Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmak zararlı mı ✔️ 2023

Kullanıcılarımızdan en çok gelen sorulardan biri Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmak zararlı mı sorusudur. Şarj süresini uzatmak için yapılan pek çok uygulamadan biri olan güç tasarrufu modu hakkında bilgi verdiğimiz bu yazıyı dikkatlice okuyun…

Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmak zararlı mı?

Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmanın bir zararı yoktur. Sadece bazı uygulamalar çalışması gerektiği gibi çalışmayabilir. Uygulamalar arkaplanda daha az sıklıkla güncelleneceği için bazı bildirimleri kaçırabilirsiniz. Güç tasarrufu modunu kullanmanın herhangi bir fiziksel zararı yoktur.

Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmak zararlı mı
Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmak zararlı mı

Güç tasarrufu modunu etkinleştirdiğimizde telefonumuz normalde yaptığı işlerin bir kısmını askıya alır. Bazı işleri daha az sıklıkla yapmaya başlar. Ve bazı performansı etkileyen ayarları devre dışı bırakır. Daha iyi pil ömrü sunacak pek çok ayarı sizler için otomatik olarak yapar.

Önerilen İçerik: Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri

Bu ayarlardan bir tanesi ekranın ışığını yeteri kadar açmaktır. Bir diğer ayar ise ekrandaki animasyonları iptal etmektir. Ekranınızdaki duvar kağıdının siyah olması da şarj sürenizi uzatır.

Arkaplanda sürekli olarak güncellenen uygulamaların dakikada bir yenilenmesi yerine saatte bir yenilenmesi demek 60 kat daha az güç tüketileceği anlamına gelir. Sadece bu ayarın güncellenmesi telefonunuzun 60 kat daha fazla şarj süresi vereceği anlamına gelmiyor.

Tüm bu kriterler telefonun şarj süresine etki ettiği için güç tasarrufu modu tüm bu ayarları etkileyen bir mod ve bu modu etkinleştirmek telefona zarar vermiyor.

Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmanın zararları

Telefona zarar veren ayarlar telefon içerisinde yer almıyor. Root yapılmış telefonlar telefona zarar verebilecek ayarlar yapılabildiği için garanti dışı kalıyor. Root bu yüzden garanti dışı bırakan bir işlem. Root yapılmış bir telefonda işlemci frekansı ve ram frekansı üst limitleri ile oynanabilir.

Örneğin 1,3 Ghz kapasiteli bir telefon 1,1 Ghz üst limite sahip ise Root’lu bir telefonda bu üst limiti 1,3 Ghz’e çıkarabiliriz. Alt limiti de 0,5 Ghz’den 1,1 Ghz’e çıkardığımızda telefon en düşük 1,1 Ghz’de çalışacak ve normalden 2 kat daha fazla güç tüketecektir. Bu da işlemci ömrünü 2 kat daha fazla kısaltacaktır.

Önerilen İçerik: Hangi Güç Tasarruf Modunu Kullanmalıyız?

Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmanın zararları hakkında detaylı olarak yanıt vermeye çalıştık ve Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmak telefona zarar vermez kanısına vardık. Telefonlarınızın daha sağlıklı bir pil ömrü olması için telefonlarınızı sürekli olarak şarja takmayın ve sürekli olarak şarjsız bırakmayın.

Bildiğiniz gibi telefonlar çok şarj ve 0 şarj olduğunda batarya eskitir. Bataryalar boş beklediğinde ölürler. Bu gibi konulara dikkat edildiğinde bir telefon 2-3 yıl rahatlıkla herhangi bir arıza göstermeden çalışabilir.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın