Uygulamadaki bir diğer önemli özellik de kopyala-konuş özelliğidir. Bu özelliğin altında, ekranda bir açılır düğme gösterilir. Başka bir uygulamadan metin kopyalayıp konuş düğmesine dokunduğunuzda, metni anında okumaya başlar. T2S ayrıca kaydedilen sesi diğer insanlarla paylaşmanıza izin verir.
Uygulama ayrıca, gerekli bildirimleri görüntülemiyorsa ayarlardan açılabilen bir uyumluluk modu ile birlikte gelir. Uygulamanın tek dezavantajı, harici bir PDF dosyasını veya herhangi bir harici dosyayı açmanın çok zaman almasıdır.
Artıları:
- Düzgün ve zengin özellikli arayüz
- Web sayfalarını, e-kitapları, PDF belgelerini vb. dokümanları yüksek sesle okuyabilir.
- Kayan konuşma düğmesi özelliği, herhangi bir uygulamadan metni konuşmaya hızlı bir şekilde dönüştürmeye yardımcı olur
- TTS özelliğine tek tıklamayla erişim için yerleşik tarayıcıdan okumaya başlar
- Konuşma sırasında sözcükleri vurgular
- Uygulama için özel renk temaları kullanılabilir
Eksileri:
- Konuşmada duraklatma veya vurgu yok
Fiyat: Premium sürüm için uygulamaya bakabilirsiniz.
4. Voice Aloud Reader
Google Play Store’da 5 milyondan fazla indirme ile Voice Aloud Reader, en uygun metin okuma uygulaması olarak kabul edilebilir. Uygulama PDF, DOCX, TXT, PDF EPUB, AZW, DOC, FB2 e-kitapları, PRC, OpenOffice Belgeleri ve AZW gibi farklı metin biçimlerini destekler.
Ayrıca, uygulamadaki anlatımı veya oynatma hızını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Uygulamayla ilgili en ilginç şey, bir gece modu ve bir uyku zamanlayıcısı ile birlikte gelmesidir.
Gece modu ekran parlamasını azaltmaya yardımcı olur ve uyku zamanlayıcısı bir zaman aralığı ayarlamanıza yardımcı olabilir, bundan sonra uygulama otomatik olarak durur.
Artıları:
- Web sayfalarını, e-kitapları, PDF belgelerini vb. dokümanları yüksek sesle okuyabilir.
- Yüksek sesle okumak için uygulamaya belirli bir metin paylaşabilir
- Okumak için WhatsApp sohbetlerini paylaşma yeteneği
- Metin okuma notları için çalma listesi özelliği
Eksileri:
- Premium kullanıcıların iki uygulama yüklemesi gerekir
- Tam ekran reklamlar
Fiyat: Ücretsiz
5. Narrator’s Voice
Google Play Store’da bulunan en iyi metin okuma uygulamalarından biridir. Uygulama, metni MP3 veya MP4 formatına dönüştürme yeteneğine sahiptir. Dönüştürülen dosyalar çeşitli sosyal ağ sitelerinde paylaşılabilir.
Uygulama, telefonunuzun yazdıklarınızı okumasına izin verir. Narrator’s Voice uygulamasında, metni konuşmaya dönüştürmek için bir dizi dil seçeneğine sahip olursunuz. Çıktıyı komik hale getirmek için çeşitli metin okuma seslerini de test edebilirsiniz.
Uygulama pembe koyun sesi ve Cortana sesi gibi bazı ünlü sesleri içerir. YouTuber’lar, modüle edilmiş seslere sahip videolar oluşturmak için uygulamayı yaygın olarak kullanır.
Artıları:
- Birden çok dil desteği
- Çeşitli anlatıcı sesleri
- Metinden MP3/MP4’e dönüştürme
Eksileri:
- Ücretsiz sürümde rahatsız edici reklamlar
- Sıkça çıkan Play Store derecelendirme mesajı
Fiyat: Premium sürüm mevcut, ayrıca bir kuruş ödemeden 24 saat boyunca premium sürümü almak için uygulamadaki videoları izleyerek para kazanabilirsiniz. Bir günlüğüne premium sürümü almak için 100 jeton gerekiyor.
6. TTS Reader
Librera’nın TTS Reader uygulaması, tüm metin okuma gereksinimleriniz için mükemmel bir çözüm olabilir. Uygulama BlueTooth kulaklıklarla uyumludur ve Google Drive’ınızı uygulamayla senkronize edip önemli dosyalara erişmesine ve sizin için metni yüksek sesle okumasına izin verebilirsiniz.
TTS Reader uygulaması ayrıca gece moduna sahiptir ve kullanılabilir içeriği Kitaplık, Klasör, Sık Kullanılanlar, Ağ, Tercihler ve Yer İmleri dahil olmak üzere farklı sekmelerde kategorilere ayırır.
Sesi WAV dosya biçiminde kaydedebilir ve uygulamanın sizin için yüksek sesle okumasına izin vermek için web sayfalarını paylaşabilirsiniz. TTS Reader, listede bulunan en özelleştirilebilir ve en iyi metin okuma uygulamalarından biridir.
Artıları:
- Metni uygun ses, duraklama ve vurguyla okur
- Metinden konuşmaya ses düzeyini düşürmek için özel bir zaman ayarlayabilir
- Kitap biçimlerini WAV dosyaları olarak kaydetme
Eksileri:
- Yüksek sesle okurken sözcük vurgulama özelliği yok
- Ücretsiz sürümde can sıkıcı reklamlar
Fiyat: Premium sürüm için uygulamaya bakabilirsiniz.
7. Text to Speech (TTS)
TK Solution’ın bu uygulaması, metni konuşmaya dönüştürme konusunda oldukça iyi bir seçimdir. Uygulamaya bir metin yazabilir veya yapıştırabilir ve özel hız, perde ve ses düzeyi tercihlerine göre yüksek sesle okumasını sağlayabilirsiniz.
Ayrıca, metinleri kaydetme seçeneği de sunar, böylece daha sonra sorunsuz bir şekilde tekrar dinleyebilirsiniz. Konuşma söz konusu olduğunda, ses dosyasını WAV formatında depolamayı seçebilirsiniz.
Artıları:
- Kullanımı kolay tasarım
- Konuşma sesini WAV dosyası olarak kaydedebilir
Eksileri:
- Belirli cihazlardaki kullanıcı arabirimi sorunları
- Bazı dil seçenekleri aynı sesi üretiyor
Fiyat: Premium sürüm için uygulamaya bakabilirsiniz.
Sizin İçin En İyi Metin Okuma Uygulamaları
Tüm bu uygulamalar arasında en çok yönlü olanın T2S olduğunu düşünüyoruz. Kullanıcı arabiriminde gezinmek kolaydır ve rakip herhangi bir uygulamada bulunmayan birkaç temel özellik içerir.
Önerilen İçerik: En iyi Kelime Sayacı Siteleri | Online Metin Kelime Sayacı
Denetim penceresinde, metinden konuşmaya işlevselliğine kısayol görevi görmek üzere buton seçeneği önemli bir özelliğidir. Buna ek olarak, T2S’nin özelliklerine anında erişmenizi sağlayan yerleşik tarayıcı bir bonustur.
Listeye geri dönersek, bu metin okuma uygulamaları belgelerden, haber web sayfalarından ve hatta en sevdiğiniz e-kitaplardan yüksek sesle metin okuyabilir. Tamamen denenmiş ve test edilmişlerdir, böylece tercihinize göre en uygun metin okuma uygulamasını seçebilirsiniz.
Listelerimizi düzenli olarak güncelleriz ve mevcut en iyi uygulamaları ekleriz, bu nedenle gelecekte yeni güncellemeler için listeyi kontrol etmeyi unutmayın.
Sıkça Sorulan Sorular
Metin okuma yazılımı nedir?
Bir metin okuma yazılımı veya uygulaması, ekranınızdakileri kaçırmazken diğer önemli görevlere odaklanabilmeniz için ekran metnini sizin için okur.
YouTuber’lar genellikle hangi TTS uygulamasını kullanır?
Birçok YouTuber, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli seslere sahip TTS uygulamalarını tercih eder. Bu parametreyle eşleşen bir Android uygulaması, ilginç bir ses seçenekleri koleksiyonuna sahip olan Narrator’s Voice uygulamasıdır.
Ücretsiz olarak kullanılabilen en gerçekçi metin okuma uygulaması hangisidir?
Kelimeleri telaffuz ederken vurgu, duraklama ve ses kullanımı sayesinde TTS Reader, metinden gerçekçi konuşma üretebilen ücretsiz bir uygulamadır.