Telefon ve bilgisayarınızda kullanabileceğiniz bazı virüs temizleme programları bulunur. Bu virüs temizleme programı sayesinde bilgisayarınızdaki virüsleri temizleyebilirsiniz. Manuel olarak virüs temizlemek yerine bir program kullanmak her zaman için daha pratiktir. Ayrıca bu gibi konularda çok bilginiz yoksa, program sizin için virüs temizleme işlerini halledecektir.
Konu Başlıkları
Bilgisayarınız ya da telefonunuz internete bağlı olduğu sürece her zaman virüslerin hedefi olabilir. Pek çok virüs bulunur. Bu virüsler kimi zaman size özel, kimi zaman da kitlelere özel geliştirilmiştir.
Virüslerden korunmanın en iyi yolu, internette güvende olmanın yolları başlıklı içeriğimizde anlatılmıştı. Bu yazıda da anlattığımız gibi bazı durumlarda antivirüs programları kullanmak faydalı olabilir. Fakat iyi bir antivirüs kullanmak tek başına yeterli olmayabiliyor.
Böyle durumlarda ise virüs temizleme programı tercih etmemiz gerekebiliyor. Virüs temizleme programları ile antivirüs programları bazen farklı, bazen ise aynı programlar olabilir. Eğer konu virüsün bulaşmadan önce engellenmesi ise antivirüs programları tercih edilebilir. Fakat konu cihaza ya da işletim sistemine bulaşan bir virüsü temizlemek ise virüs temizlemeye odaklanmış programlar ve uygulamalar tercih etmek doğru olacaktır.
En iyi 17 Virüs Temizleme Programı 2022
Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlarda ve Windows bilgisayarlarda kullanabileceğiniz pek çok virüs temizleme programı bulunur. Bu programlar çeşitli özelliklere ve ücretlendirmeye sahiptir. Bu programların listesine göz atarak sizin için hangi virüs temizleme programının daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz.
1. Avast
30 yılı aşkın deneyimi ve aylık 400 milyondan fazla kullanıcısı ile temel siber koruma hizmetlerini Avast artık ücretsiz sunuyor. Yıllık belirli bir ödeme karşılığında ücretli sürüme de geçebilirsiniz. Bu virüs temizleme programı Android için en çok tercih edilen anti virüs programlarından biridir.
2. Adaware Antivirus
Her türlü çevrimiçi ve çevrimdışı tehdide karşı ücretsiz koruma sağlayan ödüllü bir yazılımdır. Adaware, ücretsiz antivirüs yazılımı olarak mevcut ancak belirlenen miktar karşılığında Pro’ya yükseltilebilir.
3. AVG
AVG antivirus, sizi koruyan ve internetten güvenle yararlanmanızı sağlayan bir yazılım. Kişisel ve aile kullanımına yönelik ücretsiz sürümü, gerekli tüm özelliklerle birlikte geliyor. AVG antivirus free, sahip olabileceğiniz en iyi ürünler arasındadır. En çok kullanılan virüs temizleme ve koruma programlarından biri olan AVG, Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.
4. Avira
Avira, öncelikle parola tabanlı güvenliğe odaklanır. Avira, size tehdit koruması, sistem optimizasyonu ve çevrimiçi gizlilik sunan üçü bir arada kombinasyon sunar. Avira antivirüs, en popüler işletim sistemleri olan Windows, macOS, Android ve iOS ile uyumludur. Bilgisayarlar için de oldukça iyi bir virüs koruma ve temizleme programı olan Avira, Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.
5. Kaspersky
Kaspersky, internet güvenliğinde dünya lideridir. Şirket, bireylerin, evlerin, küçük işletmelerin ve büyük işletmelerin siber güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Kaspersky’nin ücretsiz, bulut tabanlı teklifi çeşitli özelliklere sahiptir. Kaspersky’nin ücretsiz sürümü, temel bir güvenlik aracından daha fazlasını içerir. Android için en iyi virüs temizleme programlarından biri olan Kaspersky’ı Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.
6. Malwarebytes
Birden çok laboratuvar, şirketin ürünlerini kötü amaçlı yazılımlara karşı pratik araçlar olarak test edip doğrulamıştır. Malwarebytes ayrıca ücretsiz antivirüs yazılımı sunar. Özelliklerine ek olarak, etkili ve yararlı olduğu kanıtlanmış bir tarayıcı koruması uzantısına da sahiptir. Konu virüs temizleme olduğunda en iyi programlardan biri hep Malwarebytes olmuştur. Bilgisayar için de kullanılabilir.
7. Microsoft Defender
İşletim sistemi sağlayıcısı Microsoft, başka bir alt küme ürünü olan Microsoft Defender’ı geliştirmiştir. Bu, Windows yerleşik güvenliğinin bir parçası olarak gelen kötü amaçlı yazılımdan koruma bileşenidir.
8. Panda
Panda Antivirus, Panda Security tarafından geliştirilen bulut tabanlı bir antivirüs yazılımıdır. Ücretsiz ve ücretli sürümleri mevcuttur ve en iyi antivirüs yazılımları arasında yer alır. Panda’nın ücretsiz antivirüs yazılımı bulut tabanlıdır ve kullanımı kolay, otomatikleştirilmiş ve depolama dostudur. Ayrıca, bilgisayara bağlı tüm harici bellek aygıtlarını da tarar.
9. TotalAV
TotalAV, 25 milyondan fazla kullanıcı tarafından tercih edilen bir güvenlik paketidir. Hem ücretsiz hem de premium hizmetler için mevcut seçeneklerle ödüllü bir yazılımdır. Sizi olası veri ihlalleri veya şifre ihlalleri konusunda uyarır.
Uygulamalar açısından, hem Android ve iOS hem de Windows ve macOS uygulamalarının arayüzü , tıpkı yükleme işleminin kendisi gibi iyi organize edilmiş ve basittir .
10. ZoneAlarm
ZoneAlarm antivirüs, kısa süre önce güncellenen sürümü, ücretsiz olarak sunulan çeşitli özelliklerle birlikte yeni ve denemesi heyecan verici hale geldi. Genel ve özel ağınızı casuslardan ve diğer saldırılardan koruyan iki yönlü ücretsiz bir güvenlik duvarı ile birlikte gelir.
11. Bitdefender Antivirus Plus
Kullandığınız işletim sistemi ne olursa olsun Bitdefender’ın hepsi için uygulamaları mevcut. Antivirüsün kurulumu biraz zaman alabilirken, yeni başlayanlar için uygun uygulamalar bunu telafi ediyor ve güvenlik özelliklerini kullanmayla ilgili genel deneyim çok sağlam.
12. Norton 360 Antivirus
Çok çeşitli güvenlik özellikleri sunar: akıllı güvenlik duvarı, güvenli bulut yedekleme, VPN ve parola yöneticisi. Bunun dışında SafeCam ve Dark Web Monitoring özelliklerinin yanı sıra aileler için Ebeveyn Kontrolü ve Okul Saati seçeneklerini de alabilirsiniz.
13. Surfshark AV
Bazılarınız Surfshark’ı bir VPN sağlayıcısı olarak biliyor olabilir, ancak mükemmel antivirüs paketi onu çok daha fazlası haline getiriyor. Tüm çevrimiçi güvenlik ihtiyaçlarınız için hepsi bir arada harika bir paket. Olağanüstü kötü amaçlı yazılım tespit oranlarını garanti ederek tehditlerin %100’ünü engelleyebiliyor.
14. NordVPN Threat Protection
NordVPN mükemmel bir güvenlik paketidir. Yalnızca IP adresinizi gizlemekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli çevrimiçi tehditlere karşı gerçek zamanlı koruma da sunar.
15. ESET
ESET’i Windows, Linux, macOS ve Android cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Ne yazık ki, iOS’ta mevcut değil. Ancak diğer uygulamalar temiz ve kullanıcı dostu. Apple ekosisteminin güvenliği göz önüne alındığında, bu büyük bir sorun olmayabilir.
16. McAfee Total Protection
McAfee, Windows, macOS, iOS ve Android işletim sistemlerini destekler. Kullanımı oldukça kolay uygulamalar sunduğunu da belirtmekte fayda var. McAfee’nin temel paketi, diğer özelliklerin yanı sıra bir VPN, bir parola yöneticisi, dosya şifreleme ve bir dosya parçalayıcı içerir.
17. Trend Micro
Trend Micro; Windows, macOS, Android ve iOS ile uyumludur, böylece hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanılabilir.
Bilgisayar ve akıllı telefonlara kolaylıkla virüs bulaşabiliyor. Maalesef insan faktörü her zaman büyük bir güvenlik açığı oluşturuyor. Virüs ve güvenlik hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler bazı saldırıların farkında olmadan virüslerin tuzağına düşebiliyor.
Bu virüsleri cihazlara bulaştıran saldırganlar ise dur durak bilmiyor. Her antivirüs ve güvenlik duvarı güncellemesinden sonra saldırganlar da kendini güncelliyor. Hal böyle olunca asla sonu gelmez bir savaş içerisine giriyoruz.
Bu savaştan en az şekilde etkilenmek için iyi bir koruma şart. En iyi koruma, sizin bu alanda yapacağınız araştırmalardır. Daha sonra antivirüs ve virüs temizleme programları devreye girer. Güvende olmak için virüsler hakkında daha çok araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.