Başlangıç Mobil Cihazlar iCloud Kişileri Geri Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

iCloud Kişileri Geri Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

0

Kişileri yanlışlıkla sildiyseniz iCloud kişileri geri yükleme sayesinde yeniden yüklemeniz mümkündür. Günümüzde telefonlar sıklıkla kullanıldığı için numaralar ezberlenmez. Ancak yanlışlıkla ya da telefondaki bazı işlemler sırasında veri kaybı olması muhtemeldir. Bu durumda numarasını yeniden bulamayacağınız kişiler olabilir ya da rehber komple silinebilir. İşte tüm bu çıkmazlardan geri yükleme işlemi ile kurtulabilirsiniz. Sadece kişiler değil takvim, yer işaretleri gibi diğer verileri de yüklemek mümkündür.

iCloud Kişileri Geri Yükleme
iCloud Kişileri Geri Yükleme

iCloud.com’dan kişileri geri yükleme işlemi silinen kişiyi yeniden getirme gibi bir işlem değildir. Daha önce yedeklenen rehberler geri getirilecektir. Önceki yedeklemelerden yüklemek istediğiniz rehberi seçerek yükleyebilirsiniz. Ancak eski tarihli rehber yüklendiği zaman en son eklediğiniz kişileri kaybetmeniz mümkündür. var olan rehberi iPhonumda tut seçeneği ile telefonda saklayarak yedekleme işlemi yapabilirsiniz. İşlem sonunda rehberi birleştirmeniz halinde eski ve yeni kişiler tek bir rehberde toplanmış olacaktır.

Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

Geri yükleme ile kaybettiğiniz rehber ya da kişileri getirebilirsiniz. Ancak geri yükleme halinde mevcut verilerin kaybolacağını bilmeniz gerekir. Bu durumu bilen İCloud önceki sürümü geri yüklemeden önce geçerli olan verileri kaydeder. Güvenli bir şekilde bir önceki sürümü yüklemek mümkün olur. İstediğiniz veriye ulaştıktan sonra geri yüklemeyi geri alarak eski haline döndürürsünüz. Ancak yine de her ihtimale karşı bu işlemlerden önce yedek almak kendinizi garantiye almanızı sağlar. Kişileri yüklerken diğer verileri kaybetmek istemezsiniz. iCloud kişileri geri yükleme için şu adımları takip etmelisiniz:

  • İlk olarak  iCloud.com sayfasına giriş yapın.
  • Hesap ve hesap ayarları şeklinde ilerleyin.
  • Sayfanın en altında İleri Düzey seçeneğini göreceksiniz, bunu seçin.
  • Açılan seçeneklerden Kişileri Geri Yükle veya Yer İşaretlerini Geri Yükle seçin.
  • Karşınıza daha önceki kayıtlara ait arşiv çıkacaktır. Geri yüklemek için içeriği sildiğiniz tarihi seçin ve sonra geri yükle deyin.
  • iCloud tarafından size bildirim gönderilir ve e posta ile bildirim yapılır.

Geri yükleme sonrasında cihazınızı geri yüklemeden önceki haline almak isteyebilirsiniz. iCloud kişileri geri yükleme sonrasında yine yukarıdaki adımları takip ederek eski hale dönebilirsiniz. Bu durumda eski ve yeni rehber birleştirilerek numaralar tek bir rehberde kullanımınıza sunulur.

İlginizi Çekebilir: iPhone Silinen Fotoğrafları Geri Getirme – 2021

İcloud İle Ayarlardan Kişileri Geri Yükleme

iPhone cihazınızdan çeşitli nedenlerle silinen kişileri kurtarmak için diğer bir seçeneğiniz daha vardır. Eğer telefonunuzda yedekleme seçeneği açıksa kişiler aynı zamanda İCloud ile senkronize edilir. İşte senkronizasyonu kullanarak kişileri yeniden getirebilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları takip edin:

  • İlk olarak telefonunuzdan ayarlara girin.
  • İCloud seçeneği ile devam edin.
  • Kişiler seçeneğini “kapalı” olarak ayarlayın ve “iPhoneumda tut” seçeneğini aktif edin.
  • İkinci adım olarak kişileri yeniden açık konuma getirin.
  • Sonrasında “birleştir” demeniz halinde veriler birleştirilecektir.
  • Cihazı yeniden başlattıktan sonra silinen kişilerin yeninde yüklendiğini görebilirsiniz.

Yanıt Ver

Lütfen bir yorum yazın!
Lütfen Adınızı Girin!