Mobil Bankacılık Kullanıcılarını Hedef Alan Tehlikeli 5 Uygulama Tespit Edildi!

Google Play Store’dan kaldırılan ve mobil bankacılık hesaplarını hedef alan 5 tehlikeli uygulama, binlerce kullanıcının hesaplarının boşaltılmasına neden oldu. Anatsa adlı trojan virüsünün arkasına gizlendiği bu uygulamalar, siber güvenlik uzmanlarının raporlarına göre özellikle Birleşik Krallık, Almanya, Slovakya, Slovenya ve İspanya gibi ülkelerdeki kullanıcıları hedef aldı.

ThreatFabric tarafından hazırlanan rapora göre, bu uygulamalar PDF görüntüleyici ve dosya yöneticisi olarak masum görünüyor; ancak gerçekte, mobil bankacılık uygulamalarını hedef alarak kullanıcı hesaplarını ele geçiriyor. Anatsa trojanı, cihazları tamamen kontrol altına alıp, kullanıcıların telefonlarından hassas bilgileri çalma yeteneğine sahip. Özellikle Samsung cihazlarında yaygın olduğu tespit edilen bu virüs, başka cihazlara da bulaşmış durumda.

Tehlikeli Uygulamalar:

  1. Phone Cleaner – File Explorer
  2. PDF Viewer – File Explorer
  3. PDF Reader – Viewer & Editor
  4. Phone Cleaner: File Explorer
  5. PDF Reader: File Manager

Google Play Store’dan kaldırılan bu uygulamalar, hâlâ kullanıcıların cihazlarında bulunabilir. Uzmanlar, bu uygulamaları indiren kişilerin hemen silmelerini ve cihazlarını güvenli hale getirmelerini öneriyor. Kötü amaçlı yazılımlara karşı dikkatli olunması ve güvenlik önlemlerinin alınması büyük önem taşıyor.

Ne yapmalısınız?

  • Cihazınızda bu uygulamalardan birini indirdiyseniz, derhal silin.
  • Cihazınızın güvenlik yazılımlarını güncelleyin.
  • İki faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik önlemlerini kullanın.

Yorum yapın