TCL ve Huawei Ortak Yapımı: FFALCON Thunderbird FF1

FFALCON Thunderbird FF1, TCL ve Huawei tarafından geliştirilen bir akıllı telefon. Teknoloji sektörünün iki büyük markası bir araya gelerek, bugün çok ses getiren bir akıllı telefon modelini üretmeyi başardı. FFALCON, TCL’nin bir alt markası olarak biliniyor. Peki, telefon hangi özelliklere sahip, neler vaat ediyor? İşte tüm detaylar…

FFALCON, Çin’de televizyon ve ev tipi ses sistemi ekipmanları satan TCL’nin bir alt markası. Şimdi de akıllı telefon dünyasına giriş yaptı. FF1 akıllı telefon, Huawei ve TCL ortak yapımı olarak karşımıza çıkıyor.

FFALCON Thunderbird FF1 Özellikleri

Orta segmentte konumlandırılan akıllı telefon, 5G bağlantısına sahip. 16 megapiksel selfie kamerası için ön tarafta oval bir oyuk tasarlanmış. 6.67 inç büyüklüğündeki IPS ekranı ise 120 Hz tazeleme hızına sahip. Arka tarafta 64 megapiksel ana kamerası konumlanıyor. Ana kamera 8 megapiksel ultra geniş açı ve 2 megapiksel derinlik sensörüyle donatılmış durumda.

İlgili İçerik: Huawei, Nova 9 Serisi İçin Düğmeye Bastı

MediaTek Dimensity 900 işlemcisinden güç alan telefon, 8 GB RAM ve 128/256 GB depolama alanı sunuyor. 4300 mAh’lık bataryası 66W hızlı şarjı destekliyor ve 40 dakikada tam şarj oluyor. Thunderbird FF1 siyah ve yeşil renk seçenekleri ile geliyor. 8 GB RAM + 128 GB depolama varyantının fiyatı 385 dolar iken, 8 GB RAM + 256 GB depolama varyantının fiyatı 432 dolar.

FFALCON Thunderbird FF1, 6 Eylül’de ön siparişlere açılacak, resmi satışlar 10 Eylül’de başlayacak. Henüz telefonun dünyaya açılıp açılmayacağına dair hiçbir ayrıntı açıklanmadı. Şık bir havası olan FFALCON Thunderbird FF1, aslında oldukça standart bir telefon. Özellikleri şaşırtmıyor, fiyat-performans açısından ideal diyebiliriz. Çin’deki satış fiyatı 385 dolardan başlıyor. Şimdilik başka pazarlara açılacak gibi görünmüyor.

Akıllı telefon piyasasında her marka kendi cihazını piyasaya çıkarırken üstün özelliklerle rekabet artar. Son dönemde şirketler güç birliğine gitme kararı aldı ve bir trend yaratıldı. İki şirket marka değerlerini birleştirerek yeni bir akıllı telefon ya da cihaz üretmeye başladı. Bunun son örneği de Çin’de yaşandı. TCL ve Huawei ortak yapımı FFALCON Thunderbird FF1’i biz göremesek de çok yakında Asya pazarına yeni bir ortak yapım olarak girecek.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın