Dijitalleşme, trendlerin değişmesi, markaların yeniliğe gitmesi gibi nedenlerle 2020 yılında logosunu değiştiren markalar karşımıza çıktı. Logolar akılda kalıcılığı sağladığı için gittikçe sadeleşiyor ve kalıcı olma konusunda daha iddialı oluyor. Geometri, simetri, renk geçişi, iç içe harfler gibi efektlerle de estetik görünmesi sağlanıyor. İşte bu akımlara uyum sağlayan pek çok marka da 2020 yılında logosunu değiştirerek yeni bir başlangıç yaptı.
Konu Başlıkları
2020 Yılında Logosunu Değiştiren Markalar;
Markalar zaman zaman çeşitli değişikliklere gidebiliyor. Bu değişikliklerin bir tanesi de logo değişikliği. Logo değişikliği pek çok duruma göre değiştirilmesi gerekebilen bir tasarım olabilir. Özellikle dönemsel olaylara dayandırılarak tasarlanan ve bu dönemin bitmesi ile başka bir döneme geçilirken, logoda değişiklik yapılabilir. Fakat her logo uzun ömürlü olmalıdır.
1. Godaddy
Tam 23 yıldır girişimleri online platformlara taşımak için faaliyet gösteren Go Daddy teknolojik çözümler sunuyor. Alan adı, host, web site, pazarlama gibi alanlarda hizmet sunuyor.
Go Daddy eski logosunda karikatür tarzı mevcuttu. Daha sempatik diyebileceğimiz bu tasarımın yerini daha kurumsal bir logo aldı. Eski logodaki karikatür insana veda edildi ve GO yazısı ile yapılan kalp ile görsel dolduruldu.
2. Durex
Cinsel sağlık ürünleri sunan Durex içerisinde lateks içermeyen ürünler sunması ile piyasada fark yarattı. Halen de piyasada sağlam bir duruşla ticari hayatına devam ediyor.
Mavi beyaz bir kutucuk ve içinde marka adı yazan logo biraz daha sadeleştirildi. Daha keskin hatlarla marka yazısı belirginleşti ve ışık detayı kaldırıldı.
3. Heinz
Logosunu değiştiren markalar arasında Heinz de yerini aldı. Alman üretimi olan marka özellikle lezzetli sosları ile tanınıyor.
1869’dan beri köklü firma olduğunun altını çizmek isteyen Heinz, yeni logosunda markayı çift renkli çerçeve içine almayı tercih etti. Sade olan tasarım biraz daha renklendirildi ve 1869’dan beri olduğu ifadesi yine markanın altında yerini almaya devam etti. Aslına bakarsanız logolardaki sadeleşme akımının tersine yeni logo daha detaylı ama şık bir hal aldı.
4. Popeyes
Bir fast food yemek zinciri olan Popeyes lezzetli ve çıtır tavukları ile uzun zamandır tüketicileri mest ediyor. Çeşitli menülerle her damağa hitap ediyor.
Popeyes de logolardaki sadeleşme akımından etkilendi. Resoranlarda kullandığı logolarında renk seçimi turuncu ve bordo iken yeni logoda sadece turuncu renk kullanıldı. Çerçeveler, efektler kaldırıldı ve sade bir yazı ile logo tasarlandı. Temel olarak aynı görünse de daha sade diyebiliriz.
ilgini çekebilir: Behance Üzerindeki En iyi Grafik Tasarımcılar ve Onların Yaptığı Tasarımlar
5. BMW
2020 logo trendleri köklü otomotiv firması BMW’yi de etkiledi. Alman şirket 23 yıldan sonra logo değişikliği yaptı. Lüks segmentteki otomobillerle göz dolduran marka yenilik yapmaya devam ediyor.
Yeni logonun mobilite ve gelecekteki sürüş teknolojileri için tasarlandığı açıklandı. Eski logo temel olarak aynı olsa da şeffaflaşma tercih edildi. Siyah zeminin yerini şeffaf zemin alırken, yazılar ise siyahtan beyaza büründü.
6. Tripadvisor
Gezmek isteyenlere rehberlik eden Tripadvisor resimler, yorumlar, fiyatlar gibi konularda kullanıcılara ışık tutuyor.
Eski logoda renkli bir baykuş ve iki renkten oluşan marka yazısı mevcuttu. İşte tüm bu renklere veda edildi ve logo siyaha büründü. Ayrıca marka yazısında da daha resmi bir yazı stili tercih edildi.
7. Adobe
Adobe de 2020 yılında logosunu değiştiren markalardan bir tanesi. Adının baş harfi olan A’nın marka ismi ile kare bir zemin üzerinde gruplanması ikonik bir tasarım olmasını sağlamış. Ayrıca pek 1:1 ölçeğine yakın olan bu logo pek çok ortama daha kolay adapte olabilecek gibi görünüyor.
8. OnePlus
OnePlus markası ise Adobe’un yapmış olduğu değişikliğin neredeyse tam tersini yapmış. Markanın renkli bir zemin üzerine maskelenmesi söz konusu iken marka zeminden ayrılmış ve sadece yazı halini almış. OnePlus kelimesini betimleyen şekil ise biraz daha kalınlaştırılmış.
9. NISSAN
Nissan 2020 yılında logosunu değiştiren markalardan bir tanesi. Doğru söylemek gerekirse sanırım en çok Nissan’ın logo değişikliğini beğendim. Alışık olduğumuz eski kült araba logolarının dışına çıkıp biraz daha zarif bir logoya geçmeleri bence daha iyi oldu. Ayrıca araç üzerine daha uygulanabilir olduğunu tahmin etmek zor değil.
10. TOYOTA
Toyota ise diğer logosunu değiştiren marka. Fakat diğerlerden biraz farklı bir değişikliğe gidilmiş gibi görünüyor. Hem marka adını logodan çıkarıp hem daha ikonik bir tasarıma geçmek biraz risk almak doğrusu. Fakat Toyota bu riski almış ve logosunu kamuoyuna revizeli hali ile duyurmuş.
2020 Yılında Logosunu Değiştiren Markalar
2020 yılında logosunu değiştiren markalar ileriye dönük daha iyi olacağını düşündüğü bu markaları kamuoyuna şimdiden kabul ettirmiş durumda. Tasarımlardaki genel tema sadelik ve akılda kalıcılık gibi görünüyor. Sizler de logo tasarlıyor iseniz anlatmak istediğiniz konuyu en sade ve basit şekilde anlatmak isteyebilirsiniz.