2023 Yılında Çıkacak Mac Modelleri Belli Oldu

Apple Mac bilgisayarlar bugüne kadar hem kişisel hem de ofis kullanımında oldukça popülerdi. ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2022 yılında piyasaya yeni Mac modellerini sürecek. Bu modeller yavaş yavaş belli olmaya başladı. Önümüzdeki ay gelecek olan modeller de netlik kazandı…

Apple, kendi geliştirdiği işlemcileri kullanan (M1) yeni Mac bilgisayarları çok uzak olmayan bir tarihte kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. 2022 yılı Mac yılı olabilir. Apple ile ilgili en güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, 2022 yılında çıkacak yeni Mac’ler hakkında bazı bilgiler verdi.

Gurman, 2022 yılına kalmadan M1X işlemcili MacBook Pro modellerinin ve hemen ardından üst seviye özellikler ile yeni bir tasarıma sahip olan Mac Mini’nin geleceğini söyledi. Asıl güçlü Mac modellerinin ise 2022’ye kaldığını belirtti.

Bu noktada herkes Apple’ın Mac Pro için sunacağı özellikleri ve tasarımı merak ediyor. Büyük iMac’in de iMac Pro adını alabileceği düşünülüyor.

Öte yandan, 2022 yılında yeni bir MacBook Air bekleniyor. Cihazın Apple Silikon işlemcisine sahip olması kuvvetle muhtemel. Gelen son bilgilere göre MacBook Air, MagSafe şarj desteği ile birlikte gelecek.

Eylül’de Gelecek…

Apple M1X işlemcili MacBook Pro modelleri Eylül ayında geliyor. 14 inç ve 16 inç ekranlı modellerde Mini-LED ekran kullanıldığı biliniyor. Yeni MacBook Pro modellerine HDMI ve SD kart yuvası eklenecek ve tasarım tamamen güncellenecek. MagSafe şarj desteğiyle gelecekler.

Buradaki en önemli detay; M1X adlı yeni Apple Silikon işlemcisi. Sekiz adet yüksek performanslı çekirdek ve iki adet verimlilik odaklı düşük seviye çekirdeğe sahip olacak.

16 veya 32 GPU çekirdekli işlemci, 64 GB’a kadar RAM ile donatılan modeller Eylül ayında geliyor.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın