Etik Hack’i Öğrenmek için En iyi 10 Site ✔️ 2023

Bugünlerde kim bilgisayar korsanlığını öğrenmek istemez ki? Son günlerde sürekli siber saldırı ve veri ihlali tehdidi artarken, kendi ağınızı veya şirketinizin ağını güvende tutmak için siber güvenlik konusunda temel veya daha gelişmiş bilgiye sahip olmak çok önemlidir.

Etik Hack'i Öğrenmek İçin En İyi 10 Web Sitesi
Etik Hack’i Öğrenmek İçin En İyi 10 Web Sitesi

Bu yazıda, etik hack’i nasıl öğreneceğiniz hakkında en iyi öğretici ve pdf kitaplarını sağlayan web sitelerini listeledik.

Etik ve etik olmayan bilgisayar korsanlığı nedir?

Bilgisayar ve ağ güvenliği hakkında temel bilgiye sahip olmanız gerektiğinden, bilgisayar korsanlığı kolay bir iş değildir. Yeni başlayanlar için iki tür bilgisayar korsanlığı vardır: Etik (Beyaz Şapka) ve Etik Olmayan (Siyah Şapka). Etik olmayan bilgisayar korsanlığı yasa dışı kabul edilirken, etik korsanlık yasal olarak kabul edilebilir.

Etik bilgisayar korsanları veya beyaz şapkalı bilgisayar korsanları, sistem güvenlik açıklarını ve sızmaya yönelik erişim noktalarını belirler ve ağ sistemlerine istenmeyen erişimi önler. Bu sadece para kazanmalarına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda onları hapis cezasıyla karşı karşıya kalmaktan da uzak tutar.

Bu yazıda, size etik korsanlığı öğreten en iyi 10 web sitesinin bir listesini derledik. Yeni başlayanlar için herhangi bir siber yasayı ihlal edip bir hackleme ve sızdırma taktiği gerçekleştirmemeniz önemlidir.

Etik Hack’i Öğrenmek İçin En İyi Web Siteleri Listesi

1. Hackaday

Hackaday
Hackaday

Hackaday; hackleme haberleri, bilgisayar korsanlığı ve ağlar için her türlü öğreticiyi sağlayan en üst düzey hack sitelerinden biridir. Ayrıca, yeni başlayanların ve bilgisayar korsanlarının farkında olması için donanım ve yazılım hack’lerinin ayrıntılı bir açıklamasıyla her gün birkaç makale yayınlar.

Hackaday ayrıca projeleri ve nasıl yapılacağı videolarını yayınladığı bir YouTube kanalına sahiptir. Kullanıcılara donanım korsanlığı, sinyaller, bilgisayar ağları vb. gibi karışık içerikler sunar. Bilgisayar korsanlarının yanı sıra, bu site Dijital Adli Tıp ve Güvenlik Araştırması alanında olan kişiler için de yararlıdır.

2. HackThisSite

HackThisSite
HackThisSite

HackThisSite.org, yaygın olarak HTS olarak adlandırılır, size hack haberlerinin yanı sıra etik hackleme öğreticileri veren çevrimiçi bir hackleme ve güvenlik web sitesidir. Kullanıcılara, güvenli ve yasal bir ortamda, bir dizi temel ve gelişmiş “hackleme” becerilerini öğrenmenin ve uygulamanın bir yolunu sunmayı amaçlamaktadır. HTS; web sitesini, IRC sunucusunu ve ilgili projeleri koruyan küçük bir geliştirici ve moderatör ekibini içerir.

3. EC-Council – CEH Ethical Hacking Course

EC-Council CEH Ethical Hacking Course
EC-Council CEH Ethical Hacking Course

Uluslararası Elektronik Ticaret Danışmanları Konseyi (EC-Council) üye destekli bir meslek örgütüdür. EC-Council öncelikle profesyonel bir belgelendirme kuruluşu olarak bilinir. En iyi bilinen sertifikası Sertifikalı Etik Hacker’dır. Kapsamlı Etik Hacker anlamına gelen CEH, beyaz şapka korsanlığını öğrenmek için eksiksiz etik hackleme ve ağ güvenliği eğitim kursları sunmaktadır.

Sadece hack kurs paketini seçmeniz ve profesyonel bir etik hacker olmak için eğitilmek için katılmanız gerekir. Bu site, sizi sertifikalı bir etik hacker yapan her türlü kursu almanıza yardımcı olur.

4. Break The Security

Sitenin gerekçesi adına açıklanmıştır. Break The Security, hack haberleri, hack saldırıları ve hackleme öğreticileri gibi her türlü hack şeyini sağlar. Ayrıca sizi sertifikalı bir bilgisayar korsanı haline getirebilecek farklı bir tür faydalı kursa sahiptir. Bu site, bilgisayar korsanlığı ve güvenliği alanını seçmek istiyorsanız çok yararlıdır.

5. Cybrary

Cybrary
Cybrary

Cybrary, 2015 yılında başlatılan BT sektöründeki en karmaşık konular için ücretsiz çevrimiçi eğitim sunmaktadır. Web sitesi, bir insan topluluğunun sahada güncel kalmasını, ücretsiz dersleri, öğrenme materyallerini ve sektördeki işletmelerle bağlantı kurma şansını destekler.

6. SecTools

SecTools
SecTools

‎Adından da anlaşılacağı gibi, SecTools güvenlik araçları anlamına gelir. Bu site, ağ güvenliği tehditlerine karşı mücadele etmeyi öğrenebileceğiniz ağ güvenliği ile ilgili önemli püf noktaları sunmaya adanmıştır. Ayrıca bu konuda ayrıntılı açıklama ile güvenlik araçları sağlar.‎

7. SecurityTube

SecurityTube
SecurityTube

Güvenlik endüstrisinde güvenilir bir profesyonel olan güvenlik araştırmacısı Vivek Ramachandran tarafından oluşturulan SecurityTube, etik hackleme ve bilgi güvenliği için neredeyse youtube’dur. Ayrıca temel sızma testinden tam hack aracı özetlerine ve diğer saldırı türlerine kadar her şeyi öğrenebilirsiniz. Site yüzlerce saat güvenlik, güvenlik açığı ve bilgisayar korsanlığı ile ilgili içerik sunar.

8. Evilzone Forum

Evilzone Forum
Evilzone Forum

Bu hack forumu, hack ve güvenlik konusundaki tartışmayı görmenizi sağlar. Ancak, etik korsanlıkla ilgili soruları ve cevapları kontrol etmek için bu siteye üye olmanız gerekir. Tek yapmanız gereken, sorularınıza bir cevap almak için kaydolmaktır. Sorularınızın çözümü profesyonel bilgisayar korsanları tarafından yanıtlanacaktır. Basit bilgisayar korsanlığı püf noktaları sormamayı unutmayın, buradaki topluluk insanları çok ciddidir.

9. Hacking Tutorial

Hacking Tutorial
Hacking Tutorial

Bu web sitesi, çok sayıda öğreticinin yanı sıra farklı çevrimiçi araçların kullanımını da sağlar. Burada bilgisayar korsanlığı, Gmail, Facebook, DDoS saldırısı gibi daha pek çok şeyi öğrenebilirsiniz. Ayrıca Python, Ruby, Perl ve PHP ile ilgili bir Python ana bilgisayarının nasıl yapılacağı, ilk SQL enjeksiyonunuzu nasıl kodlayacağınız vb. gibi hack görevlerini de öğrenebilirsiniz.

Ayrıca hackleme haberlerini, etik hack araçlarını ve bilgisayar korsanlığını püf noktalarını sunar. Bu web sitesindeki hack blog gönderilerinden bazıları “5 Adım Wi-Fi Hacking – Cracking WPA2 Password”, “Hacking Facebook Using Man in the Middle Attack”, “Shutdown Windows 7 Remotely” vb. Öğreticiler pdf formatında oldukları için de indirilebilir.

10. Hacking Loops

Hacking Loops
Hacking Loops

Yeni başlayanlar, bilgisayar korsanlığını öğrenmesi için inanılmaz bir web sitesidir ve ayrıca bilgisayar korsanlığı ile ilgili farklı konularda makalelere sahiptir. Bu web sitesinde etik korsanlık, siber güvenlik, en iyi güvenlik ve web penetrasyon testi tekniklerini öğrenebilirsiniz.

Özetle

Çevrimiçi olarak var olan yüzlerce bilgisayar korsanlığı sitesinin sadece 10’unun listeledik ve bu listede bazılarını kaçırmış olabileceğimizi lütfen unutmayın! Aşağıdaki yorumlar bölümünde etik hacklemeyi ve hackleme hakkında nasıl bilgi sahibi olacağınızı öğrenmek için favori hackleme web sitelerinizi bize bildirin.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın