Twitter Olumsuz Oy Özelliği Nedir? Ne Zaman Aktif Olacak?

Twitter Support, 21 Temmuz’da yeni bir özelliği duyurdu. Buna göre, Reddit gibi forumlarda da karşımıza çıkan ‘Olumsuz Oy’ özelliği, yakında Twitter’a gelecek.

Son bir yıl içinde pek çok mega yenilik yapan sosyal medya platformu Twitter, bu kez de rakiplerine özenerek ‘Olumsuz Oy’ özelliğini çıkarıyor. Son yayımlanan bazı özellikler çok fazla ilgi görmeyince, çalışmalara ve denemelere aralıksız devam eden Twitter’dan yeni haber geldi.

Twitter’ın test aşamasında olduğu bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, bir Tweet’e gelen yanıtları beğenmediğini gösterebilecek. Fakat, Tweet’lerdeki tüm yanıtlar beğenmemeye açık olmayacak. Twitter o konuşmadaki verileri analiz ederek, konuşmadaki en uygun yanıtları kullanıcının oylamalarına göre sunacak.

Olumsuz oy alan Tweet’ler incelenecek ve kullanıcının oylamasına göre ileride karşısına daha uygun yanıtlar çıkartılacak.

Olumsuz oylar sadece oyu veren kullanıcı tarafından görülecek. Olumlu oy ve beğenmeler eskisi gibi görünür olacak.

Twitter, olumsuz oylamanın şimdilik yalnızca bazı iOS kullanıcıları için geçerli olacağını belirtti. Olumsuz oylama için 3 farklı grup oluşturuldu.

  • Yukarı ok ve aşağı ok butonları yanıtların altında yer alabilir.
  • Beğenme butonunun yanında bir aşağı ok yer alabilir.
  • Ya da başparmak aşağı ve başparmak yukarı butonları yanıtların altında çıkabilir.

İlgini Çekebilir: Twitter, “Google ile Devam Et” Özelliğini Kullanıma Sundu

Öte yandan, olumsuz oy alan Tweet’lerdeki yanıtların sıralaması buna göre değişmeyecek. Beğenmeme ya da Olumsuz Oy seçeneği YouTube ve Reddit gibi platformlarda zaten vardı. Twitter’a da çok yakında gelmesi beklenen ve şu sıralar test aşamasında olan bu özellikle ilgili yeni gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağız.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın