Xtream Codes Kurulumu ✔️ IPTV – Yayın Ekleme Doküman

Bu yazıda Xtream Codes iPTV Panel Kurulumu hakkında detaylı bilgilere yer verilmiştir. Ayrıca Xtream iPTV Web Player indirme, yükleme ve kullanma hakkında detaylı bilgilere yine bu rehberden ulaşabilirsiniz…

Xtream codes bir terim değil cpanel gibi bir arayüzün ismidir. Panelin kullanım amacı ise youtube videolarını veya obs yayınlarını (oyun oynarken çekilen canlı görüntüler) tekrardan dağıtma kontrolüne yarayan bir arayüzdür. Xtream panel sadece bunlarla kısıtlı kalmaz canlı tv yayınlarını yada kayıtlı filmleride anlık olarak dağıtma kontrolü yapabilir. Xtream panel aylık lisans ücreti ile kullanılmaktadır. Piyasada versiyon 1 sürümlerini crackli olarak bulabilirsiniz. Ancak v2 sürümü kaynak kodları kapalı olarak sadece size verilen bir panelden kontrol edilebiliniyor. Bkz: Xtream Nasıl Çalışır?

Xtream Codes iPTV Panel: 

xtream codes panelinden bir görüntü

Yukarıda görmüş olduğunuz panel xtream-codes sitesinin size bayilik tarzında kullanıma sunmuş olduğu bir arayüzdür .
IPTV hizmetleri şu 3 ana gruba ayrılabilir:

  • Canlı yayın veya canlı olmayan yayın;
  • Zaman ayarlı yayın: Önceden yayınlanan bir TV yayınını oynatmak için
  • Talep üzerine video (VOD): TV programlarıyla ilgili olmayan filmler , diziler vs.

Xtream Codes Nedir?

Xtream Codes, canlı yayın akışlarını veya kayıtlı olan video kayıtlarını anlık olarak kullanıcılara aktarılmasını sağlayan bir paneldir. IPTV panel sayesinde
kullanıcılara ulaşacak olan yayınlar mobil,masaüstü veya tv ortamına internet aracılığı ile aktarılabilir.

Neredeyse tüm dijital cihazlar için destek sağlayan bu panel, canlı yayın hizmeti sunacak bayi ve alt bayiler olmak üzere hizmet alan tüm kullanıcılarında içinde bulunduğu bir yönetim sistemine sahiptir.

Kullanıcıların ve bayilerin erişebileceği yayınlar yetkilendirilebilir. Xtream Codes panel aynı zamanda belirlenen zaman aralıklarında tv kayıtlarını alıp
saklayabilir ve sonradan bunları canlı olarak aktarım yapabilir.

Çeşitli video destekleri ve ses desteği sayesinde hedef cihazın desteklemiş olduğu çözünürlük, ses kodekleri gibi ayarlar ile düzenlenebilir. Görüntü kalitesi 720P olan bir yayın kalitesini 360 veya daha alt seviyelere düşürerekte gönderebilir.

Xtream Codes bir panel olmakla birlikte canlı yayın akışını ve sunucu kontrollerini sağlayan modülleride içerisinde barındırır. Çeşitli modüller sayesinde canlı yayın akış bilgisinden hangi kanalda hangi programlar oynatılacak bu verilere dahi ulaşabilirsiniz. Bir nevi teletex özelliği diyebileceğimiz bu tarz hizmetler ayrıca satın alınmaktadır.

Xtream Codes Nasıl Satın Alınır?

Xtream codes satın alma bölümü

Xtream versiyonlarına göre belli başlı özellikleri vardır. Kendi ihtiyacınıza uygun paketi seçip btc ile satın alabilirsiniz. Alternatif ödeme sadece ticket attığınızda western ile mümkün. Ayrıca talepte bulunursanız paketlerdeki kdv oranlarını siliyorlar. Xtream Codes’in kendi sitesinden  satın alabilirsiniz.

xtream codes sitesi : 
https://xtream-codes.com/whmcs/cart.php?gid=1
linki kopyalayıp yeni sekme açarak çalıştırabilirsiniz.

Xtream codes ilk kurulum ve yayın ekleme konumuzda uygulamalı anlatımlara göz atabilirsiniz.

Xtream Codes Nasıl Çalışır?

Xtream codes tek başına çalışamaz. Bir sunucuya ihtiyaç duyar. Sunucuyu ise xtream panelden rahatça yönetiriz. Sunucunun ise belli başlı özelliklerde olmak durumundadır. Örneğin Trafik limiti olmayan bir sunucu en az 8 çekirdek işlemci , Ubuntu olması gibi özellikler. Birazdan daha detaylı sıralayalım. Almış olduğumuz vds sunucuyu Ubuntu olarak yapılandırdıktan sonra , hizmet aldığımız xtream panel yöneticilerine gerekli eklentileri kurması için server bilgilerini gönderiyoruz. Kendinizde kurabilirsiniz ancak sunucu bilginiz yoksa hiç girmeden destek alıyoruz. (20 £ gibi bir ücret olması gerek.) Sunucu yapılandırıldıktan sonra xtream panelin altında çalışmaya hazır duruma geliyor.

Xtream codes panele eklenmiş bir sunucu

Yapılandırılan sunucuyu xtream panelden Manage Servers menüsünün altından yönetebilir yeni bir sunucu daha ekleyebiliriz.

Xtream Panele Sunucu Eklemek Sınırsız Mı?

Xtream panel satıcıları bu durumu önceden ön görerek sunucu ekleme başına bir maliyet istemekteler. Ancak siz panel lisansı satın aldığınızda 1 adet daha sunucu ekleyebilmenize izin veriyorlar.  Toplamda 2 sunucu dışında ekleyeceğiniz her sunucu için sizden para talep ediyor. Bunun sebebi ortada sanırım tamamen ticari olaylar ek bir masraf yok panel için.

Xtream Panelden Çıkan Yayınlar Nasıl İzleniyor?

Panel sizler için çeşitli formatlarda yayın verebiliyor. Örneğin oyun oynarken çektiğiniz canlı yayın video formatını Android, IOS , Smart tv gibi cihazlarda oynatması için video formatları mevcut. Yayınları web sitenizde telif hakları ile ilgili bir sorun yok ise yayınlayabilirsiniz. Panelden gelen yayınları web formatında oynatabilmek için “HLS player” adını verdiğimiz oynatıcılar kullanılabilir. Başlıca HLS destekleyen player eklentileri:

  • Jw Player
  • Videojs Player
  • MediaElement.js Player
  • DaCast Player

Xtream Panel ile IPTV işi yapmak

Günümüzde oldukça popüler olarak satılan IPTV’ler  xtream panel yardımı ile kurulmaktadır. Elbette Wowza,Flussonic gibi farklı panellerde vardır. Gün geçtikçe alternatif yöntemler çoğalıyor. Ancak yayınlamak istediğiniz yayınlar için bir kaynak çıkışına ihtiyaç duyarsınız. Örnek olarak:

Xtream panel için kaynak yayın sağlama adımları

Resimde gördüğünüz 3. adımda rtmp formatında ve çeşitli formatlarda yayın çıkartan cihaz, bahsi geçen kaynak yayını vermektedir. Xtream codes gibi çeşitli stream yönetim panellerinde bu yayın kullanılabilir. Ancak Encoder cihazının bize gönderdiği datanın belli bir port hızı vardır. Bu port hızının üzerinde yayın verilemediği için devreye Restream özelliği girer.

Xtream Panel ReStream Özelliği

Stream yayınlamak anlamına gelmektedir. ReStream ise tekrar yayınlamak anlamına gelen , kaynak yayını tekrardan dağıtabilmemiz anlamına gelir. Kaynak yayından çıkan yayını kendi panelimize entegre ettikten sonra aynı panelden diğer cihazlara dağıtabilmemiz sayesinde binlerce dolarlık maliyeti ortadan kaldırır. IPTV satıcıları sizlere satış yaparken en fazla bağlanabileceğiniz cihaz sayısı 1-2 şeklinde bilgilendirmeler yapar. Yani tek bir yayına aynı anda 1 yada 2 farklı yerden girebilmek anlamına gelir. ReStream Özelliğinde ise bu bölümde herhangi bir kısıtlama olmamalı aksi halde bağlantı sayısından dolayı çeşitli hatalar ve yayından atmalar meydana gelir.

Xtream Panel VOD Nedir?

Terimsel açılımı “Video on Demand” anlamına gelen talep üzerine video , görüntü anlamına gelir. Yani ilk girişte bahsettiğimiz kayıtlı filmleri , dizi yada çizgi dizileri yayınlayabilme özelliğidir. Xtream panel bu konuyu farklı bir menü altında detalı bir şekilde ele almış dizileri seri halinde sürekli ekleyebilme özelliği koymuş. Hatta isterseniz tv de yayınlandığı anda kayıt alıp saklayabilirsiniz.

Xtream Panel EPG nedir?

Xtream Codes için kullanılan epg api. XML olarak servis edilmekte.

EPG elektronik program rehberidir . Televizyondaki kanalların gün içerisinde yayınlayacağı programların bir listesidir. Bu bilgileri alabilmeniz için çeşitli hizmetler mevcut(ücretli olarak). Eski televizyonlarda teletext adıyla bu sistemi mutlaka duymuş olmalısınız. Bu hizmetin faydalarından bir tanesi dizilerin , yada futbol maçlarının hangi kanalda yayımlanacağından haberdar olabilmeniz.

Xtream Codes Panelindeki Menüler

Xtream Codes Panel’deki Menüler

Create New Line :

 Panel için yeni bir kullanıcı oluşturmaya yarar. Kullanıcının yetkilerini ve izleyebileceği boquet(kategori paketleri detaylı anlatılacaktır.) paketleri seçilebilir. Kullanıcının kullanım süresi belirlenebilir. Kullanım süresi biten kullanıcı paketlerden yararlanamaz.

Manage Lines:

 Eklediğimiz kullanıcıları bu kısımda en çok izlediği yayın akışlarını görebilir. Kullanım sürelerini , şifresini yada aldığı paketleri yönetebiliriz.

 

Add New Mag Device: 

Mag bölümü smart tvlere bağlanabilen internet aracılığı ile iptv izlemenizi sağlayan kutulardır. Bu kutular için abonelik açabilirsiniz. Yine son kullanım tarihi, kategori listesindekileri izleyebilme gibi yetkileri yapılandırabilirsiniz.

Manage Mag Device:

Manage Line bölümünde kullanıcı üzerinde yapabildiğiniz tüm işlemleri Mag cihazı için düzenlersiniz.

Add New E2 Box : 

E2 cihazı bir tür uydu alıcısı gibi düşünebilirsiniz. Diğerlerinden farklı olarak üzerinde RAM bulundurur. İşletim sistemi Android olarak piyasada bulunmaktadır. Üzerinde Hdd ve sim kart(230 tipi kart) girişi mevcuttur. Ülkemizde neredeyse kullanılmasada diğer ülkelerde yaygındır. Mag cihazı ekleme adımlarında olduğu gibi bu adımda aynı kapıya çıkmakta sadece cihaza özel ayarlar sunuluyor.

Manage E2 Device: 

Manage Mag başlığında anlattığımız özellikler burası içinde geçerli.

E2 Plugin:

Bu kısım özel ücret karşılığında kullanılabilmektedir. Sanırım 10 yıl daha ülkemizde gerekli olmayacak özellik …

Add New Stream: 

Kaynak yayınları bu bölümden ekliyoruz. Tabi binlerce kaynak yayınınız var ise m3u8 listesi olarak ekleyebilirsiniz. Eklenen kanal listesi için kategori seçebilir ,
Transcode bölümünde gelen yayının kalitesini düşürebilirsiniz. Ses özelliklerini ve formatını değiştirebilirsiniz. Ancak bu işlemler cpu kullanımınızı tavan yaptırabilir. Çünkü gelen görüntü tekrardan işlenip stream edilir. 8 çekirdekli bir sunucuda transcode işlemi %2 lik kullanım yaptığını varsayarsak 45-50 adet kanal sunucuyu kullanılamaz hale getirebilir.

OnDemand Servers ” bu özellik kanal kullanılmadığı zamanlarda uykuya alır ve gereksiz ram , cpu tüketimini ortadan kaldırır. Yayına ilk kez bağlanan kişi 10-15 saniye gibi bir süre içerisinde bağlanabilir. 2. kişi bağlandığında internet hızına bağlı olarak 2-3 saniye içinde bağlanabilir. Kanal tekrardan kullanım dışı olduğunda uyku moduna girecektir.

EPG Options kısmından ise kanalın epg adresi ile eşleştirip epg hizmetini o kanal için sizde verebilirsiniz. Kullanabilmek için epg servisini panelinize girmeniz gerekiyor.

Manage Streams: 

Eklediğiniz kanalların aktif olup olmadığını , ses ve bitrate durumunu görebilirsiniz. Kanalı kapatma,restart gibi işlemler bu bölümdedir. Kanalların isimlerini ve kaynak linklerinide değiştirebilirsiniz.

Add New Bouquets: 

Kanallarınızı belli bir paket halinde sunmanıza yarar. Kanal listenizi sıralayabilirsiniz. E2 yada Mag cihazlarda bu liste sizin ayarladığınız gibi görüntülenecektir. Pakette sadece  dahil ettiğiniz kanallar görünecektir. Çeşitli paketlere ayırıp kullanıcılara tanımlayabiliyoruz bu menüde.

Manage Bouquets: 

Oluşturduğumuz paketlerin yönetimi yapılıyor. Add New Bouquets menüsünde yaptığımız işlemleri düzenleyebilmemiz için ayrılmış.

Manage Categories: 

Eklediğimiz yayınları kategoriler ile ayırabilmemize yarıyor ancak . Kanal eklemeden önce kategorileri oluşturmanız daha faydalı olacaktır. Çünkü Xtream Panelde toplu yayın düzenleme seçeneği malesef yok. Yayınları tek tek kategorilendirmek yerine eklerken kategorilerini seçmek daha avantajlı olacaktır.

Panelde daha bir çok özellik vardır. Ben sadece en çok kullanılan menülere değindim.

Xtream Codes V2 Api Kullanımları:

Kullanıcı Doğrulama:

Kullanıcının kayıtlı olup olmadığını json olarak dönderir.

panelimiz.com/player_api.php?username=X&password=X
// Dönen değer
{"user_info":{
"username":"Webdeyazilim",
"password":"Webdeyazilim",
"message":"",
"auth":1,
"status":"Active",
"exp_date":null,
"is_trial":"0",
"active_cons":"0",
"created_at":"1549109362",
"max_connections":"0",
"allowed_output_formats":[
"m3u8",
"ts"]},
"server_info":{
"url":"-",
"port":"80",
"https_port":"",
"server_protocol":"http",
"rtmp_port":"",
"timezone":"Europe\/Athens",
"timestamp_now":1550534261,
"time_now":"2020-02-19 01:57:41"}}
Kategori Listesini Almak

Oluşturduğumuz kategorilere kanal atadığımızda kategoriniz aktif olur ve sonuç json olarak döner. Kanal olmayan kategoriler listelenmez. Kategori hakkında bilgi alırız. Kategoriye bağlı tüm kanalları buradan alacağımız data ile çekeceğiz.

panelimiz.com/player_api.php?username=X&password=X&action=get_live_categories
  {
      "category_id":"1",
      "category_name":"Çizgi Film Kanallarım",
      "parent_id":0
   },
   {
      "category_id":"2",
      "category_name":"Belgesel Kanallarım",
      "parent_id":0
   },
   {
      "category_id":"3",
      "category_name":"Haber Kanallarım",
      "parent_id":0
   },
   {
      "category_id":"4",
      "category_name":"Sinema Kanallarım",
      "parent_id":0
   },
   {
      "category_id":"5",
      "category_name":"Ulusal Kanallarım",
      "parent_id":0
   },
   {
      "category_id":"6",Spor Kanallarım",
      "parent_id":0
   }
]
VOD Kategorisini Çekme

İsteğe bağlı yayın akışı için oluşturduğumuz kategori listesini çeker. Normal kategori listeleme bölümündeki gibi.

panelimiz.com/player_api.php?username=X&password=X&action=get_vod_categories
Canlı Yayın Akışlarını Çekme
// Tüm yayın akışını listeleyebiliriz.
panelimiz.com/player_api.php?username=X&password=X&action=get_live_streams  
// Sadece seçtiğimiz kategori id bilgisine göre tek bir kategoriyi çekebiliriz. 
panelimiz.com/player_api.php?username=X&password=X&action=get_live_streams&category_id=X
VOD Kanallarını Çekme
// Tüm yayın akışını listeleyebiliriz.
panelimiz.com/player_api.php?username=X&password=X&action=get_vod_streams  
// Sadece seçtiğimiz kategori id bilgisine göre tek bir kategoriyi çekebiliriz. 
panelimiz.com/player_api.php?username=X&password=X&action=get_vod_streams&category_id=X  
Dizi Akışlarını Çekme

Canlı yayın akışı ve vod gibi dizi serileri ekleyebiliyorduk. Kategorilendirme ve o kategorideki kanalları listeleme özelliği dizi içinde mevcut.

// Tüm yayın akışını listeleyebiliriz.
panelimiz.com/player_api.php?username=X&password=X&action=get_series  
// Sadece seçtiğimiz kategori id bilgisine göre tek bir kategoriyi çekebiliriz. 
panelimiz.com/player_api.php?username=X&password=X&action=get_series&category_id=X
Dizi bilgisi çekme

Bu bilgileri alabilmek için EPG aktif olmalıdır.

panelimiz.com/player_api.php?username=X&password=X&action=get_series_info&series_id=X
EPG Listesini Çekme

Satın aldığımız yada ücretsiz olarak eklediğimiz canlı yayın akışlarını hizmet olarak xtream codes panelden yayınlayabilirsiniz.

panelimiz.com/xmltv.php?username=X&password=X

Xtream Codes Php ile Api Kullanımı

Yeni bir kullanıcı oluşturmak için.
$panel_url = 'http://DNS:PORT/';
$username = 'test_username';
$password = 'test_password';
$max_connections = 1;
$reseller = 1;
$bouquet_ids = array(
1,
2,
3 );
$expire_date = strtotime( "+1 month" );

###############################################################################
$post_data = array( 'user_data' => array(
'username' => $username,
'password' => $password,
'max_connections' => $max_connections,
'is_restreamer' => $reseller,
'exp_date' => $expire_date,
'bouquet' => json_encode( $bouquet_ids ) ) );

$opts = array( 'http' => array(
'method' => 'POST',
'header' => 'Content-type: application/x-www-form-urlencoded',
'content' => http_build_query( $post_data ) ) );

$context = stream_context_create( $opts );
$api_result = json_decode( file_get_contents( $panel_url . "api.php?action=user&sub=create", false, $context ) );
Photo of author

Mert Dirilik

Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir.

“Xtream Codes Kurulumu ✔️ IPTV – Yayın Ekleme Doküman” üzerine 3 yorum

  1. Hocam konu çok iyi bilgiler için teşekkürler bir sorum olacak satın aldığım iptv m3u linkini xtream panele eklersem ve restream özelliğini kullanırsam satın almış olduğum iptv de ki kullanıcı sınırı sorunu ortadan kalkmış olur mu?

    Cevapla
    • Linki oluşturanlar ve yayın hizmeti verenler sizden çok adım önde olduğu için zaten size o yayını kısıtlı veriyorlar. Yoksa herkes en düşük paketi alıp onbinlerce kullanıcıya yayın verir. Bu engelleniyor. Fakat gözden kaçıran yayıncılar da olmuyor değil. Genelde engellerler bu tür durumlar için.

      Cevapla
      • Peki, bu durumda bu satıcılar gibi bizde bu şekilde limit olmadan yayın hesabı açmak için ana yayınları nereden satın alabiliriz? kendi panelimize ekleyip diğer cihazlarımızda aynı anda kullanabilmek için?

        Cevapla

Yorum yapın