Türk İlaç ve Serum Sanayi Halka Arz | Borsaya girmek isteyen bazı şirketler halka arz sürecine başvuruyor. Halka arzda şirket, hisselerinin bir kısmını çeşitli yatırımcılara duyurarak ortaklık payına müsaade eder. Halka arzla ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.
Halka arz olunan şirketleri yakından takip eden yatırımcılar birçok şirketin halka arz sürecini ve şirket tanıtımını merak ediyor. Halka arz olan şirketleri anlattığımız yazı serimizde bugün çok sorula bir arz olan Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz sürecini anlatacağız.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 18 Şubat 2021’de onay verdiği Türk İlaç ve Serum Sanayi şirketi Borsa İstanbul’a girmek için halka arz oldu. OYAK Yatırım liderliğinde Türk İlaç ve Serum Sanayi Halka Arz işlemi 25-26 Şubat 2021 tarihlerinde sabit fiyat ile talep toplama yöntemi kullanılarak 10 TL’den halka arz oldu. Yıldız Pazar’da (Yıldız Pazar’ın ne olduğunu öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.) işlem gören Türk İlaç ve Sanayi Halka Arz şirketi, oransal dağıtım yöntemini kullanarak dağıtım yaptı.
Türk İlaç ve Serum Sanayi şirketi, sermayesinin 13,4 milyon liralık kısmının halka arz edileceğini açıkladı. Toplamda 23 milyon 450 bin hisse dağıtımı yapıldı. Ayrıca şirket hisse kodu da TRILC olarak belirlendi. Halka arz büyüklüğü 234,5 milyon olarak gerçekleşen şirkete yurt içi ve yurt dışından birçok yatırımcı başvurdu.
Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz sürecinde 128 bin 547 yatırımcıdan 1.451.243,670 pay toplandı. Toplam halka arzın %30’u yani yaklaşık 7 milyon lira Yurt Dışı kurumsal yatırımcılara dağıtıldı. %19,7’ye denk gelen 1,339 milyon hisse Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı için ayrıldı.
Türk İlaç ve Serum Sanayi hissesinin 12 Ocak Perşembe günü öğleden önceki fiyatı ise 11,54 TL olarak işlem görüyor.
Türk İlaç ve Serum Sanayi Faaliyet Alanları Nedir?
Türk İlaç ve Serum Sanayi 2020 yılında, Battal Holding bünyesinde faaliyete başlamıştır. Sitesinde yer alan bilgiler şu şekildedir:
Ana faaliyet konusu beşeri ilaç ve aşı üretimi olan firma, Türkiye’nin özel teşebbüs olarak ilk ve tek aşı üretim tesisini kurmuştur.
2017 yılında seri üretimine başlanan TETADİF Td aşısıyla ülkenin difteri tetanos aşısında dışa bağımlılığını sonlandırmıştır. Ayrıca üretimin %70’lik kısmını da ihraç etmektedir.
Ankara Akyurt bölgesinde 56 bin metrekarelik alanında üretim tesisleri mevcuttur. Tüm üretimler Güncel İyi Üretim ve (GMP) ve İyi Laboratuvar Uygulama Esaslarına (GLP) uygun olarak yürütülmektedir.
Bugünkü yazı dizimizde Türk İlaç ve Serum Sanayi halka arz sürecini ve şirketi tanıttık.
Yazılanlar yatırım tavsiyesi içermeyip bilgi verme niteliği taşır.
Bu konular da ilginizi çekebilir: