E-Ticaret yapmak için resmi olmak gerekiyor. Fatura kesebilmek için ise vergi levhasına sahip olmak gerekiyor. Bu yazıda sizlere e-ticaret için vergi levhası nasıl alınır sorusuna yanıt veriyor olacağız. Yazıya geçmeden önce lütfen diğer E-Ticaret Eğitim içeriklerimizi yer imlerinize kayıt edin ve kendinizi geliştirmek adına sizlere ücretsiz olarak sunduğumuz tecrübelerimizden istifade edin. Hazırsanız yazıya geçelim…
E-Ticaret için vergi levhası nasıl alınır?
E-Ticaret süreçlerine girmek istediğinizde ilk olarak halletmeniz gereken şey vergi mükellefi olmaktır. Vergi ödemeden ticaret yapmak yasadışıdır ve elde ettiğiniz kazancın vergisini ödemek zorundasınız, zorundayız. Bu durumda e-ticaret süreçlerinde vergi ödemek zorunludur. Vergi ödeyebilmek için ise vergi mükellefi olmak gerekir.
İnternetten satış yapacak birinin vergi levhasını da internetten almak istemesi muhtemeldir. Bu yüzden işlerimizi kolaylaştırmak adına internetten vergi levhası alma hakkında birkaç bilgiye yer vermek istiyorum. Bu bilgiler sayesinde internetten vergi levhası başvurusu yapıp e-ticaret için vergi levhası almaya hak kazanabileceksiniz.
E-Ticaret için vergi levhası alabilmek için aşağıdaki seçeneklerden bir tanesini seçmeniz gerekir:
- GİB – İnternet Vergi Dairesi
- Yeminli Mali Müşavir
- Esnaf ve Sanatkarlar Odası
Biz E-Ticaret yapacak biri olarak internetten vergi levhası almayı seçebiliriz. İnternet vergi dairesinden hızlıca vergi levhası başvuru yapılabiliyor.
GİB web sitesinden internet vergi dairesine giriş yaptığınızda sorgulama araçları ile vergi levhası bilgileri seçilir. Daha sonra ilgili alanlar doldurulur ve vergi levhası başvurusu yapılmış olur. Vergi levhası ise ortalama 1 ay gibi bir sürede hazırlanır ve resmi olarak satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Vergi levhası çıktığında aynı ay için sonradan da fatura kesip müşterilerinize ilk ay fatura gönderebilirsiniz. Yeri gelmişken söyleyelim, müşterilerinize gönderdiğiniz kargolarda mutlaka ama mutlaka bir fatura bulunsun. Aksi halde müşterilerinizin yasal haklarını sabote etmiş olursunuz. Bu da bir yasal suçtur. Tabii fatura kesmemek ondan önceki suç olduğu için fatura konusunda hassas olmanızı tavsiye ederim.
Bu içerikte sizlere vergi levhası ve E-Ticaret ilişkisini özetlemeye çalıştım. E-Ticaret süreçlerine girmeden önce herhangi bir yol ile vergi mükellefi olmak ve vergi levhasına sahip olmak gerekiyor. Bu süreçleri tamamladıktan sonra diğer E-Ticaret konularını inceleyerek E-Ticaret süreçlerinizi daha sağlam adımlarla yürütebilirsiniz.
E-Ticaret Eğitim serimizde yer alan tüm konular hakkında aşağı kısımdan yorum yapabilirsiniz. Tüm E-Ticaret içeriklerimizi görmek için ilgili kategoriyi ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz E-Ticaret Eğitimi içeriğimize giderek tüm içeriklerimize oradan ulaşabilirsiniz. Yorum yapmaktan lütfen çekinmeyin. Elimizden geldiğince tüm yorumlara hızlı şekilde yanıt vermeye çalışıyoruz. Sorularınızı samimiyetle cevaplayacağımızdan şüpheniz olmasın. Serinin diğer yazılarında görüşmek üzere…