Türk Telekom İnternet İptali Nasıl Yapılır?

Türk Telekom evde internet müşterisi iseniz ve internetinizi iptal ettirmek istiyorsanız Türk Telekom internet iptali nasıl yapılır sorusunu kendinize birkaç kere sormuş olabilirsiniz. Pandemi sürecinden ötürü abonelikleri iptal etmek diğer zamanlara göre çok daha kolay olabiliyor. Yüz yüze görüşmeye gerek kalmadan çeşitli iletişim yollarından aboneliği sonlandırabilirsiniz.

Türk Telekom Abonelik İptali
Türk Telekom Abonelik İptali

Türk Telekom İnternet Aboneliği Sorgulama

Türk Telekom internet aboneliğinize ilişkin detayları e devlet üzerinden öğrenmek mümkündür. Şu adımları takip etmelisiniz:

  • E devlet sistemine giriş yapın.
  • Arama motoruna “TTNET Abonelik, Borç ve Alacak Sorgulama” yazarak arayın.
  • İlk çıkan seçeneği seçin. Burada abonelik bilgileriniz sıralanacaktır.

 

İnternet İptal Yolları

Türk Telekom evde internet abonesi olan kişi kim ise abonelik iptal başvurusunu da o  kişi yapmalıdır. Eğer başka bir kişi yapacaksa resmi vekaletname şarttır. Türk Telekom internet iptali için şu yollar izlenmelidir:

  1. Türk Telekom ofis ya da grup mağazalarına şahsen başvuru yapılarak, abonelik bilgilerinin olduğu dilekçe doldurulur ve işleme koyulur.
  2. Türk Telekom faks numarasına faks çekerek iptal talebinde bulunabilirsiniz. Abonelik bilgilerinin olduğu dilekçe doldurulur ve resmi kimlik belgesi fotokopisi eklenir. Ayrıca dilekçeye telefon ve adres gibi iletişim bilgileri eklenmelidir. Bu belgeler 0(312) 306 07 16 numarasına faks çekilir. Talebiniz alınınca iletişim numaralarınız üzerinden geri dönüş yapılarak iptal süreci başlatılır.
  3. E devlet üzerinden fesih bildiriminde bulunarak abonelik iptali mümkündür. Yukarıda abonelik sorgulama yaptığınız şekilde giriş yapın. Ancak iptal işlemleri için de devlet sistemine yüksek güvenlikli kimlik doğrulaması ile girmek gerekir. Bunun için e imza, mobil imza, kimlik kartı ya da banka kartı ile girmek gerekir. Aboneliklerinizi açın ve iptal etmek istediğiniz Türk Telekom İnternet Aboneliğini seçin. Fesih nedeni doldurulmalıdır. Abonelik fesih bildirimini onaylayın. Bu sayede işleminiz uygulamaya alınır ve 24 saat içinde fesih gerçekleştirilir.
Türk Telekom Abonelik İptali
Türk Telekom Abonelik İptali

Yazılı olarak abonelik iptal talebi oluşturulması halinde talebin şirkete ulaştığı andan itibaren 7 gün içinde fesih işlemi yapılır. Fesih sonrası varsa son faturanız bildirilir ve ödemeniz istenir. Eğer şirkete ait cihaz, donanım varsa bunların iadesi talep edilir.

Abonenin Vefatı Halinde İnternet İptali

Vefat halinde de Türk Telekom internet iptali yapılabilir. Eğer internet abonesi olan kişi vefat ederse mirasçıları tarafından iptal işlemleri yapılabilir. Yine Türk Telekom mağazasına giderek ya da faks ile iptal başvurusu yapılabilir. Abone olan kişinin öldüğüne dair evrak sunulmalıdır. Ayrıca iptal dilekçesi yazılmalı ve iletişim bilgileri güncel olmalıdır. Başvuru esnasında şu evraklardan en az biri gönderilmelidir:

  • Nüfus Müdürlüğünden alınacak TUİK Ölüm Belgesi,
  • Defin Belgesi,
  • Veraset ilamı,
  • Abonenin ölümünü gösteren sağlık kuruluşlarınca rapor,
  • Abonenin ölümünü gösteren Trafik kazalarıyla ilgili rapor,
  • Abonenin ölümünü gösteren mahkeme kararları

Bu belgelerden birinin iptal dilekçesine eklenerek başvuru yapılması gerekir. Türk Telekom internet iptali talebiniz bu şekilde şirkete iletilir ve işleme alınır. 24 saat içinde abonelik iptali yapılır ve tarafınıza cep telefonu araması ile bilgi verilir.

Yorum yapın