Cardano (ADA) Nedir? Hızla Ünlenen Kripto Para

Cardano (ADA) Nedir, nerelerden ve nasıl alınır, kaç TL ve kaç Dolar’dır bu yazıda detaylı olarak inceliyor olacağız…

Son zamanlarda hızlı bir şekilde yükselen ve Ethereum ağına kafa tutan bir kripto para var. Cardano (ADA) ismine sahip bu kripto para geçtiğimiz günlerdeki yükselişleriyle hem birçok yatırımcının hem de büyük firmaların ilgisini çekmeyi başardı. Fakat birçok kişi Cardano’nun ne amaçla üretildiğini ve şu an hangi projeler için kullanıldığını bilmiyor.

Cardano (ADA) Nedir? Hızla Ünlenen Kripto Para
Cardano (ADA) Nedir? Hızla Ünlenen Kripto Para

Cardano (ADA) Nedir?

2015 yılında piyasaya sürülen ve İsviçre Cardano Vakfı tarafından oluşturulan Cardano para birimi geleceğin parası mottosu ile gün geçtikçe değerine değer katıyor. Kendi bloğuna sahiptir ve bu sebeple Ethereum’un yeni nesli olarak da nitelendirilmektedir. Ayrıca Cardano yalnızca bir para birimi olmasının yanında finansal kuruluşlar ve bireyler için teknolojik bir altyapıyı da temsil etmektedir. Eşit, hızlı, güvenli ve yenilikçi bir blockchain yapısının oluşmasını sağlayan Cardano, gelecekte birçok firma ve alt ağlarla iş birliği yapmayı planlıyor.

  • Coinmarketcap verilerine göre en yüksek hacme sahip 5. Kripto paradır.
  • 65 Milyar Dolardan daha fazla market hacmine sahiptir.
  • Market dominasyonu %3’dür.
  • Maksimum arzı 45 Milyar adettir. Dolaşımda bulunan arz ise 32,5 Milyar adettir. Blok ödülleri ve arz sistemi Bitcoin ve Ethereum’dan farklı şekilde çalışmaktadır.
  • Tüm zamanlar en yüksek değeri Mayıs 2021 tarihinde $2.46 olarak kayıt edilmiştir.
  • Tüm zamanlar en düşük değeri Ekim 2017 tarihinde $0.017 olarak kayıt edilmiştir.

Cardano, madenciliğe uygun bir kripto para birimi değildir. Fakat yine blok ödülleri kazanmak mümkündür. Bu sistem Stake mantığı ile çalışmaktadır. Cüzdanlarında Cardano bulunduran kişiler zamanla üretilen Cardano’dan pay alırlar. Bu yüzden herhangi bir gidere gerek kalmadan sadece yatırım ile Cardano madenciliği yapmak mümkündür.

Cardano’nun Avantajları

Cardano (ADA) Avantajları
Cardano (ADA) Avantajları

Cardano, yenilikçi ve çevreci yapısı ile diğer kripto paralara göre oldukça farklı bir yol izlemektedir. Örneğin Bitcoin ve Ethereum ne kadar kripto para birimlerinin öncüleri olsalar da oldukça fazla elektrik tüketimi ve hantal olarak sayılabilecek aktarım sürelerine sahiptirler. Fakat Cardano madencilik sistemi daha farklı olduğu için elektrik masrafı bulunmaz ve blockchain teknolojisi diğer kripto paralara kıyasla çok daha yeni ve hızlıdır. Ayrıca Cardano’nun sahip olduğu blockchain ağı oldukça güvenilirdir.

İlgini Çekebilir: Chia Coin Nedir? Kaç TL? Nasıl Kazılır? SSD / HDD Madenciliği

Cardano Yatırımı Yapmak Mantıklı Mı?

Cardano vadettikleri ile birçok büyük firmanın ve kişilerin ilgisini çekmektedir. Diğer büyük kripto paralara göre daha yeni teknolojilere sahip olması ve sürekli olarak yeni anlaşmalar düzenlemesi ile birçok yatırımcı Cardano yatırımı yapmaya olumlu bakmaktadır. İlerleyen yıllarda nasıl bir grafik çizeceği hakkında kimse net bir yorum yapamıyor ancak kripto paraların değer kazanması halinde en önde Cardano’nun olacağı tahmin ediliyor.

Cardano (ADA) Nasıl Alınır?

Cardano (ADA) Nasıl Alınır?
Cardano (ADA) Nasıl Alınır?

Cardano bugün neredeyse tüm kripto para borsalarında bulunmaktadır. İster Türk kripto para borsalarından isterseniz de uluslararası borsalardan Cardano (ADA) alımı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bazı kripto para cüzdanlarından da (Trust Wallet vs.) Cardano alımı gerçekleştirebilirsiniz. Aktarım ücretleri diğer kripto para birimlerine göre daha az olduğu için de kolayca cüzdanınıza veya borsaya gönderim yapabilirsiniz. Cardano (ADA) alabileceğiniz en iyi borsaları şöyle sıralayabiliriz:

  • Paribu (TR)
  • BTCTürk (TR)
  • Binance (En Yüksek Hacme Sahip Borsa)
  • Coinbase
  • Huobi Global
  • Kraken

Bunların dışında da Cardano (ADA) alabileceğiniz onlarca kripto para borsası bulunuyor. Aktif olarak kullandığınız veya en beğendiğiniz borsayı seçebilir ve kısa süre içerisinde alım satım işlemlerine başlayabilirsiniz. Sitemizdeki bu ve diğer kripto para içerikleri kesinlikle yatırım amaçlı yayınlanmamaktadır. Bu tür coinlerin alım satımında her birey kendi sorumluluğunu alır. Sitemiz webdeyazilim.com, kesinlikle yatırım tavsiyeleri vermemektedir.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın