X Kullanıcıları Rakip Uygulama Bluesky’a Kaçıyor

Elon Musk’ın sosyal medya platformu X, gizlilik politikasında yaptığı değişikliklerle kullanıcı kaybetmeye başladı. Engellenen kişilerin gönderilerini artık görebildiği açıklaması, birçok kullanıcının tepkisini çekti ve bu durum, rakip uygulama Bluesky’a yönelime neden oldu.

Gizlilik Değişikliği ve Tepkiler

X Engineering, yeni gizlilik politikasını duyurdu ve bu değişikliklerin kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği belirtiliyor. Engelleme sistemindeki değişiklikle, engelleyen bir kullanıcının gönderilerine yanıt veren engellenen kullanıcı, bu yanıtı görebilecek. Bu durum, kullanıcıların taciz ve kötü muameleyle karşılaşma olasılığını artırırken, bazı kullanıcılar için bardağı taşıran son damla oldu.

Bluesky’a Hızlı Geçiş

Bu değişiklikler sonrası Bluesky, hızla kullanıcı kazanmaya başladı. Bu uygulamanın adını henüz yeni duyan kullanıcılar Bluesky nedir ve Bluesky davet kodu nasıl alınır sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Bunun yanı sıra uygulama, son günlerde yarım milyon yeni kullanıcı eklediğini duyurdu. Appfigures’ın verilerine göre, Bluesky, ABD App Store’da ilk beş uygulama arasına girdi. Hem ABD’de hem de uluslararası pazarlarda indirmelerde büyük bir artış yaşandı; Japonya, Tayvan ve Tayland gibi ülkelerde önemli sıralamalara yükseldi.

X’in Kullanıcı Kaybı

X’in değişiklikleri nedeniyle kullanıcı sayısında düşüş gözlemleniyor. Uygulama, şu an ABD App Store’da 29. sırada yer alıyor. Ayrıca, kullanıcıların engelleme işleviyle ilgili rahatsızlık duyması, güvenlik endişeleri doğuruyor. X, kullanıcı verilerini üçüncü taraflarla paylaşma hakkını elde ederek de eleştiri aldı.

X’in gizlilik değişiklikleri, birçok kullanıcının platformdan ayrılmasına ve alternatif uygulamalara yönelmesine neden oldu. Bluesky, bu süreçte önemli bir kazanç elde ederek kullanıcı sayısını hızla artırdı.

Yorum yapın