1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? E-Devlet

1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır sorusu birçok kişi tarafından sıkça sorulan ve aranan bir devlet desteğidir. Bu desteği Türkiye vatandaşı olan ve paraya ihtiyacı bulunan herkes alabilir. Başvuru işlemi ise oldukça kolaydır. Bu içeriğimizde 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt verecek ve tüm detaylarını paylaşacağız.

1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? E-Devlet
1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? E-Devlet

1000 TL Yardım Başvurusu Nedir?

Dünya üzerinde başlayan ve etkisini her geçen gün devam ettiren COVID-19 salgını ile birlikte birçok kişi ekonomik sorunlar ile karşı karşıya kaldı. Durum böyle olunca devletler halka bu süreçte yardım sağlayabilmek amacıyla destek paketleri oluşturdular. Ülkemizde de maddi destek amaçlı ihtiyaç sahiplerine “Pandemi Sosyal Destek” adı altında 1000 TL’lik bir destek paketi oluşturuldu.

1000 TL Yardım Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Başladığı ilk günden bu yana milyonlarca başvuru alan ve yüzbinlerce kişinin maddi olarak desteklenmesini sağlayan bu çalışmaya başvurmak için herhangi bir kısıt bulunmuyor. Ancak doldurduğunuz forma ve sahip olduğunuz varlıklara göre bulunduğunuz bölgenin Aile ve Sosyal Hizmetler müdürlüğünde bu desteğe ihtiyacınız olup olmadığı incelenir. Buna göre Pandemi desteğiniz reddedilebilir veya onaylanabilir. Fakat kesin reddedileceğiniz durumlar şunlardır:

  • Faz 1 ve Faz 2 desteklerinden en az bir kez faydalanmış olmak
  • Aile üyelerinin herhangi birinin daha önce bu desteği almış olması
  • İşkur İşsizlik Ödeneği hizmetinden faydalanıyor olmak
  • Memur veya Kamu İşçisi olmak
  • SGK’dan direkt olarak gelire sahip olanlar (Emekliler)

Yukarıda bahsettiğimiz bu durumlardan bir veya daha fazlasına sahipseniz, sosyal yardım hizmetine başvuru yapmanız halinde direkt olarak reddedilirsiniz. Tüm bunların yanında eğer fazla varlığa sahip biriyseniz ve/veya yoksulluk sınırının üzerinde bir gelire sahipseniz yine Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından reddedilirsiniz. Bu gibi durumların hiçbirine sahip değilseniz başvuru yapmak ve kabul edilmek için önünüzde hiçbir engel bulunmamaktadır.

1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır diye soruyorsanız doğru yerde bulunuyorsunuz. Yalnızca E-Devlet üzerinden yapabileceğiniz bu başvuruyu birkaç dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz. Fakat bu süreçte E-Devlet hesabınızı almayı ve kimlik kartınızı çıkarmayı unutmayın. Sosyal destek başvurusu yapabilmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • E-Devlet hizmetlerine bilgisayarınızdan veya mobil uygulama üzerinden kendi kimliğiniz ile giriş yapın.
  • E-Devlet uygulamasında arama kısmına tıklayarak “Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu” yazın ve Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığının sayfasına tıklayın.
  • Sayfa içerisinde köşede bulunan “Yeni Başvuru” butonuna tıklayın.
  • Açılan sayfadaki tüm bilgileri özenli ve doğru bir şekilde doldurun. Yanlış bilgi vermeniz direkt olarak reddedilmenize sebep olabilir.
  • Pandemi Sosyal Destek Başvuru sebebinizi de yazdıktan sonra “Devam Et” butonuna tıklayarak işlemlere devam edin.
  • Tüm işlemler tamamlandıktan sonra başvurunuzu gönderin.

Böylece 1000 TL yardım başvurusunu yapmış olursunuz. Sizinle birlikte diğer aile üyelerinin hesaplarından başvuru yaparak süreci hızlandırabilirsiniz. Ancak bir ailede birden fazla kişinin bu desteği alabilmesi mümkün değildir.

1000 TL Yardım Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Başvurunuzu yaptıktan sonra E-Devlet üzerindeki “Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu” sayfasında başvurunuzun durumunu inceleyebilirsiniz. Ayrıca eğer banka numaranızı başvuru sırasında verdiyseniz, onaylanmanız halinde direkt olarak para hesabınıza gönderilecektir.

1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır sorusunun yanında ne zaman sonuçlanır sorusu da oldukça fazla kişi tarafından sorulmaktadır. Fakat maalesef bu sorunun net bir cevabı bulunmamaktadır. Bulunduğunuz gelir grubuna, il veya ilçenizdeki sıraya ve daha birçok etkene göre, sürede değişiklikler meydana gelebilir. Kimi başvurusunu yaptıktan sonraki ay içerisinde ödeme alırken kimileri de aylarca beklemek zorunda kalabiliyor. Bu noktada yapabileceğiniz tek şey beklemek ve gerekirse birden fazla başvuru yapmak olacaktır.

E-Devlet Üzerinden Abonelik İptali Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Umarız içeriğimiz sayesinde 1000 TL Yardım başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabına ulaşabilmiş ve siz de başvurunuzu yapabilmişsinizdir. En kısa sürede size de bu desteğin sağlanmasını dileriz.

Yorum yapın