Her ne sebeple olursa olsun ürettiğiniz video içeriklerine ses ve müzik eklemek isteyebilirsiniz. Özellikle video içerik üreticileri ve kurgucuların talep ettiği videoya müzik ekleme programı olarak bilinen bu programları yazımızda listeliyor olacağız.
Konu Başlıkları
Eğer siz de bir içerik üreticisi adayı iseniz bilmeniz gereken önemli bir nokta var: İçeriklerinizi nasıl düzenleyeceğiniz. Varsayalım ki bir video çektiniz ve üzerinde ses düzenlemesi ve videoya müzik ekleme yapmanız gerekiyor, bunun için hangi programları kullanabilirsiniz, gelin bir göz atalım.
Videoya Müzik Ekleme Programı ile Çektiğiniz Videoya Ses ve Müzik Ekleyin!
Videoların ham sesi genellikle yetersiz kalır. Pek çok videoda fonda bir müzik sesi duyarız. Bu müzik sesi bazen belli belirsiz, bazen de normal seste duyulur. Bazı videolara ve video içi geçişlere ses efekti uygulamak gerekir. Ses eklemekten kasıt sadece müzik eklemek değildir.
Kurgulayacağınız videolara ses ve müzik ekleyebilmek için kullanacağınız en temel video edit ve düzenleme programlarını daha önce listelemiştik. Bu liste biraz daha profesyonel bilgiler içeriyordu. Bu sebeple daha yalın bilgilere yer verdiğimiz bu yazıyı listeliyoruz. Şimdi, geçelim videoya ses ekleme programlarına…
1. IMovie ve Final Cut ile Videoya Müzik Ekle
Dijital dünyada bir düzenleme aracından söz edeceksek, hem pratiklik hem de temiz kullanımı açısından ilk sıraya elbette her zamanki gibi Apple yerleşiyor.
IMovie Apple içerisinde kullanabileceğiniz dahili bir uygulama. Videoya müzik ekleme özelliği de bulunan IMovie aracında dilerseniz Apple Müzik kütüphanesini kullanabilirsiniz, dilerseniz kendiniz bir müzik indirebilirsiniz ya da IMovie içindeki ses efektlerinden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca iPhone kullanıcıları için uygulama tamamen ücretsiz.
IMovie uygulamasını iPhone, IMac ve IPad’lerde kullanmak mümkün. Final Cut Pro ise yine bir App Store uygulaması ancak ses kütüphanesinin bulunmaması ve ücretli olması açısından dezavantajlı.
2. Instagram Reels ve TikTok içerisinde Videoya Müzik Ekle
Android kullanıcıları ve Apple kullanıcıları için ortak bir videoya müzik ekleme yolu da sosyal medya uygulamalarının ta kendisi. Instagram Reels ve story kısmından dipsiz bir kütüphane seçeneğiyle istediğiniz müziği kullanarak videonuza müzik ekleyebilirsiniz.
TikTok için de aynı şey geçerli. Reels ve TikTok kendi içerisinde video edit hizmeti veriyor. Çok kısıtlı ve pratik açıdan fayda sağlamak üzere planlanmış bu uygulama içi deneyimde dikkat etmeniz gereken videoya koyduğunuz müziğin telif hakları ve özgün bir içerik ortaya koymak.
Bu açıdan oldukça zorlu bir mecra, araştırılmasında fayda var. Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu özellikleri yalnızca telefonunuz üzerinden kullanabiliyor olmanız da bir dezavantaj sayılabilir.
3. Inshot ile Videoya Müzik Ekle
Android kullanıcılarının videoya müzik ekleme konusunda imdadına Inshot yetişiyor. Google Play’de ücretsiz bir şekilde kolaylıkla edinebileceğiniz İnShot uygulaması, uygulama içi satın alımlar sunuyor. Yine de ücretsiz araçları kullanarak videonuza ses dosyası eklemeniz mümkün, üstelik InShot içerisinde bir ses kütüphanesi var ve bunu videolarınızda kullanabiliyorsunuz. Hatta dilerseniz video üzerine ses kaydı alıp yerleştirebilirsiniz.
InShot mobil üzerinden kullanılabilir bir uygulama. Instagram, TikTok gibi telefondan içerik paylaşmak durumunda olduğunuz uygulamalara içerik verebilmeniz için ideal ve kullanışlı.
4. Capcut ile Videoya Müzik Ekle
Capcut, telefon üzerinden pratik bir şekilde videoya müzik eklemek isteyenler için oldukça iyi bir seçim. Uygulama tamamen ücretsiz. Kolayca kitaplığınız içerisinden bir video seçip bunu Capcut içerisine ekleyebiliyor, ses dosyasını çalışabiliyorsunuz.
Kendi eklemek istediğiniz herhangi bir müziği dışarıdan uygulamaya aktarabiliyor ayrıca bunu video içerisinde otomatik olarak senkronize edebilirsiniz. Bunun dışında eğer kullanmak isterseniz Capcut içerisinde ses efektleri kütüphanesi mevcut.
5. Movavi ile Videoya Müzik Ekleyin
Bir YouTube içerik üreticisi dahil bir çok alanda video editörleri için tercih edilebilir bir uygulama olan Movavi içerisinde ses kaydı alıp seslendirme yapmanız mümkün.
Movavi‘nin ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz geniş bir müzik kütüphanesi var ve telifsiz bir şekilde bunları kullanmanız mümkün, dilerseniz uygulama içi satın alım yaparak da videoya müzik ekleme yapabilirsiniz. Movavi’yi kullanmak mobilde de bilgisayar üzerinden de oldukça kolay. Keyifli bir kullanıcı deneyimi sunan Movavi, bir çok içerik üretici için doğru seçim.
6. Filmorago ile Videoya Müzik Ekle
Filmorago, daha uzun soluklu bir çalışma için oldukça kullanışlı ve basit bir çalışma ortamı sağlıyor. Bilgisayarınız üzerinden ve Google Play’den edinip mobil cihazınız üzerinden kullanabileceğiniz Filmorago ile bir belgesel bile düzenlemeniz mümkün! Temel bir yapıya sahip uygulamada zorlanmadan öğrenebileceğiniz bir çok araç mevcut.
Filmorago içerisine kendi bilgisayarınızdan bir müzik ekleyebileceğiniz gibi aynı zamanda kendi içerisinde bulunan müzik kütüphanesindeki ücretsiz müzikleri de kullanarak dilediğiniz gibi videonuzu seslendirebilirsiniz.
7. VN Video Editor ile Videoya Müzik Ekle
VN Video Editor bir alternatif, oldukça hızlı kullanılan bir arayüzü var. Müzik ekleme konusunda çok da geniş olmayan bir kütüphanesi olmakla birlikte kütüphanede bulabileceğiniz sesler oldukça işlevsel ve kendiniz uygulama içerisinde istediğiniz müziği ekleyip kullanabiliyorsunuz.
Record özelliği ile ses kaydı alıp video içerisinde kullanabiliyorsunuz. Bunların ücretsiz özellikler olması VN Video Editor uygulamasını tercih edilebilir kılıyor. Telefonunuzdan Google Play aracılığıyla kolayca edinebileceğiniz bir uygulama. Sürpriz özelliği ise kendi ismini videonun üzerinde filigran olarak kullanmadan videoyu çıkarabilme imkanı!
8. Windows Video Düzenleyici ile Videoya Müzik Ekle
“Ben program indiremem zamanımı çok alır”cılar için videoya müzik ekleme için ücretsiz ve kullanışlı bir uygulama, Windows’un kendi video düzenleyicisi. Basit bir çok işlemi yapabileceğiniz bu uygulamada bilgisayarınızda bulunan herhangi bir müziği alabilir ve videoya kolayca ekleyebilirsiniz.
Ayrıca videodan sesi çıkarmanız gibi işlemleri de yapabilmeniz mümkün. Aslında temel olarak bir video editörden neler istiyorsanız bir çok özelliği karşılıyor. Diğer editörler kadar hassas olmaması dezavantajı sayılabilir. Bir de yalnızca bilgisayar üzerinden kullanılabiliyor olması…
9. Adobe Premier Pro / Sony Vegas ile Videoya Müzik Ekle
Adobe bugün birçok alanı domine ettiği gibi video edit dünyasında da bir numara, fakat 9.sırada olmasının sebebi, araçları öğrenmenin oldukça emek istiyor olması. Sony Vegas nispeten Premier Pro yerine kullanılabilir ve daha kolay öğrenilebilir bir uygulama, fakat tabiki dünya üzerinde bir çok sanatsal ve devasa işlerde imzası var ve bu yadsınamaz bir gerçek.
Araçları oldukça profesyonel ve öğrenildiği zaman çok farklı düzenlemelere imkan sağlıyor. Söylemeye gerek yok, Premier Pro içerisinde videoya müzik ekleme mümkün. Adobe Stock kullanarak yeni müzikler keşfedebilirsiniz fakat lisansını ödemeniz gerekebilir. Yine bir dezavantajı da mobil üzerinden kolayca işinizi halletmenize imkan sağlamıyor olması. Adobe hatırı için, görmezden gelinebilir bir dezavantaj. Detaylar için: Grafik Tasarım Programı Arayanlar için 16+ Popüler Program
10. DaVinci Resolve ile Videoya Müzik Ekle
DaVinci Resolve film yapımı gibi büyük prodüksiyon işleri için kullanılan bir uygulama. İçerisinde çok çeşitli efektler, araçlar ve paneller bulunan DaVinci, artık videoya müzik ekleme boyutundan, film seslerini düzenlemek boyutuna geçiş yapmanızı sağlıyor.
Eğer uzun süre video düzenleme hedefiniz varsa ve bu alanda ciddi çalışmalarda bulunmak istiyorsanız, kesinlikle öğrenmeniz gereken bir uygulama. Ücretsiz bir şekilde bir çok basit aracı kullanabiliyorsunuz, ücretsiz müzik ve ses kütüphanesi mevcut ve geniş bir skalaya sahip onlarca sesi kullanmanız için ideal.
Videoya müzik eklemek için kullanabileceğiniz bazı programları sizler için listeledik. Listedeki her program kendini bu alanda kanıtlamış programlardır. Listede yer alan bazı programlar zaman içerisinde değişebilir. Konu hakkındaki soru, görüş ve önerileriniz için lütfen yorum bırakın.