Kasmayan Android Emülatör | Kasma Sorunu Giderme

Düşük donanıma sahip emülatör kullanıcıları Kasmayan Android Emülatör arayışına devam ediyor. Android emülatör kasma sorunu genellikle düşük donanım özelliklerinden kaynaklanıyor olsa da bazen yazılımsal sorunlardan da kaynaklanabiliyor. Bu içeriğimizde sizlere kasmayan android emülatörler için bir liste sunuyor olacağız. Ayrıca android emülatör kasma sorunu hakkında bazı çözümler üreteceğiz.

Kasmayan Android Emülatör Listesi 2023 [Güncellendi]

Kasmayan android Emülatör, düşük donanım özelliklerinde bile sorunsuz çalışabilen android emülatörler için kullanılan yaygın bir tabirdir. Kasmayan Android emülatör yazılımsal ve donanımsal iyileştirmeler ile istikrarlı şekilde çalışabilmektedir.

Şimdi ise Kasmayan android emülatör arayışınıza son verecek birbirinden hızlı android emülatörleri ise şu şekilde listeliyoruz:

Windows 11

Kasmayan Android Emülatör Windows 11

Windows 11’in çıkışı büyük yankı uyandırdı. Yuvarlatılmış pencere tasarımları ve kompakt arayüzü dikkat çekti ve bir dizi özelliğiyle de gündemde kalmayı başardı. Bu özelliklerden biri, Android emülatör özelliğine sahip sanallaştırma desteği oldu. Windows 11, Android uygulamalarını çalıştırmak için iki temel yöntem sunar. İlki, Amazon’un Appstore’u üzerinden Android uygulamalarını kurmaktır.

Diğer yöntem ise geliştiriciler için beta aşamasındadır. Windows 11, Android uygulamalarını çalıştırmak için gereken tüm özelliklere sahip olsa da APK dosyalarını doğrudan çalıştırmak için testlere devam etmektedir. Eğer profesyonel bir Windows 11 kullanıcısıysanız, Google Play Games gibi beta programlarını inceleyebilirsiniz.

Nox Player

kasmayan android emülatör

Listemizin ilk sırasında hemen herkesin bildiği Nox Player var. Nox player’ı  daha önceki emülatör içeriklerimizden tanıyorsunuz. Sistemi fazla yormadan çalışmak için tasarlanmış bu emülatör ile düşük sistem gereksinimli oyunları kasmadan oynayabilirsiniz.

Nox player Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 ile sorunsuz çalışıyor. En az çift çekirdekli AMD ya da İntel işlemciniz var ise Nox Player’ı tercih edebilirsiniz. Nox Player’ın Bilgisayarınızda çalışabilmesi için 1.5 GB boşta RAM’inizin olması gerekiyor. Ayrıca 2GB kadar depolama alanınızın olması da şart. OpenGL 2 ve daha üst sürümler ile sorunsuz uygulama çalıştırdığını da bilmenizde fayda var.

Jar of Beans

kasmayan android emülatör
kasmayan android emülatör

Listemizin ikinci sırasında Jar of Beans bulunuyor. Kasmayan android emülatör deyince aklımıza gelen ilk android emülatörlerden biri olan Jar of Beans ülkemizde yaygın olarak kullanılmasa da dış ülkelerde tercih ediliyor. Herhangi bir işinizi görmek için anlık olarak emülatör kullanmanız gerekiyor ise Jar of Beans tam size göre.

Jar of Beans kurulum gerektirmeden portable bir android emülatör sahibi olmanızı sağlar. Jar of Beans’i kurmak için Open GL ES 2.0 Ekran kartına sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca en az 1GB boşta RAM ve 1GB depolama alanınızın olması gerekiyor. Jar of Beans kullanmak için AMD ve INTEL sanallaştırma teknolojilerini etkinleştirmeyi de unutmamak gerekiyor.

Remix OS

kasmayan  android emülatör

Listemizin üçüncü sırasında Remix OS bulunuyor.  Remix OS kasmayan android emülatörler listemizde kendine rahatlıkla yer bulabiliyor. Bunun sebebi Windows’un kaynak tüketimine engel olup tüm kaynakları bir Android arayüzüne aktarabiliyor olması. Windwos’un yanına android emülatör kurmak windows’u çalıştırmadan android kullanmamıza yarıyor.

Bu sayede Windows’un kullanacağı kaynaklar da Android’e eklenmiş oluyor. Remix os geçici bir android emülatör değildir. Aksine düzenli olarak kullanabileceğiniz güçlü bir android emülatör ya da işletim sistemi dağıtımıdır. Remix OS sistem gereksinimleri konusunda bir kısıtlamada bulunmuyor. Donanım özellikleriniz ne ise Remix OS bu özelliklere göre performans gösteriyor.

Manymo

kasmayan android emülatör
kasmayan android emülatör

Listemizin dördüncü sırasındaki kasmayan android emülatör ise Manymo. Eğer bir geliştirici iseniz ve anlık olarak APK dosyalarını android emülatörde incelemek istiyorsanız Manymo tam size göre bir emülatör. Tarayıcı eklentisi olarak çalışabilen, hızlı ve kolay kullanımı ile kaynaklarınızı verimli kullanan Manymo, farklı cihaz seçenekleri ile uygulamaları kapsamlı olarak test etmenize yardımcı olur.

Genymotion

kasmayan android emülatör

Listemizin beşinci sırasında ise Genymotion bulunuyor. Genymotion bir çok geliştiricinin yakından tanıdığı bir android emülatörü. Daha önceki video ve içeriklerimizde de kendisinden sıkça bahsetmiştik. Genymotion windows7, 8 ve 10 sürümlerinde sorunsuz çalışabiliyor.

Bunların yanı sıra MacOS 10.0 ve üstü sürümlerde de sorunsuz çalışabiliyor. Linux Ubuntu 18.04, Debian9, defora 27 ile de sorunsuz çalışabilen Genymotion 2GB boşta ram ile harikalar yaratabilir. Genymotion’ı Oracle’ın sanal makine yazılımına da kurabilirsiniz. GEnymotion ayrıca Sanallaştırma destekli AMD işlemcilerde 64 bit olarak kurulduğunda performans vaat ediyor.

Droid4X

kasmayan android emülatör
kasmayan android emülatör

Listemizin altıncı sırasında Droid4X bulunuyor. Droid4X gerçek zamanlı video kaydı, tuş simülasyonu, Joystick simülasyonu, GPS simülasyonu ve daha bir çok simülasyonu bizlere sunuyor. Gerçek bir android cihazı oldukça iyi taklit ediyor olması sebebi ile tercih edilen bir emülatör.

Ayrıca büyük ekran olarak kullanıma da son derece uygun. Droid4X2i kullanmak için OpenGL 2 ve üzeri destekli ekran kartınızın olması gerekiyor. 1GB boşta RAM ve 20GB boşta disk alanınızın olması da son derece önemli. Sanallaştırma teknolojisini destekleyen AMD veya intel işlemci ile Droid4X’den en iyi performansı alabilirsiniz.

Tam emülatör listesini görmek için: En İyi Android Emülatörler

Kasmayan Android Emülatör

Bu listedeki emülatörler düşük donanıma sahip kişilerin rahatlıkla tercih edebileceği kasmayan android emülatörlerdir. Bu emülatörlerin de bir sistem gereksinimleri olduğunu unutmamakta fayda var. 2GB ram ile windows çalıştırıp onun da içine android emülatör kurduğunuz zaman kasma sorunu yaşayabilirsiniz.

Bazen optimizasyonların da sonu olduğunu bilmekte fayda var. Yani bir yazılımı olabildiğince sıkıştırıp az kaynak tüketir hale getirebilirsiniz. Fakat bu 8GB ram tüketen bir yazılımın 4GB ram tüketir hale gelmesini sağlar. Belki 3GB belki 2GB ram tüketecek kadar optimize edilir. Ama belirli oradan RAM’e ihtiyaç duyacaktır.

gameloop kasmayan android emülatör
gameloop kasmayan android emülatör

Sadece RAM ile kalsa iyi… Bildiğiniz üzere RAM sadece programların çalışabildiği alandır. İşlerimizi işemci yapıyor. Emülatör içerisindeki tüm işleri de işlemci yapacak. Bu yüzden işlemcinin de belirli oranda yeterli olması gerekiyor. Yani 15 yıl önceki bir teknoloji ile bugünün yazılımını çalıştırdığınızda illaki kasma sorunları yaşanır. Bunun için yeni teknolojiler çıkıyor.

En iyi android emülatörler videomuzda aldığımız yorumlara istinaden bu açıklamaları yapıyorum. Henüz bu konularda yeni olan arkadaşlarımız haklı olarak ellerindeki donanım ile en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bu gelişim açısından oldukça önemli de bir durum.

Fakat buna çok da alışmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sistem yükseltmeniz gereken yerde hala optimizasyon için vakit kaybetmek sizi sektörün gerisinde bırakacaktır. Güncel teknolojiyi güncel yazılımlar ile kullanmak tabii ki hepimizin isteği. Maddi durumlardan kaynaklanan masrafsız iyileştirme çabalarının bir sonu olabileceğini anladıysak emülatör kasma sorunu için bazı çözümler üretebiliriz.

Emülatör Kasma Sorunu

Android emülatörlerde kasma sorunu genellikle şu üç başlıktan kaynaklanır:

  • Kaynak Yetersizliği
  • Yanlış Emülatör Seçimi
  • İşletim Sistemi Sorunları

Yukarıdaki başlıkları ise şu şekilde detaylandırabiliriz:

Kaynak Yetersizliği

Kaynak yetersizliği, bilgisayarınızdaki donanımın emülatör için yeterli özellikleri karşılamıyor olmasını ifade eder. Eğer kullandığınız emülatör minimum 4GB ram ile çalışıyor ve siz 3GB ve altındaki bir RAM’e sahip bilgisayar kullanıyor iseniz bu emülatörün kaynak yetersizliği nedeni ile kasması muhtemeldir.

Bu yüzden emülatörünüz boşta iken bile hem kendisini hem de işletim sisteminizi yani bilgisayarınızı kasacaktır. Emülatör kasma sorununu ortadan kaldırmak için kaynaklarınızın yeterli olduğundan emin olmanız gerekir.

Bu konuda detaylı bilgiye Bilgisayara Android Kurma Rehberi başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yanlış Emülatör Seçimi

Emülatör kasma sorunu genelde yanlış emülatör seçiminden kaynaklanır. Sadece bir uygulama denemek için BlueStacks seçmek bilgisayarınızdaki tüm kaynakları bir uygulama için seferber etmek demektir. Eğer amacınıza uygun bir emülatör seçmemişseniz kaynaklarınızı yanlış tüketeceğiniz için bilgisayarınızı ve emülatörünüzü kasmanız muhtemeldir. Bu yüzden yapacağınız işler için emülatör araştırmanız en doğrusu olacaktır.

Eğer oyun amaçlı emülatör arıyorsanız ve oyunlarınız sistem gereksinimleri yüksek oyunlar ise emülatör sistem gereksinimleri + oyun sistem gereksinimleri şeklinde hesap yapmanız gerekir. Hem oyunun hem de emülatörün işletim sisteminiz içerisindeki tükettiği kaynağı hesaplayıp kendi kaynaklarınız ile karşılaştırdığınızda yeterlilik söz konusu ise emülatörü kullanmayı deneyebilirsiniz.

İşletim Sistemi Sorunları

Android emülatör kasma sorunu sebeplerinden bir diğeri ise işletim sistemindeki bazı sorunlardır. İşletim sisteminde bulunan bazı programlar emülatörün doğru çalışmasını engelliyor olabilir. Mesela antivirüs servisleri android emülatörünüzün bazı servislerini engelliyor olabilir. Ayrıca işlemci sanallaştırma teknolojisini olumsuz etkileyen bazı sanal yazılımlar da emülatörün performansını olumsuz etkileyebilir. İşletim sistemindeki diğer yazılımsal sorunlar emülatörünüzün kasmasına yol açabilir.

Tüm bu başlıkları ele aldığınızda android emülatörünüzün kasmaması için doğru donanım kaynaklarına sahip olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Doğru donanım ile ihtiyaca uygun emülatör seçimi ile android emülatör kasma sorunu ortadan kalacaktır. İşletim sisteminizi daha temiz ve düzenli kullanmak da emülatör ve diğer programlarınızın daha sağlıklı çalışmasına yol açacaktır.

Photo of author

Burak Durmuş

Belgeli Web Tasarım, Grafik Tasarım ve Dijital Pazarlama uzmanı. Tecrübeli E-Ticaret Yöneticisi. Öğrendiklerini öğreterek pekiştirmeye çalışan gönüllü bir yazar. Kişisel Hesaplar: Instagram @oburakdurmus * Twitter @oburakdurmus

“Kasmayan Android Emülatör | Kasma Sorunu Giderme” üzerine 25 yorum

  1. İŞLEMCİ : AMD A4-9120 RADEON R3, 4 COMPUTE CORES 2C+2G

    GRAFİK KARTI : AMD Radeon(TM) R3 Graphics

    BELLEK : 4.0 GB

    PLATFORM : MİCROSOFRT WİNDOWS 10 PRO 64-BİT

    Sizce hangi emülatör kullanmalıyım ?

    Cevapla
    • Sistem biraz düşük. program ve işletim sistemlerini aynı anda çalıştırıp emülatöre dar alan sunmaktansa işletim sisteminden bağımsız olarak kurmak ya da işletim sisteminin yanına emülatör kurmak daha doğru olabilir. dual boot ile OS olan bir emülatör tercih edilebilir.

      Cevapla
  2. merhaba bluestacks-rise of kingdoms oynuyorum yaklaşık 4-5 gündür netde sorunu bulmak için uğraşıyorum ve doğru yerdeyim sanırım. Cpu ve gpu kullanımları çok yüksek önerbileceğiniz amulatör hangisidir sistemim i5 3570 3.4-16gb ram-128ssd-2gb geforce gt710-p8b75m lx –

    Cevapla
    • gameloop biraz daha iyi performans gösterebilir işletim sisteminizi de optimize etmeniz gerekebilir. gereksiz kaynak tüketen bileşenleri tümü ile kapatmanız gerekiyor.

      Cevapla
  3. 8gb ram gtx 1050ti i7 8700h var hangi emilatörde kasmadan ve drop sorunu yaşamadan rahatça oynayabilirim

    Cevapla
    • oyun ve internet durumuna göre de değişir. İşlemci de önemli bir nokta emülatör seçiminde. Gameloop ile başlayabilirsiniz denemeye. kaynakların tamamen emülatör için ayrıldığına emin olun.

      Cevapla
  4. amd radeon hd 5400 3 gb ram 64 bit işletim sistemi Intel r pentium r dual cpu e2180 2.00GHz açarmı brawl stars

    Cevapla
  5. 4 gb ramim ve 4 çekirdek 3.16 hz işlemcim var pcden eba ya girmek istiyorum hangisini yüklememi önerirsiniz? Teşekkürler.

    Cevapla
  6. ABİ 8 GB RAM AMD FX 4100 3.60 GHZ İŞLEMCİYE SAYİBİM VE EKRAN KARTI AMD REDON HD 5570 1G 128 BİT HANGİSİNİ ÖNERİRSİN

    Cevapla
  7. hiç bir program çalışmazken 1 gb ramim kalıyor sadece whatsapp çalıştırmak istiyorum sizce hangisini kullanmalıyım?

    Cevapla

Yorum yapın