Kısa bir süre önce çoklu cihaz desteğine onay veren WhatsApp, bu özellikle birlikte daha pratik bir kullanım imkanı sunuyor. WhatsApp çoklu cihaz desteği nedir ve nasıl kullanılır?
Beta sürümde yayınlanan çoklu cihaz desteği kademeli olarak erişime açıldı. Sene başından bu yana güvenlik riski sebebiyle dünya çapında adından sıkça söz ettiren popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu açığını telafi etmeye çalışıyor. Kısa bir süre sonra beta programından tamamen çıkarak tüm kullanıcıların erişimine açılacak olan çoklu cihaz desteğinden bahsedelim.
WhatsApp sadece mobil sürümde değil, aynı zamanda Web sürümüyle de kullanılabiliyordu. Bilgisayardan WhatsApp‘ı kullanabilmek için internet bağlantısı olan akıllı telefonunuzla eşleşmesi gerekiyor. Ancak Whatsapp yüklü telefonunuz yanınızda ise bilgisayardan WhatsApp Web‘e erişebiliyorsunuz. Yeni çoklu cihaz desteği tam da bu noktada devreye giriyor ve bu zorunluluğu ortadan kaldırıyor.
WhatsApp Çoklu Cihaz Nasıl Kullanılır?
Türkiye’deki kullanıcılara da ulaşmaya başlayan “multi device” yani “çoklu cihaz” özelliği şu şekilde kullanılabilir.
Telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açıp, sağ üst köşedeki “menü” işaretine tıklayın. “Bağlı cihazlar” butonuna basın. Bu özellik size gelmiş de olabilir, henüz gelmemiş de olabilir. Eğer aktif ise ekranın ortasını kaplayan bir pencere açılacaktır. “WhatsApp’ı başka cihazlarda kullanın” yazan mesajın altındaki “Cihazı Bağla” butonuna tıklayabilirsiniz.
WhatsApp Web’i kullanmak için bilgisayarınızda “web.whatsapp.com” adresine gidin. Ve web sitesine telefonunuzdaki karekodu okutun. Hedef cihazda QR kodu taratarak cihazlarınız arasında bağlantı kurabilirsiniz. Bazı kaynaklar, bu aşamada sizden parmak izi doğrulaması istendiğini belirtse de, henüz böyle bir gerçeklik yok.
Cihazlar bağlandığında artık telefonunuz yanınızda olmasa bile WhatsApp Web’e girebileceksiniz. Aynı anda 4 cihazı birbirine bağlayabilirsiniz. Telefonunuzu 14 günden daha uzun bir süre kullanmazsanız bağlı cihazlarınızın bağlantısı kaldırılacaktır.