Facebook Profil Kilitleme nasıl yapılır?
Sosyal Medya, Haber

Facebook Profil Kilitleme nasıl yapılır? ✔️ 2022

Sosyal medya araçları arasında Facebook uygulamasının yeri hep farklı oldu. Kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte gizlilik ve güvenlik endişeleri daha fazla önem kazanmaya başladı. Facebook da bu endişeleri gidermek amacıyla kullanıcı ayarlamalarında özel düzenlemelere gitti. Facebook profil kilitleme işlemi, kullanıcıların profilleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlıyor.

Peki Facebook profil kilitleme işlemi nedir ve nasıl yapılır? Şirket tarafından yeni tanıtılmış bu özellik, profilini yabancılara karşı tamamen korunaklı hale getirmek isteyen kullanıcılar içindir. Kullanıcıların, profil erişimini arkadaş listesinde olmayan kişilerle kısıtlamasına olanak tanıyan bir güvenlik önlemidir.

Facebook Profil Kilitleme nasıl yapılır?
Facebook Profil Kilitleme nasıl yapılır?

Facebook profil kilitleme işlemi, sahte hesaplar oluşturmak veya kişisel bilgilerinizle daha fazlasını yapmak için profil fotoğraflarınızı ve bilgilerinizi çalınmaya karşı korur. Bu işlem sayesinde arkadaşınız olmayan kişilere karşı paylaşımlarınızı kısıtlayabilirsiniz.

Facebook profil kilitleme özelliği belirli ülkelerle sınırlandırılmıştır. Profil kilitleme işlemi, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada dahil çoğu ülkede mevcut değildir. Mayıs 2022’den itibaren yalnızca Afganistan, Mısır, Hindistan, Irak, Myanmar, Fas, Pakistan, Suudi Arabistan, Sudan, Türkiye, BAE ve Ukrayna’da bulunan kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Facebook Profil Kilitleme

Profil kilitleme işlemini gerçekleştirmeniz halinde profil fotoğrafınız, kapak fotoğrafınız, paylaşımlarınız ve etiketleriniz sadece arkadaşlarınız tarafından görüntülenebilecektir. Ayrıca bir kullanıcı profilini kilitlediğinde, arkadaş listesinde olmayan diğer kişiler profil fotoğrafını veya kapak fotoğrafını indiremeyeceklerdir. Facebook’ta paylaşacağınız yeni gönderiler ve fotoğraflar, arkadaşlarınızın arkadaşları tarafından bile görüntülemez.

Facebook Profil Kilitleme Nasıl Yapılır?

Profilinizi kilitlediğiniz zaman eski fotoğraflarınızın herkese açık olan görünürlüğü de sadece arkadaşlar olarak değiştirilecektir. Bu işlem profilinizi arkadaşınız olmayan kişilere karşı tamamen gizlemenize olanak sağlar. Eski herkese açık gönderilerinize dahi kimse ulaşamaz. Paylaşacağınız bütün gönderiler ve hikayeler sadece arkadaşlarınız tarafından görüntülenebilecektir. Facebook profil kilitleme için internet sitesi ve uygulama üzerinden izlemeniz gereken adımlar:

Facebook Profil Kilitleme Nasıl Yapılır?
  • Adım 1: Facebook‘a giriniz veya Facebook uygulamasınız açınız.
  • Adım 2: Adınızın altında çıkan “” simgesine tıklayınız.
  • Adım 3: “Profili Kilitle” yazısına basınız.
  • Adım 4: “Profilini Kilitle” kısmına giriniz.
  • Adım 5: Bir önceki sayfaya geri dönmek “Tamam” butonuna tıklayınız.
  • Adım 6: Mavi bir rozet gördüğünüz zaman işleminiz tamamlanmış demektir.
Facebook Profil Kilitleme Nasıl Yapılır?

Kilitli Facebook Profilimdeki Gönderileri Kimler Görebilir?

Kişisel arkadaşlarınız dışında eğer Facebook’ta bulunan çeşitli sayfalara ve gruplara üyeyseniz, buralarda paylaştığınız gönderilerde kısıtlama olmayabilir. Bu gönderilerin gizlilik özelliği sizin kontrolünüzde olmadığı için herkes tarafından görülmeye devam edecektir. Ancak bir kişinin herhangi bir gönderiye sizi etiketlemesi izne tabi olacaktır.

Profilinizde paylaştığınız gönderiler ise sadece arkadaşlarınız tarafından görülebilecektir. Profil kilitleme işlemi açık olduğu sürece, daha önce paylaştığınız tüm gönderiler de dahil bütün gönderileriniz sadece arkadaşlarınıza görünecektir. Hikayelerinizi sadece arkadaşlarınız görebilecektir. Eğer herhangi bir ortak albüm içerisindeyseniz bu gönderilerin gizliliği değişmeyebilir. Bunu değiştirmek için, etiketi kaldırabilir veya arkadaşlıktan çıkabilirsiniz.

Facebook Profil Kilitleme Nasıl Kaldırılır?

Facebook profil kilitleme işlemini kaldırmak için izlemeniz gereken adımlar:

  • Adım 1: Profilinize giriniz.
  • Adım 2: “…” simgesine tıklayınız.
  • Adım 3:”Profilin kilidini aç” yazısına tıkladıktan sonra sırasıyla “kilidi aç” ve “profilinin kilidini aç” yazılarına tıklayıp işlemi kaldırabilirsiniz.

Eğer Facebook ve Instagram hesabınız birbirine bağlıysa, Facebook’tan İnstagram Hesabını Silme Yöntemi ✔️ içeriğimizi ziyaret ederek kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu içeriği buradan değerlendirebilirsiniz.
[1 kişinin oyu: 5]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.