Kitap emojisi, gerek mesajlaşırken, gerekse sosyal medya paylaşımları yaparken kullanmayı tercih ettiğimiz emojilerden biridir. Kitap emojisi kopyalama yöntemi ile kullanılabildiği gibi telefon ve bilgisayar üzerinden bu emojinin yapımı-kullanımı son derece kolaydır.
Konu Başlıkları
Emojiler, anlatılmak istenen olay, duygu ve düşünceyi bir ikon ile anlatmamızı sağlayan görsel ögelerdir. İlk mesajlaşma uygulamalarından günümüze kadar gelen ve popülerliğini asla kaybetmeyen bu görsel objeleri kullanmak, sohbet odalarının vazgeçilmeziydi. Özellikle hareketli emojilerin yaygın olarak kullanıldığı dönemlerde emoji kültürü henüz yeni yeni yaygınlaşıyordu.
Kitap emojisinin pek çok kullanım amacı bulunsa da en temel amacı okumak, Kitap, edebiyat, araştırmak, kütüphane gibi kavramları ifade etmektir. Emojiler duygu ve düşünceleri görsel olarak ifade etmenin en kısa yollarından biri haline gelmiştir.
Emojilerin Doğuşu: Kitap Emojisi ve diğerleri 📖 📘 📕 📗
MSN, iCQ, Skype gibi pek çok anlık mesajlaşma servisinde pek çok özellikte emoji kullanmak mümkündü. Karşı tarafın bilgisayarında garip garip sesler çıkaran emojilerden tutun da ekranını titreten emojilere kadar pek çok farklı özellikte emoji bulunurdu. Tabii ki günümüze kadar ulaşan bu emojilerin özellikleri de değişti.
Günümüzde Kitap emojisi en yaygın olarak WhatsApp, Instagram, Telegram, Skype, Bip gibi uygulamalarda kullanılıyor. Telegram hareketli emoji konusunda oldukça başarılı. Kitap emojileri Telegram gibi uygulamalarda çok farklı şekillerde kullanılabiliyor. WhatsApp için yapılan Kitap emojisi ise 2 boyutlu ve diğer emojiler gibi hareketsiz.
Emojilerin görünümü cihazın işletim sistemine ve emojiyi görüntüleyecek ortamın özelliklerine göre değişkenlik gösteriyor. iOS Kitap emojisi ile Android cihazlardaki Kitap emojisi birbirini andırsa da aralarında bariz farklar bulunuyor. Bununla birlikte web ortamında kullanılan ve web browserlar tarafından farklı şekillerde görünen Kitap emojileri de bulunuyor.
Kitap Emojisi Kopyalama 📖 📘 📕 📗
Genel olarak emojiler hakkında bilgi edindiğimize göre spesifik olarak Kitap emojisinin nasıl yapıldığını, kopyalandığını ve kullanıldığını, farklı cihaz ve işletim sistemleri için anlatalım.
Kitap emojisini yapmak için pek farklı yol bulunuyor. Bunlardan ilki telefonunuzun emoji klavyesi. Emojiyi göndereceğiniz ortam her neresi ise (whatsapp, telegram, instagram, instagram stoy, facebook vs.) bu alanda klavyenizi açın ve emoji ikonuna tıklayarak emojilerinizi görüntüleyin.
Emoji klavyesi içerisinde arama alanı var ise “Kitap” “book” kelimelerini kullanarak Kitap emojilerini listeleyin. Eğer arama alanı yok ise emojileri kaydırarak beğendiğiniz emojileri bulmaya çalışın.
Klavyeden Kitap emojisini yapmak oldukça kolaydır. Aramak ve bulmak biraz vakit alabilir. Bunun yerine Kitap emojisini kopyalamak isteyebilirsiniz. Kitap emojisini kopyalamak için ise hemen aşağıdaki emojiyi kullanabilirsiniz. Rahat kopyalayın diye ayrı olarak yazıyoruz.
📖 📘 📕 📗
Hemen yukarıdaki Kitap emojilerini panoya kopyalayıp istediğiniz alana yapıştırabilirsiniz. Bu emojiyi görüntüleyen kişilerin işletim sistemi ve diğer teknolojilerine göre farklı şekillerde görüntülediğini unutmamanız gerekir. Bu içeriği başka işletim sistemine ya da versiyona sahip başka bir cihazda görüntülediğinizde yukarıdaki Kitap emojisinin farklı şekilde görüntülendiğini göreceksiniz. Emojilerin farklı cihaz ve işletim sistemlerindeki varyasyonlarını görmek için bu sayfayı kullanabilirsiniz.
Sitemizdeki diğer emoji içeriklerini de incelemenizi tavsiye ederiz. Bulmakta zorlandığınız bir emoji var ise lütfen yorumlarda bize belirtin.