WhatsApp, Sesli Mesajlar için Dalga Formları Sunmaya Başlıyor

WhatsApp’tan sesli mesajlar için yeni bir özellik geliyor. Android ve iOS beta testi kullanıcıları yeni özelliği görmeye başladı. Sesli mesaj dalga formları özelliği nedir? İşte detaylar!

WhatsApp Sesli Mesajlar için Dalga Formları Özelliğini Test Ediyor

WhatsApp’ın yeni özelliğini Android için WhatsApp beta sürümü 2.21.25.11 ve iOS için WhatsApp beta sürümü 2.21.240.18 üzerinde test etmeye başladı. Beta testine katılan kullanıcılar bu özelliği görmeye başladı.

WhatsApp, platformda gönderdiğiniz veya aldığınız sesli mesajlar için dalga formları sunmaya başladı. Uygulama, sohbet balonlarında ses dalga formları gösterecek ve sesli mesaj arayüzü artık daha farklı görünecek. Ayrıca beta testindeki kullanıcılar, mesaj tepkileri için bildirimleri kapatma imkanına da erişebilecek. Mesaj tepkileri bildirimlerini kapatma özelliği henüz devrede değil.

İlgili İçerik: WhatsApp, Sesli Mesajlar için Oynatma Hızı Özelliğini Test Ediyor

WhatsApp’ın son güncellemesine kavuşan iOS kullanıcıları iPhone’larında ses dalgaları kısmını görmeye başladı. Facebook’un yönetimindeki mesajlaşma uygulaması, bu özelliğini ilk kez Haziran ayında geliştirmeye başlamıştı. Özelliğin, mevcut arama çubuğunun yerini aldığı ve Instagram dalga biçimlerine benzer çalıştığı bildirildi.

WhatsApp Android veya iOS sürümlerinde en son beta sürümüne sahip olmayan kullanıcılar, sesli mesajlar için dalga formları özelliğini henüz göremiyor.

WhatsApp’ın Web ve masaüstü sürümlerinde kullanıcıların mesaj tepkisi bildirimlerini kapatmasına izin verecek yeni bir ayar üzerinde çalışmaya başladığı da öğrenildi. Uygulamanın Masaüstü beta 2.21.2147.11 sürümünde bildirim uyarılarını devre dışı bırakma özelliği tespit edildi. Bu özellik şu an test aşamasında, kullanıma açılmadı.

WhatsApp, mesaj tepki bildirimlerini kapatma seçeneği ile kullanıcıların platformdaki mesajlara verilen tepkilerle ilgili tüm bildirim uyarılarını devre dışı bırakmasına olanak tanıyacak. WhatsApp, Ekim ayında iOS için mesaj tepkileri bildirim ayarını test ederken görüldü. Benzer bir test geçen ay Android’de ortaya çıktı.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın