E-Ticaretin son yıllarda ne kadar geliştiğini hepimiz biliyoruz. Herhangi bir ürünün satışını yapan işletme sahipleri ya da yatırımcılar E-Ticaret süreçlerine girmeye çalışıyor. Artan talepler sebebiyle E-Ticaret büyük bir sektör haline geldi. Hal böyle olunca insanlar E-Ticaret yapmaya bir hayli hevesli. Peki ücretsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Bu içerikte hep beraber bu soruya cevap arayacağız.
Konu Başlıkları
Ücretsiz E-Ticaret Yapmak Mümkün Mü?
E-Ticaret hakkında yazmış olduğumuz pek çok içerik bulunuyor. Bu içeriklerin içerisinde en kurgusal olanı bu yazı olsa gerek. Çünkü E-Ticaret para kazanmak için yapılan bir iş. Para harcamadan para kazanmak ne kadar mümkün ise ücretsiz e-ticaret yapmak da o kadar mümkündür. Ücretsiz E-Ticaret yapmak istiyorsanız öncelikle başarıya çok dolaylı yoldan erişebileceğinizi unutmayın. Yapmam gereken uyarıları yaptıktan sonra ücretsiz ya da ücretsize yakın E-Ticaret yapma hakkında bazı bilgileri vermeye başlayayım…
Ücretsiz E-Ticaret Yapmak İçin Kullanılan Altyapılar;
- Pazar Yerlerinde satış yapmak
- Shop Gez ile Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak
- OpenCart ile Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak
- PrestaShop ile Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak
- Magento ile Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak
- Sosyal Medya Üzerinden Satış Yapmak (iyzico vb.)
Ücretsiz E-Ticaret yapmak için kullanabileceğiniz pek çok yöntem bulunuyor. Bu yöntemler sayesinde ücretsiz ya da ücretsize yakın E-Ticaret süreçlerine girebilirsiniz. Fakat unutmamalısınız ki ücretsiz olan bir çok ürün ya da hizmet genelde ücretlilere nazaran daha az faydalı olabilir. Fakat bu demek değildir ki her zaman her işe bir sürü para harcayın.
Pazar yerlerinde satış yapmak
Ücretsiz E-Ticaret yapmak için pazar yerlerinde satış yapmak ilk önerimiz olacaktır. Pazar yerlerinde ürünlerin satışından komisyon verirsiniz. Aslında ürünün fiyatına komisyon oranlarını yansıttığınızda ürünün ödemesi size komisyonu kesilmiş halde gönderilir. Siz hiç para ödemeden bu ürünün satış tutarını komisyonu kesilerek alırsınız. Bu sayede ücretsiz e-ticaret yapmış olursunuz. Pazar yerlerinde satış yapmak için vergi mükellefi olmanız gerekir. Tabii satacağınız ürünlerin tedarik giderlerini de gözetmeyi unutmayın.
Shop Gez ile Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak
Shop gez, ücretsiz E-ticaret yapmak için ideal bir araçtır. E-Ticaret yazılımını ücretsiz olarak veren Shop Gez, hosting ve destek hizmeti için ödeme talep ediyor. Hosting ve destek hizmetini kabul ederseniz E-Ticaret yazılımını ücretsiz olarak alabilir ve ücretsiz e-ticaret yapabilirsiniz. Altyapılarının ne denli bunu karşılayabileceği hakkında bir fikrim yok. Bu yüzden bu maddeyi öneri değil bilgilendirme olarak alırsanız sevinirim.
OpenCart ile Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak
OpenCart, E-Ticaret konusunda biraz bilgi sahibi olan pek çok kişinin bildiği gibi ücretsiz ve açık kaynaklı bir E-Ticaret içerik yönetim sistemidir. WordPress gibi esnektir ve oldukça iyi bir ücretsiz E-Ticaret çözümüdür. Fakat bu ve benzeri yazılımları kullanmak iki şeyi beraberinde getirir…
Ücretsiz açık kaynak yazılım kullanmak için hosting ve domain satın almalı ve yazılımı kararlı bir şekilde kurmanız gerekir. Bu konuda teknik bilgiye sahip değilseniz teknik destek almalısınız ki bu da ücretli bir destek olacaktır. Bu konudaki ücreti göz ardı ederseniz OpenCart ücretsiz E-Ticaret yapmak için iyi ve yaygın bir tercihtir. Çok fazla tema ve modül seçeneği ile projenizi hayata geçirmek için son derece yeterli bir yazılımdır. Ücretli ve ücretsiz modül ve temaları bulunur.
PrestaShop ile Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak
PrestaShop, OpenCart gibi ücretsiz bir E-Ticaret içerik yönetim sistemidir. Açık kaynaklı olan bu yazılım ile ücretsiz E-Ticaret yapabilirsiniz. OpenCart için belirttiğim şeyler bu yazılım için de geçerlidir. Kurmak ve güncellemek için yazılımsal bilgiye ihtiyaç olabilir. Sunucu ve domain işlerinizi bilen birine yaptırmanız sizin için iyi olacaktır. İnternetten araştırarak kendiniz de bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz fakat bedava bedava nereye kadar? Biraz yatırım yapmanızı tavsiye ederim.
Magento ile Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak
Magento, gelişmiş bir E-Ticaret yazılımıdır. Ücretsiz ve ücretli sürümleri bulunur. Ücretli sürümü son derece profesyonel bir üründür. Zekice kurgulanmış ve dünya genelinde çok sayıda kullanıcısı vardır. Ücretsiz sürümü kısıtlanmış ve ağır çalışıyor olsa da özellik bakımından ücretsiz E-Ticaret ihtiyaçlarınızı karşılayacak düzeydedir. Tercihleriniz arasında olmasını tavsiye edebileceğim bir yazılımdır.
Sosyal Medya Üzerinden Satış Yapmak (iyzico)
Sosyal medya üzerinden paylaşımını yaptığınız ürünlerin uzaktan ödemesini alarak ücretsiz e-ticaret yapabilirsiniz. Ürünlerinizi gören takipçileriniz ürün için ödeme yapmak istediğinde iyzico ya da paytr gibi sanal pos firmaları üzerinden oluşturacağınız linkler sayesinde ödeme formu gönderebilir ve ilgili ürün tutarında bir ödeme alabilirsiniz. Bu link içerisinde ürünün adı, açıklaması, resmi, fiyatı ve değerlendirmesi yer alabilir. Yani basit düzeyde ürün detay sayfası ile ödeme alabilirsiniz.
Bu tür hizmetler için vergi mükellefi olmanız istenebilir. Ayrıca bu tür hizmetlerin bir bedeli olur. %3 civarında komisyon alınabilir. Bu oran firmadan firmaya ve içinde bulunulan zamana göre değişiklik gösterebilir.
Ücretsiz E-Ticaret Yapma hakkındaki düşüncelerim
Yazımın biraz önceki kısımlarında da belirttiğim gibi pek çok hizmet ya da ürünün ücretsiz olması o ürün ya da hizmetin sizi hedeflerinize ulaştırabilecek düzeyde olduğunu pek sanmıyorum. Çok çok iyi ücretsiz hizmetlerin olduğunun farkındayım. Mesela WordPress dünyanın bana göre en iyi ücretsiz içerik yönetim sistemidir. O kadar iyidir ki ücretlilerinin adını bile bilmiyorum. Var mı yok mu onu bile bilmiyorum. Mesele ücretli ya da ücretsiz olması değil elbette. Ama bazı şeylerin ücretsizini aramak bazı durumlarda anlamsız olabiliyor.
Mesela ücretsiz para kazanmayı düşünün. Ücretsiz kim kime para verir ya da kazandırır? Siz bu güne kadar size para kazandıracağını vaat edip paranızı ya da zamanınızı istemeyen kaç kişi gördünüz? Sanırım görmediniz. Gördüyseniz de o işten para kazandığınızı sanmıyorum. En azından burada bu içeriği okuyor olmazdınız diye düşünüyorum. Konumuza dönecek olursak, ucuz etin yahnisi gerçekten yenmiyor. Bu içerikteki maddeler birer tavsiye değildir. Kendi işinizi kendiniz yapacak kadar biliyorsanız bile cebinizden bir miktar para çıkacaktır.
Ücretsiz E-Ticaret Yapmak Mümkün Müdür?
E-Ticaret yazılımını kuracağınız hosting ya da sunucu, E-Ticaret sitenizin domaini (Alan Adı), eğer verecekseniz cüzi de olsa reklam bütçeleri, ürünlerin fotoğrafını çekmek, tedarik etmek, grafik tasarım işleri vb. işler için illa ki bir bütçe ayırmanız gerekecek. Ücretsiz e-ticaretten kastınız eğer ki ücretsiz bir e-ticaret yazılımı ise kesinlikle bu konuda iyi alternatifler olduğunu söyleyebilirim. Ama geriye kalan tüm süreçler için bir bütçe ayırmanızı tavsiye ederim.
E-Ticarette en sık yapılan hataları inceleyip burada yapılan yanlışlara düşmemeye özen gösterin. Bu sayede çok daha sağlam bir E-Ticaret altyapınız olacaktır. Ayrıca E-Ticarete Giriş içeriğimizi ve altındaki bağlantıların tamamını okuyarak bu detaylı iş süreci hakkında pek çok bilgiye sahip olabilirsiniz. İçeriklerimizi elimizden geldiği kadar özenli, detaylı ve tecrübelere dayalı yazmaya özen gösteriyoruz. Bu yüzden bu konuda eğer başarılı olmak istiyor iseniz ücretsiz sunduğumuz bu değerli dokümanları mutlaka ama mutlaka okuyun.
E-Ticaret Eğitim serimizde yer alan tüm konular hakkında aşağı kısımdan yorum yapabilirsiniz. Tüm E-Ticaret içeriklerimizi görmek için ilgili kategoriyi ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz E-Ticaret Eğitimi içeriğimize giderek tüm içeriklerimize oradan ulaşabilirsiniz. Yorum yapmaktan lütfen çekinmeyin. Elimizden geldiğince tüm yorumlara hızlı şekilde yanıt vermeye çalışıyoruz. Sorularınızı samimiyetle cevaplayacağımızdan şüpheniz olmasın. Serinin diğer yazılarında görüşmek üzere…