YKS Başvurusu Nasıl Yapılır? YKS Başvuru Rehberi

YKS Başvurusu nasıl yapılır, genellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler tarafından araştırmaktadır. Lisans veya ön lisans eğitimi görebilmek için geçilmesi gereken bir sınav olan YKS sınavı, genel bilgilerden oluşmakta ve öğrencilerin lise bilgilerini test etmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda TYT ve AYT gibi sınavlara girilmesi gerekmektedir. İçeriğimizde üniversite adayları için YKS Başvurusu nasıl yapılır sorusunu yanıtlandırmaya çalışacağız.

YKS Başvurusu Nasıl Yapılır? YKS Başvuru Rehberi
YKS Başvurusu Nasıl Yapılır? YKS Başvuru Rehberi

YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

YKS ismi verilen ve ÖSYM tarafından düzenlenen sınav, içerisinde TYT, AYT ve YDT gibi sınavları barındıran üniversiteye giriş sınavı olarak bilinmektedir. Birden fazla oturumdan oluşan ve uzmanlık alanlarına göre yapılan bu sınavda öncelikli olarak TYT’nin geçilmesi gerekmektedir. Bu sınavlara girmeden herhangi bir üniversiteyi kazanmak veya okumak maalesef mümkün değildir. YKS Başvurusu ise şöyle yapılmaktadır.

  • ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi web sitesine E-Devlet giriş yapmak gerekmektedir. Önceden kayıt bulunmuyorsa liseniz ile iletişime geçebilirsiniz.
  • E-Devlet ile hesaba giriş yapıldıktan sonra kişisel bilgilerin doldurulması ve uygun biyometrik fotoğrafın yüklenmesi gerekmektedir.
  • Daha sonrasında ana sayfada bulunan menü üzerinden “Başvuru Sürecindekiler” seçeneğinin üstüne gelinerek “YKS Başvurusu” veya “TYT/AYT Başvurusu” seçeneği seçilmelidir.
  • Herhangi bir hata bulunmaması durumunda bilgiler kontrol edilerek onaylanmalıdır.
  • Girilmek istenen sınavlar teker teker seçilmeli ve kontrol sürecinden sonra onaylanmalıdır.

Belirtilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra YKS Sınav başvurunuz ÖSYM dairesine iletilecek ve işleme alınacaktır. Belirtilen ödeme tarihleri içerisinde size çıkarılan faturayı bankalar üzerinden aktarabilirsiniz. Dekontu talep etmeniz ilerleyen süreçlerde sorun yaşamamanız için büyük önem arz etmektedir.

ÖSYM YKS Sınavı
ÖSYM YKS Sınavı

YKS Ücreti Ne Kadardır?

YKS ücreti henüz açıklanmamış olmakla birlikte, geçen seneye göre pek fazla değişiklik yaşamayacağı düşünülmektedir. Sınav bazında fiyatlandırılan YKS için birden fazla ücret ödemeniz gerekebilir. Gireceğiniz alan sınavları (AYT) karşınıza çıkacak ödemenin büyük miktarını oluşturacaktır. TYT için tek seferlik bir ödeme yapmanız yeterli olacaktır.

  • TYT Sınavı – 135,00TL
  • AYT veya YDT Sınavı – Alan başına 270,00TL
  • Sınavların Tümüne Girmek – 405,00TL

Ücretlere zam gelebileceği için güncelliğini yitirebilmektedir. Lütfen farklı fiyat görürseniz yorum yaparak bildirin, içeriği güncelleyeceğiz.

Birden fazla alan sınavına girmeyi düşünüyorsanız, ödeyeceğiniz ücreti buna göre hesaplamayı unutmayın. Ayrıca matematik ve fen gibi kategorilerin ayrı alanlar olarak değerlendirildiğini ve MF ile TM öğrencisiyseniz en az çift alan sınavına girmeniz gerektiğini unutmayın.

YKS Başvuru Tarihleri Nelerdir?

YKS Sınavının başvuru tarihleri henüz önümüzdeki dönem için açıklanmamış olup, muhtemelen 2022 yılının Şubat ve mart aylarında açılacaktır. Bu dönem içerisinde başvuru yapmayan öğrenciler, bir sonraki sene sınava girmek zorunda kalırlar. Bu yüzden başvuru tarihleri yakından takip edilmelidir. Başvurusu da oldukça kolay olduğu için, herhangi bir kaygı yaşamaya gerek bulunmamaktadır. Başvurudan hemen sonra bankalar aralığıyla ödeme yapmanız gerektiğini unutmayın.

İçeriğimizin sonuna geldik. Umarız burada YKS Başvurusu nasıl yapılır sorusuna cevap bulabilmişsinizdir. Sınava girmeden önce derslerinize iyi çalıştığınızdan emin olun ve endişeye kapılmadan geçmenin keyfini çıkarın. Başarılar dileriz. Öğrencilere Özel Kredi Kartları başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Yorum yapın