2023 iPad Modellerinin Ekran Detayları Belli Oldu

Apple Analisti Ming Chi Kuo, gelecek yıl piyasaya çıkacak olan iPad modellerinin ekran detaylarını paylaştı. 11 inç iPad Pro ve iPad Air 2022 modelleri hangi ekran teknolojisine sahip olacak? İşte detaylar!

2022 iPad Air ve iPad Pro Modellerinin Ekran Detayları

Apple Analisti Kuo, 2022’de piyasaya çıkacak olan yeni iPad modelleri hakkında önemli bilgiler verdi. Buna göre; iPad Pro 11 İnç 2022 yılında mini LED (OLED) ekranla gelebilir. Ancak, iPad Air’lar OLED yerine LCD ekranla gelecek.

Bir başka kaynakta ise, Samsung’un gelecek yıl çıkacak olan 10.9 inç iPad’ler için OLED paneller tedarik etmeyeceğini belirtildi. İddiaya göre, Apple ve Samsung arasında ekran krizi yaşandı. Apple, ekran ömrünü uzatan ve daha fazla parlaklık sunan bir panel isterken, Samsung bu isteği geri çevirdi.

Performans ve maliyet sıkıntıları nedeniyle iPad Air’in 2022’de TFT-LCD panellere bağlı kalması bekleniyor. iPad Air 2022 modellerinde OLED ekran kullanılmayacağı böylece doğrulanmış oldu. Apple analisti, önümüzdeki 3 ila 5 yıl içinde daha ince ve hafif tasarımlarla birlikte katlanabilir tablet modellerinin çıkabileceğini de açıkladı. Apple, en erken 2024 yılında çıkabilecek olan katlanabilir bir cihaz üzerinde çalıştığını bildirmişti.

İlgili İçerik: Apple: iPad Mini’deki Jelly Scrolling Bir Ekran Hatası Değil

11 inç iPad Pro’lar Mini LED Ekranla Gelebilir!

2022’de tanıtılacak yeni iPad Air‘lar OLED yerine LCD ekranla gelecek. 11 inçlik iPad Pro‘lar ise Mini LED ekran teknolojisine sahip olabilir!

Apple ve Samsung arasında devam eden ekran tedarik sorunları sebebiyle, henüz iPad Air ekran güncellemesi bildirilmedi. Fakat, ondan daha küçük olan iPad Pro’nun 2022’de mini LED ekrana geçmesi bekleniyor. Ayrıca yeni iPad Pro’lar M2 çipiyle gelebilir. 2022 yılında yeni MacBook Pro modellerinin de mini LED ekranlara geçiş yapması bekleniyor.

OLED ve LCD ekran tartışması devam ederken, 2022’de piyasaya çıkacak yeni iPad modelleriyle ilgili öğrendiğimiz son gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. iPad Air ve iPad Pro tablet modelleri hakkında siz neler düşünüyorsunuz?

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın