Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp Messenger, gezegendeki en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Şirket, zirvede kalmasını sağlamak için düzenli olarak yeni özellikler yayınlıyor. Ancak, herkes WhatsApp’dan memnun görünmüyor.
Konu Başlıkları
WhatsApp, Facebook’un uygulama ve ürün ailesi içindeki verilerinizi nasıl işlediğini açıklığa kavuşturmak için gizlilik politikasını yakın zamanda güncelledi. İlke, şirketin cihazınızdan bir ton telemetri verisi topladığını açıkça ortaya koymaktadır.
Bir de bugünlerde herkesin WhatsApp kullandığı gerçeği var, bu yüzden biraz fazla sinir bozucu olduğunu düşünüyorsanız sizi suçlamayacağız. Bu nedenle, daha kişisel veya güvenli bir mesajlaşma uygulamasına geçmek isteyen biriyseniz, 2022’de kullanabileceğiniz en iyi 10 WhatsApp alternatif uygulaması burada.
2022’de Kullanabileceğiniz En İyi WhatsApp Alternatif Uygulamaları
Bu yazıda hem gizliliğe hem de özelliklere odaklanan uygulamalardan bahsettik. Aşağıdaki içerik tablosunu kullanarak WhatsApp alternatif uygulamalarının listesinin tamamına göz atabilir ve istediğiniz herhangi bir uygulamaya atlamak için kullanabilirsiniz.
1. Telegram Messenger
Telegram Messenger bir süredir en iyi WhatsApp rakibi olarak biliniyor. Açık kaynaklı mesajlaşma uygulaması hala en iyi WhatsApp alternatifidir.
Hem WhatsApp hem de Telegram’ın paketlemiş olduğu olağan mesajlaşma özellikleriyle birlikte, Telegram 100.000 kişiye kadar süper gruplar, herkese açık kanallar, kullanıcı adları, 1,5 GB’a kadar dosya paylaşma yeteneği, kod kilidini geçirme, kendi kendini yok eden mesajlar ve diğer şeylerin yanı sıra gizli sohbette uçtan uca şifreleme gibi diğer özellikleri de getiriyor.
Ardından, deneyimi gerçekten geliştiren Telegram Botları var. Botlar sadece hareket sırasında önemli bilgiler getirmekle kalmaz, aynı zamanda mesajlaşma uygulamasında oyun oynamanıza izin veren birkaç oyun botu vardır. Bunun dışında, WhatsApp’ın aksine, Telegram aynı anda birden fazla platformda kullanılabilir, böylece telefonunuzda mesajlaşmaya başlayabilir ve ardından PC’nizde devam edebilirsiniz. Ayrıca burada oldukça iyi çalışan sesli arama özelliğini de seviyorum.
Bununla birlikte, Telegram görüntülü arama özelliğinden yoksun. Ancak WhatsApp’ta bulunmayan gerçekten benzersiz özellikler getirerek bunu telafi ediyor. Bu nedenle, görüntülü aramaları umursamıyorsanız, mesajlaşma uygulamanız olarak Telegram Messenger’ı seçerek yanlış yapmazsınız.
Kullanılabilirlik: Android, iOS, Windows Phone, Windows, macOS, Linux, Web
2. Signal Private Messenger
WhatsApp Messenger ve Facebook Messenger’da uçtan-uca şifreleme teknolojisine güç veren kuruluş Signal Foundation, Signal Private Messenger adlı kendi mesajlaşma uygulamasını sunuyor. Beklediğiniz gibi Signal, WhatsApp ile karşılaştırıldığında bir dizi güvenlik avantajı getiriyor. Kendi kendini yok eden mesajlar, ekran güvenliği (kimsenin ekran görüntüsü almasını önler) ve daha fazlasını sunar.
Ayrıca Signal, yedeklemelerine, aramalarına, grup aramalarına ve uygulamadaki diğer tüm verilere şifreleme getirir. Signal kullanarak gönderdiğiniz dosyalar bile korunur. Ayrıca, Apple’ın App Store listesine göre Signal, herhangi bir veriyi kimliğinize bağlamaz.
Diğer kullanıcılarla güvenli bir şekilde sohbet etmek isteyen herkes için harika bir uygulamadır. Bu yüzden Signal oldukça popüler. Signal Private Messenger, basit ve güvenli bir mesajlaşma uygulaması arayan insanlar içindir ve böyle bir şey arıyorsanız, sizin için en iyi WhatsApp alternatifidir.
Kullanılabilirlik: Android, iOS
3. Discord
Discord artık sadece diğer oyuncularla sohbet etmek için bir platform değil. İlgi alanlarınızla etkileşim kurmak için çeşitli Discord sunucularını keşfedebilirsiniz, ancak Discord’un DM işlevselliği genellikle birçok kişi tarafından göz ardı edilir. Discord’un kişisel mesajlar özelliğini mesaj, emoji, ifade (Discord Nitro’nuz varsa), GIF’ler, resimler ve hatta belgeler göndermek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, ekranınızı paylaştıktan sonra sesli aramalar, görüntülü aramalar yapabilir ve hatta birlikte göz atabilirsiniz.
Spotify, Twitch, YouTube, Battle.net, Steam, Reddit, Facebook, Twitter, Xbox Live ve GitHub’dan düzgün entegrasyonlarla birlikte Discord, tüm mesajlaşma ihtiyaçlarınızı karşılar ve whatsApp’tan tartışmasız daha iyidir.
Discord’da toplam 10 üyeyle grup sohbetleri de oluşturabilirsiniz. Daha fazla kapasiteye ihtiyacınız varsa, her zaman bir sunucu oluşturabilirsiniz. Bana sorarsanız, WhatsApp’ı hemen kaldırmanızı ve Discord’u yüklemenizi öneririm. Discord’u indirme bağlantısını aşağıda bulabilirsiniz ve bu karardan pişman olmayacağınızı garanti ederim.
Kullanılabilirlik: Android, iOS, Windows, macOS, Linux, Web
4. Bridgefy
WhatsApp gibi çevrimiçi mesajlaşma uygulamalarıyla ilgili ana sorunlardan biri, çalışmak için bir internet bağlantısına güvenmeleridir. Ve ormanda kamp yapıyorsanız, normal kısa mesaj uygulamaları bile çalışmaz. İşte bu noktada çevrimdışı mesajlaşma uygulamaları devreye giriyor. Bu uygulamaların çalışması için mobil ağ veya internet bağlantısı gerekmez.
Bunun yerine, telefonunuzda eşler arası bir Bluetooth ağ veya Wifi Direct tabanlı ağ oluştururlar ve yakındaki arkadaşlarınıza mesaj göndermenize izin verirler. Böyle bir uygulama arıyorsanız Bridgefy kullanmalısınız. Bridgefy üç ana mesajlaşma hizmeti sunar; Kişiden Kişiye modu, Yayın modu ve Mesh modu.
Bir arkadaşınıza mesaj gönderebilir, bunları tüm gruba yayınlayabilir ve hatta uzun mesafelere mesaj göndermek için kullanıcıları düğüm olarak kullanabilirsiniz. Müzik festivalleri, spor etkinlikleri, doğal afetler ve güvenilir mobil hizmet alamayacağınız diğer durumlar sırasında oldukça faydalıdır.
Aslında, Bridgefy ve diğer uygulamalar, hükümetleri tarafından uygulanan internet sansüründen kaçınmalarına izin verdiği için dünyadaki protestocular için bir tabya haline geldi. Uygulamayı indirmek ve kullanmak ücretsizdir ve bence en iyi çevrimdışı WhatsApp alternatifi. Mutlaka kontrol etmelisiniz.
İndir: Android (ücretsiz), iOS (ücretsiz)
5. Kik
Kik, bir mesajlaşma uygulamasını çalıştırmak için numaralarını kullanmak istemeyen kullanıcılar için harika bir mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp gibi sohbet hizmetleri kullanıcıların numaralarını kullanmasını gerektirirken, kişisel numaralarını bu platformlarda paylaşma konusunda rahat olmayan birçok kullanıcı tanıyorum.
Bu kullanıcılar için Kik, yalnızca e-posta kimliğinizi kullanmanızı gerektirdiğinden harika bir hizmettir. E-posta kimliğinizi kullanarak hizmete kaydolduktan sonra, Kik size sohbet etmek için diğer Kik kullanıcılarıyla paylaşabileceğiniz benzersiz bir kullanıcı adı oluşturacaktır.
Kik kullanmanın en iyi yanı, herhangi bir mesajlaşma özelliği kaybetmemenizdir. Diğer şeylerin yanı sıra kısa mesajlar, emojiler, çıkartmalar, Gif’ler, fotoğraf paylaşımı, video paylaşımı ve grup sohbetleri dahil olmak üzere tüm önemli özelliklere erişmeye devam edersiniz.
Kik’in bir başka benzersiz özelliği, WhatsApp’ta olmayan bir şey olan botları desteklemesidir. Botları kullanarak oyunlar oynayabilir, moda ipuçları, en son haberler ve daha fazlasını alabilirsiniz. Bununla birlikte, Kik’in ana usp’si bir telefon numarasına ihtiyaç duymamaya devam ediyor ve bu istediğiniz bir şeyse, kesinlikle kontrol edin.
Kullanılabilirlik: Android, iOS
6. Snapchat
Snapchat teknik olarak sadece bir mesajlaşma uygulaması değil, bir sosyal medya uygulaması olsa da, başka hiçbir mesajlaşma uygulamasının sunamayacağı bazı benzersiz özellikler sayesinde mesajlaşma uygulaması olarak giderek daha fazla kullanıyorum. Örneğin, belirli bir süre sonra kendi kendini yok edebilecek mesajlar gönderebilirim. Ayrıca, birisi onlarla sohbetlerimin ekran görüntüsünü aldığında beni de haber verir. Son olarak, şimdiye kadar kullandığım tüm uygulamaların en iyi yüz maskesi koleksiyonunu sunuyor ve bu da bu uygulamayı kullanmayı eğlenceli hale getiriyor.
Grup sohbetleri, sesli aramalar, grup sesli aramaları, gifler ve daha fazlasını oluşturma yeteneği gibi diğer mesajlaşma özellikleri de buradadır. Snapchat piyasadaki en yenilikçi sohbet hizmetlerinden biridir. WhatsApp veya Facebook Messenger’daki kullanıcıların normalde zevk aldığı özellikler genellikle Snapchat’ten kopyalanmıştır. Bu nedenle, bu harika özelliklere erişmek ve en son sohbet özelliklerini alan ilk kişi olmak istiyorsanız, Snpachat kullanılacak uygulamadır.
Kullanılabilirlik: Android, iOS
7. Skype
Skype şüphesiz pazarın en iyi iş sohbet uygulamalarından biridir. Arkasında Microsoft’un gücüyle Skype, diğer tüm iş sohbet uygulamalarını toz içinde bıraktı. Ancak bu ilerleme, kazandığı iş takma adı normal kullanıcıları uzak tuttuğu için kişisel sohbetler söz konusu olduğunda Skype’a karşı işe yaramıştır. Ancak Skype’ın piyasadaki en iyi sohbet uygulamalarından biri olduğunu söyleyeyim, özellikle de çok fazla görüntülü ve sesli arama yapıyorsanız.
Skype’taki ses ve video kalitesi rekabetinden çok daha iyi olduğu için özellikle yurtdışı aramaları yapmak için kullanırken Skype’ı yararlı buluyorum. Skype’ı grup görüntülü arama işlevselliği için de seviyorum.
Diğer uygulamaların çoğu grup görüntülü görüşmelerini desteklemese de, bunu yapanlar genellikle üç ila dört kişiden fazlasını eklediğinizde gecikir. Arkadaşlarıyla ve aileleriyle tonlarca görüntülü görüşme yapan biriyseniz, Skype’ı WhatsApp veya benzeri bir sohbet uygulaması yerine kesinlikle tavsiye edebilirim.
Kullanılabilirlik: Android, iOS, macOS, Windows, Web
8. Keybase
Keybase, güvenli bir şekilde iletişim kurmak isteyen kullanıcılar için harika bir açık kaynaklı güvenli sohbet uygulamasıdır. Bu açık kaynaklı bir uygulama olduğundan, tüm verilerinize bakan özel bir şirket yoktur. Ve veriler uçtan-uca şifrelenir, bu nedenle hiçbir zaman, iletiniz kötü niyetli aktörlere maruz kalmaz.
Uygulama, sohbetlerin ekran görüntüsünü almanıza bile izin vermez. Mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan daha çok Slack gibi çalışır, ancak işletmelere yönelik değildir, bunun yerine esas olarak çevrimiçi gizlilikleriyle ilgilenen kullanıcıları hedeflemektir.
Keybase’in en sevdiğim özelliği, bağlantı kurmak için numarasına veya e-posta kimliğine ihtiyacınız olmamasıdır. Bu, kişisel bilgilerinizi paylaşmak istemediğiniz kullanıcılarla iletişimde kalmanızı sağlar. Son olarak, bu Linux işletim sistemi için yerel bir uygulama sunan birkaç mesajlaşma uygulamasından biridir. Gizliliğinize değer verirseniz, kesinlikle kontrol etmelisiniz.
Kullanılabilirlik: Android, iOS, macOS, Linux ve Windows
9. Viber
Viber, özellikler söz konusu olduğunda WhatsApp ile gerçekten başa baş duran bir başka popüler mesajlaşma ve VoIP uygulamasıdır. İlk olarak, uygulama aramalarda, mesajlarda ve paylaşılan medyada uçtan-uç şifreleme sunar. Ayrıca, birden fazla cihaza kaydedilen mesajlar da şifrelenir, bu da bizi mesajlaşma uygulamalarının WhatsApp’ın eksik olduğu çoklu cihaz desteğinde paketlenmesi gerçeğine getirir.
WhatsApp gibi, Viber da görüntülü ve sesli aramalar yapmanıza izin verir, ancak uygulama, Viber olmayan kullanıcılara nominal oranlarda uluslararası aramalar yapmanızı sağlayan Viber Out özelliği ile bir adım önde gider.
Mesajlaşma özellikleri hakkında konuşan Viber, çıkartmalar, dosya paylaşımı, son görülme, sesli ve görüntülü mesajlar, genel hesaplar, Google Drive’a yedekleme ve daha fazlası için destek içerir. Ayrıca bir çıkartma mağazası ve Viber oyunları da vardır, bunlar temelde Viber’ın içinde oynayabileceğiniz oyunlardır. Her şeyi göz önünde bulundurursanız, Viber’ın WhatsApp’a çok benzeyen bir uygulama olduğunu fark edersiniz. WhatsApp’taki özelliklerin çoğunu ve daha fazlasını bulundurur.
Kullanılabilirlik: Android, iOS, Windows Phone, Windows
10. Threema
Threema, WhatsApp’taki güvenliğiniz hakkında endişeleriniz varsa ilginizi çekmelidir. Uygulama, mesajlar, paylaşılan dosyalar ve hatta durum güncellemeleri de dahil olmak üzere tüm verileri şifreler. Sesli ve görüntülü arama gibi WhatsApp özelliklerinden yoksun olsa da, güvenlik özellikleri kesinlikle etkileyici.
Uygulamadaki uçtan-uç şifrelemenin yanı sıra, uygulama meta verilerini de toplamaz ve çeşitli şifreli yedekleme seçenekleri sunar. Threema açık kaynaklıdır ve çok şeffaf bir gizlilik politikasına sahiptir, bu nedenle uygulamayı kullanırken güvenliğiniz emin ellerdedir.
WhatsApp Web’e benzer şekilde çalışan ancak gruplar halinde anket oluşturma, şifre veya parmak izi koruma sohbetleri, anonim sohbet (numara gerekmez) ve bir mesajı kabul etme / katılmama gibi birkaç benzersiz dokunuş içeren bir web istemcisiyle birlikte her zamanki mesajlaşma özelliklerini içerir. Threema ücretli bir uygulamadır, ancak güvenlik sizin için önemliyse ve basit bir mesajlaşma uygulaması istiyorsanız, paraya değer.
Kullanılabilirlik: Android, iOS, Web
Bonus: LINE
Kullanabileceğiniz bir başka WhatsApp alternatifi, bir ton özellikte paketlenen son derece popüler bir platformlar arası mesajlaşma uygulaması olan LINE’dır. WhatsApp gibi, uygulama da uçtan uca şifreleme, sesli ve görüntülü arama desteği ve mesajlar ve daha fazlası bulunuyor.
Ayrıca, LINE Out (LINE olmayan kullanıcılara uluslararası aramalar yapmanızı sağlar), çıkartma mağazası, tutma özelliği (en sevdiğiniz mesajları, fotoğrafları vb.) ve daha fazlası gibi WhatsApp ile karşılaştırıldığında oldukça benzersiz özellikler getirir. Ayrıca uygulamada, arkadaşlarınızdan gelen durum güncellemelerini ve fotoğraf değişikliklerini görebileceğiniz bir zaman çizelgesi de bulunur.
LINE’ın diğer kullanışlı özellikleri arasında parola kilidi, filtre iletileri, temalar, ödemeler için LINE Pay ve daha fazlası bulunur. Line’ın çok yetenekli ve zengin özelliklere sahip bir mesajlaşma uygulaması olduğuna şüphe yok, ancak biraz şişirilmiş hissettiriyor. Bu nedenle, WhatsApp‘ın basitliğinin hayranları LINE’ı çok sevmeyebilir, ancak bundan rahatsız değilseniz, LINE’a bir şans vermelisiniz.
Kullanılabilirlik: Android, iOS, iPad, Windows Phone, Windows, macOS, Chrome, Firefox
Sık Sorulan Sorular
WhatsApp yerine ne kullanabilirim?
Akıllı telefonunuzda WhatsApp kullanmak yerine Telegram veya Signal gibi uygulamalara göz atabilirsiniz.
WhatsApp’tan daha iyi bir uygulama var mı?
Evet. İhtiyacınız olan tüm özellikleri sunan zengin özelliklere sahip bir uygulama istiyorsanız, Telegram veya Discord’u öneririm.
WhatsApp dışında görüntülü aramalar için en iyi uygulama hangisidir?
Discord’un görüntülü araması, arkadaşlarınızla sık sık görüntülü arama yaptıysanız harikadır. Görüntülü arama için Google’dan özel bir uygulama olan Google Duo’ya da göz atabilirsiniz.
En özel mesajlaşma uygulaması hangisidir?
Gizliliğinize önem veriyorsanız Signal’i yüklemeli ve kullanmalısınız.
Facebook ile hangi mesajlaşma uygulamaları ilişkilidir?
WhatsApp dışında Instagram, Instagram’ın Threads ve Messenger’ın mesajlaşma seçeneği Facebook ile ilişkilendirilir.
Kullanılacak En İyi WhatsApp Alternatif Uygulamaları
Imo, Zam vb. gibi oldukça iyi olan bir sürü başka mesajlaşma uygulaması var. Ancak, WhatsApp’ın yerini alacak bir uygulama arıyorsanız, yukarıda belirtilen uygulamalar kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardır.
Bu uygulamaların hiçbiri WhatsApp’ın övündüğü kullanıcı tabanıyla eşleşmeyecek olsa da, gizlilik söz konusu olduğunda onu değiştirecek kadar iyidir. Bu nedenle, bu WhatsApp alternatif uygulamalarını deneyin ve aşağıdaki yorumlar bölümünde en sevdiğiniz anlık mesajlaşma uygulamasını bize bildirin.