Android 10 Geliyor! Çıkış Tarihi ve Diğer Detaylar

Yıllardır şekerleme isimleri ile adlandırılan Android sürümlerinin adı değişiyor! 10 yılı aşkın süredir bu düzeni koruyan Google yenilikleri seven bir firma olarak Android sürümlerinin isimlerinde de değişikliğe gitti. Haberimizde yeni Android 10 çıkış tarihine ve diğer detaylara yer veriyor olacağız…

Şirket android sürümlerine bundan sonra sadece numara vererek ilerleyecek. ve Artık tatlı isimleri ile anılmayacak….

android 10

Google, yeni sürümü  olan android 10’dan sonra  sadece numara ile devam etme kararı aldı. Ve bundan sonraki sürümler android 11 android 12 şeklinde devam edecek. Merak edilen bir başka yenilik ise android’in logosunda ki değişikliğiydi. Kullanıcıların android yazısını okuyabilmesi adına android yazısını yeşilden siyah renge çevrildi.

Peki Google’ın Şekerlemeleri Bırakma Sebebi Ne ?

Android  sürümlerini uzun süredir şekerleme adıyla adlandıran Google, Son zamanlarda bu stratejisinden vazgeçmeyi düşünüyordu. nitekim bunu yaptı da. Bu duruma herkesler alışmış olsa da bazı yöreler ve bölgelerde şekerlemelerin bir şey ifade etmemesi ve herkesçe anlaşılmamasından  dolayı şekerleme isimlerini kullanmayı terk etti.

iOS 13 betaları hızla yayılmaya devam ederken Google Android tarafında yenilikleri duyurmak için hazırlıklarına devam ediyordu. Bu hazırlıkların Eylül ayı içerisinde detaylandırılması ve çeşitli açıklamaların yapılması bekleniyordu. Nitekim öyle de oldu. Google, yeni android sürümü Android 10’un çıkış tarihini duyurdu!

android 10 one UI 2.0
android 10 one UI 2.0

Android 10 Ne Zaman Çıkıyor?

Milyonlarca Android kullanıcısının beklediği Android’in yeni sürümü Android 10 Google tarafından yapılan açıklamaya göre 3 Eylül 2020 tarihinde yayınlanacak. Bu güncelleme eski Google Pixel modelleri tarafından da destekleniyor. Destek süresi sona eren bazı Google Pixel telefonların da bu güncellemeyi alacağı Google tarafından doğrulandı.

En yeni teknolojiye zemin hazırlayan bir sürüm olması beklenen Android 10’un bu beklentilerin çoğunu karşılayacağı yönünde bilgiler var. Öncelikle katlanabilir ekran teknolojisine destek verdiğini bildiğimiz Android 10’un 5G desteği verdiğini de biliyoruz. Bunların yanı sıra akıllı cevap, güvenlik ve gizlilik iyileştirmeleri, arka plan güncellemeleri, gelişmiş dijital ferah ve ebeveyn kontrolleri gibi çokça yeniliği de destekleyecek olan Android 10 şimdiden bekleyenlerini heyecanlandırmayı başardı.

android 10
android 10

Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan Android 10, iOS 13 içerisinde bulunan ve beta sürümlerinde görülen özellikleri içerebilir. İki güçlü mobil işletim sistemi Android ve iOS sürümleri hemen her zaman birbirine yönelik güncellemeler yapmıştır. İki tarafın da güçlü silahları bulunuyor. Zaman içerisinde iOS işletim sisteminin gerisinde kalan Android, akıllı telefon üreticilerinin son dönemlerdeki yatırımlarının da desteği ile pazar payını artırdı. Bu artış ile iOS ile arasındaki farkı hızla kapatmayı başaran Android, yer yüzünün en çok kullanılan mobil işletim sistemi olması özelliği ile de biliniyor.

Bu denli büyük pazar payını memnun etmek için oldukça iddialı yenilikleri barındıran sürüm Android 10 hakkında yeni bilgiler geldikçe haberini yapıyor olacağız. Yeni sürümün çıkması ile birlikte Android 10’un deneyimlerini yorumlarda belirtirseniz, bu sürüme geçmeyi düşünen diğer ziyaretçilerimiz ile fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Soru,görüş ve önerileriniz için yorum yapmayı ihmal etmeyin…

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın