TikTok Hesap Kapatma
Sosyal Medya

TikTok Hesap Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Tiktok hesap kapatmavideo içerik üretimini temele alan ve son dönemlerde sürekli olarak gündemi meşgul eden Tiktok platformundan ayrılmak isteyen kullanıcılar tarafından uygulanmaktadır. Belirli bir süre sonra vakitlerini gereksiz yere harcadıkları düşüncesiyle kullanıcılar platformdan uzaklaşmaktadır. 

TikTok Hesap Kapatma
TikTok Hesap Kapatma

Üretilen hemen hemen her video içeriğiyle gündem olmayı başaran ve böylelikle bilinirliğini arttıran Tiktok, yeni kullanıcılar kazanmaya devam etmektedir. Her ne kadar gündem oluyor olması olumsuz karşılansa da platformun organik olarak reklam yapmasını sağlamaktadır. Böylelikle de insanların meraklanmasını ve platformu deneyimlemek istemesini sağlamaktadır. Platformun nasıl içerikler barındırdığını ve nasıl bir ortam olduğunu deneyimlemek adına açılan hesapların kullanım süresi pek uzun olmamaktadır. Belirli bir süre geçirdikten sonra Tiktok hesap kapatma işleminin nasıl yapılacağı araştırılmaya başlanmaktadır.  

İçerik Haritası

Tiktok Hesap Kapatma – Mobil Uygulama 

Sürekli olarak gündem olmayı başaran, insanların dilinden düşmeyen sosyal medya platformları, çok kısa bir süre içerisinde kullanıcı sayısını artırmayı başarmaktadır. Özellikle içerisinde eğlenceli olabileceği düşünülen içerikler barındırıyorsa bu süre daha da kısalmaktadır. Kısa süre içerisinde yaşanan artış elbette her zaman kalıcı olmamaktadır. Bazı durumlarda kullanıcı kayıpları da yaşanabilmektedir. Kullanıcı kayıplarının farklı sebepleri olabileceği bilinmektedir. Fakat duruma genel bir bakış yapıldığında, sadece meraklarını gidermek için hesap oluşturan ve ufak bir deneyimleme sonucunda Tiktok hesap kapatma işlemini uygulayan kullanıcılar olduğu görülmektedir. Eğer siz de bu kullanıcılardan biri olmak istiyorsanız uygulamanız gereken işlemler aşağıda listelenmiştir: 

  • Mobil cihazınızı kullanarak Tiktok uygulamasını açmalısınız. 
  • Kapatmak istediğiniz hesapla oturum açmalısınız. 
  • Sonrasında ana ekranın sağ kısmındaki “Ben” kısmına tıklamalısınız. 
  • Ekrana gelen sayfanın üst kısmında bulunan ve Ayarlar ve gizlilik isimli sayfaya yönlendiren üç noktaya tıklamalısınız. 
  • Devamında “Hesabı yönet” seçeneğine tıklamalısınız. 
  • En altta bulunan “Hesabı Sil” seçeneğine tıklamalısınız. 
  • Silme işlemi öncesi gelen uyarıya “Devam et” şeklinde yanıt vermelisiniz. 
  • Devamında ise şifrenizi yazmalı ve “Hesabı Sil” butonuna tıklamalısınız. 

Tiktok hesap kapatma konusu kapsamında belirtilen adımları uygulamanız durumunda hesabınız 30 günlük süre ile devre dışı bırakılacaktır. Hesabın kalıcı olarak silinmemesinin sebebi yaşanabilecek pişmanlıkların önüne geçmektir. Kullanıcıların bazı durumlarda hızlı karar vermeleri, daha sonradan pişmanlık yaşamalarına sebep olabilmektedir. Tiktok, hem bu durumu hem de kullanıcı kaybetme durumunu dikkate alarak böyle bir yöntem izlemektedir. Pişmanlık süresi olarak kabul edilen 30 gün dolduktan sonra hesap kalıcı olarak silinmektedir. 

TikTok Hesap Kapatma
TikTok Hesabını Kapatma

Tiktok Hesap Kapatma  Web Sitesi 

Bir platform için oluşturulan hesabın kapatılmasının sebepleri arasında yalnızca kısa süre heves yatmamaktadır. Aynı zamanda platform içerisine bulunan kullanıcıların davranış biçimleri de etkili olmaktadır. Oldukça fazla kullanıcıya sahip olması sebebiyle kötü davranışları bulunan kişilerden etkilenmek de söz konusu olabilmektedir. Bu durumda platformdan uzaklaşmak daha doğru gelebilmektedir. Bunun sonucunda da Tiktok hesap kapatma işleminin uygulanması gerekmektedir. Eğer siz de kötü davranış biçimlerine sahip kullanıcılardan uzaklaşmak istiyorsanız uygulamanız gereken işlemler aşağıda listelenmiştir: 

  • Aynı zamanda web sitesi üzerinden de hizmet veren Tiktok’un web sitesine girmelisiniz. 
  • Kapatmak istediğiniz hesapla oturum açmalısınız. 
  • Ekranın üst kısmındaki profil fotoğrafınıza tıklamalısınız. 
  • Devamında “Ayarlar” kısmına tıklamalısınız. 
  • Açılan sayfadan “Hesabı Yönet” başlığı altında bulunan “Hesabı Sil” seçeneğini bulmalısınız. 
  • Seçeneğin sağ tarafındaki “Sil” yazısına tıklamalısınız. 
  • Silme işlemi öncesi gelen uyarıya “Devam et” şeklinde yanıt vermelisiniz. 
  • Devamında ise şifrenizi yazmalı ve “Hesabı Sil” butonuna tıklamalısınız. 
  • Sonrasında Tiktok hesap kapatma kapsamında tekrar gelen uyarıya “Sil” şeklinde yanıt vermelisiniz. 

İlgini Çekebilir: Tiktok Yabancı Videoları Görüntüleme Yöntemi

İşlemin ardından direkt olarak hesabınızdan çıkış yapılacaktır. Pişmanlık yaşamanız ve bu doğrultuda hesabınıza yeniden erişim sağlamanız adına 30 gün boyunca devre dışı bırakılacaktır. Bu süre zarfında her zamanki gibi hesabınıza giriş yaparak silme işlemini iptal edebilmeniz mümkündür. Eğer bu şekilde giriş yaparak silme işlemini iptal ederseniz hiçbir veriniz silinmeyecektir. Bıraktığınız yerden devam edecektir. 

Bu içeriği buradan değerlendirebilirsiniz.
[1 kişinin oyu: 5]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.