WordPress Jetpack Eklentisi Kullanımı

WordPress Jetpack Eklentisi Kullanımı bu yazıda detaylı olarak anlatılmıştır. Jetpack eklentisinin ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını içeren bu yazı, nasıl kurulacağını ve ayarlarının nasıl olması gerektiğini de içermektedir.

WordPress Jetpack Eklentisi Kullanımı

Öncelikle jetpack eklentisi hakkında nelere değineceğiz bunları listeleyelim;

  • Jetpack eklentisi nedir ne işe yarar?
  • Jetpack eklentisi neden gereklidir?
  • Jetpack eklentisi artı ve eksi yönleri nelerdir?
  • Jetpack eklentisi nasıl indirilir?
  • Jetpack eklentisi nasıl kurulur?
  • Jetpack eklentisi ayarları nasıl olmalıdır?

Başlıkları belirletikten sonra lafı daha fazla uzatmadan direkt tanımlara geçelim…

WordPress Jetpack Eklentisi Kullanımı
Jetpack eklentisi nedir ne işe yarar?

WordPress Jetpack eklentisi WordPress sitelerinin güvenliğini sağlarken trafiğini artırmayı ve yeni aboneler kazanmasını sağlar. İçerisindeki birçok araç ile çeşitli işlemleri kolaylıkla yapmanızı sağlar. Birçok özelliği bir arada bulundurur ve çok farklı eklentiler kullanarak yapabileceğiniz işlemleri tek bir eklenti ile yapmanızı sağlar.

Bu özelliklerin içerisinde E-Posta ile yazma, yazıları otomatik olarak belirlenen sosyal medya hesaplarında paylaşma, imla kurallarını sınama, görselleri ve fotoğrafları hızlandırma, mobil uyumlu tema, paylaşım düğmeleri ekleme, beğen düğmesi ekleme, yorumlarda kolay giriş yap seçeneği, yorum yapanları bülten aboneliğine ekleme, yazı sonlarına ilgili içerikleri getirme, brute force ataklarını engelleme, WordPress.com hesabı ile giriş yapma, ayrıntılı analiz raporları ve güçlendirilmiş mobil uygulaması gibi birçok özellik bulunmaktadır.

Jetpack eklentisi neden gereklidir?

Bu eklenti yukarıda da bahsettiğim gibi birçok eklentinin yaptığı işi tek başına yapmaktadır. Bu yüzden daha fazla eklenti kullanmak yerine bir eklenti kullanmak sitenizin yükünü azaltacaktır ve kullanıcılarınıza daha iyi bir yayın yapabilmenizi sağlayacaktır. Ayrıntılı analiz raporları, hangi yazınızın ne kadar tıklandığını günlük aylık yıllık olarak takip etmenizi sağlar. Tüm bu sebeple jetpack eklentisi gereklidir. (Kendi görüşüm)

Jetpack eklentisi artı ve eksi yönleri nelerdir?

Eklentinin artılarını bu yazı içerisinde yer yer anlatıyor olacağım. Bu yüzden eksilerini gördüğüm kadarı ile açıklayayım ;

Her özelliğin her temada çalışmaması başlı başına bir sorun teşkil ediyor. Tasarım konusunda iyileştirmelere gidilebilir. Yorum kutusu altındaki ekler, paylaşım düğmeleri ve mobil tasarım daha iyi tasarlanabilirdi. Tasarım dışında bazı fonksiyonlar sunucuyu oldukça yormaktadır. Bunun için günden güne iyileştirmelere gidilse de henüz yeterli değil.

WordPress Jetpack Eklentisi Kullanımı
Jetpack eklentisi nasıl indirilir?

Jetpack eklentisinin güncel sürümünü buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Ayrıca, WordPress yönetim paneli > Eklentiler > Yeni Ekle yolunu izleyerek Jetpack eklentisini aratabilir ve buradan hem indirip hem etkinleştirebilirsiniz.

Jetpack eklentisi nasıl kurulur?

Eklentiyi kurmak için yukarıdaki dosyayı indirmiş olmanız gerekiyor. İndirdiğiniz dosyayı WordPress yönetim paneli > Eklentiler > Yeni Ekle > Eklenti Yükle yolunu izleyerek yükleyin. Yükleme tamamlandıktan sonra eklentiyi etkinleştirebilirsiniz.

Jetpack eklentisi ayarları nasıl olmalıdır?

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra wordpress.com’a bağlanmanız gerekir. Birçok özelliğin buradaki bağlantı ile çalışabileceğini, kullanıcıların bloğunuzu görebilmesini ve yazılarınızın wordpress.com çevrimiçi ağında daha çok insan tarafından görülebileceğini bilmelisiniz.

wordpress.com ile bağlantı kurmak için bir wordpress hesabınızın olması gerekir. Hesabınız yok ise lütfen wordpress.com’a kaydolun.

WordPress Jetpack Eklentisi Kullanımı

Kayıt olduktan ve sitenizi aktifleştirdikten sonra panelinizden jetpack eklenti ayarlarına girin ve WordPress’e bağlanın. Bağlantı tamamlandıktan sonra ayarlar kısmına girin ve dilediğiniz ayarı yapın. Varsayılan ayarlar üzerinde inceleme yaparak ve zaman içerisinde tüm ayarların ne anlama geldiğini anlayabilirsiniz.

Ayarları şu şekilde yapın diye bir ibare görmediniz çünkü her ayar her sitede işe yarıyor diye bir şey söz konusu değil. Ayarları kendi sitenize göre özelleştirin ve kullanmaya başlayın.

Diğer WordPress eklenti önerileri için ilgili yazıyı okuyun…

Photo of author

Burak Durmuş

Belgeli Web Tasarım, Grafik Tasarım ve Dijital Pazarlama uzmanı. Tecrübeli E-Ticaret Yöneticisi. Öğrendiklerini öğreterek pekiştirmeye çalışan gönüllü bir yazar. Kişisel Hesaplar: Instagram @oburakdurmus * Twitter @oburakdurmus

Yorum yapın