Sasa Temettü 2023 ve SASA Şirketi Hakkında Bilgi

Sasa; polyester, elyaf, filament iplik ürünlerde kendini kanıtlamış dünyada öncü olma hedefi olan bir şirkettir. Temettü yatırımcılarının merakla beklediği Sasa temettü 2023 içinse henüz bir açıklama gelmedi.

Şirketi yakından inceleyecek olursak; Polyester üretimine 1966 yılında başlayan SASA, kurulduğu zamandan bu yana üretim ve yatırımlarını sürekli artırmıştır. 2000 yılında polyester sektöründeki konumunu güçlendirmek için kimya devi sayılan Dupont ile ortaklık kurdu ve DupontSA adını aldı. 

Sitesinde yer alan bilgilere göre; 

Sasa Temettü 2023 ve SASA Şirketi Hakkında Bilgi

Sasa Temettü 2023 ve SASA Şirketi Hakkında Bilgi

Sabancı Holding’in 2004 yılında Dupont hisselerini satın almasıyla DupontSA ismi ADVANSA olarak değiştirildi. Bu kuruluşun Türkiye’deki ismi de 2005 yılında, ADVANSA SASA Polyester Sanayi şeklinde düzenlendi. ADVANSA hisselerinin tamamı satın alınarak 2011 yılında ismi yalnız SASA şeklinde kaldı. 

2015 yılında şirket Erdemoğlu Holding tarafından alındı. Böylece şirket ortaklığı %51’i Erdemoğlu Holding %49 ise halka arz olarak düzenlendi. (Aynı yıl Erdemoğlu Holding, hisse oranını %84.8’e çıkardı.)

2002 yılında başlayan AR-GE merkezi ile sürekli geliştirilen SASA, teknik alt yapı olarak çok iyi konumdadır.

Adana’da entegre üretim tesislerinin yer aldığı 2.181.000 m² alanda merkez işyeri, İskenderun’da 55.625 m² ham madde depolama tesisi yer alır.

SASA’nın yatırım ve ihracat alanında kısa ve uzun süreli birçok hedefi var. SASA büyüme şirketi olduğu için kârını dağıtmak yerine yatırıma dönüştürmeyi hedefliyor. Sasa temettü 2023 için şirket genel kurulunda olumlu bir karar çıkar mı bilinmiyor. Fakat belki temettü dağıtmak yerine bedelli ya da bedelsiz sermaye artışı yapabilir.

Daha fazla Temettü içeriği görmek için: Temettü

SASA’da 2022 Yılında Neler Yaşandı?

SASA’da 2022 yılındaki dalgalanmalar sebebiyle birçok küçük yatırımcı zarara uğradı. Fakat bunda şirketin kötü giden işleri veya olumsuz bir durum etkili değildi. SASA BIST’te yer alan iyi bilançolu bir şirket. Üretim yapıyor ve alanında Dünya devlerinden olmayı planlıyor. Fakat 2022 yılında kulaktan dolma bilgi ile herkes SASA hissesine akın edince fiyatı olması gerekenden çok üst seviyelere çıktı.

Halbuki her şirketin belirli bir piyasa değeri vardır. Şöyle bir misal verelim: Ekmek birçok insan için çok kıymetli ve güzel bir nimet. Ekmeğin olması gereken fiyatı 5 lira yerine 10 lira olursa bir mala olduğundan daha fazla değer biçilmiş olur ve ekmek çok iyi olsa bile ederi 5 liradır deriz. SASA için de 2022 yılı güz mevsimi böyle oldu. Yazımızda SASA’NIN nasıl bir şirket olduğundan ve Sasa temettü 2023 yılı için henüz net bir takvimin oluşmadığından bahsettik. Ufak bir hatırlatma ile yazımızı bitirelim.

Hatırlatma: SASA büyüyor, üretiyor olabilir fakat risk ihtimalinin her zaman (her şirkette) olduğunu unutmadan stratejinizi belirleyin.

Yorum yapın