Android Uygulamalarını Masaüstünde Çalıştırma – Emülatör Listesi

Android uygulamalarını masaüstünde çalıştırma için ihtiyacınız olan şey emülatörlerdir. Emülatörler sayesinde Android cihazlarda kullandığınız uygulamaları, oynadığınız oyunları masaüstünde de kullanmaya devam edebilirsiniz. Oyunları büyük ekranda oynamak, uygulama geliştirmek, sosyal medya hesaplarını iki cihazda birden kullanmak gibi amaçlarla telefondaki oyun ve uygulamaları bilgisayara taşımak isteyebilirsiniz.

Android Uygulamaları Masaüstünde Çalıştırma
Android Uygulamaları Masaüstünde Çalıştırma

1. MEmu

en iyi android emülatör

Android’i bilgisayarda çalıştırmak isteyenlerin ilk tercihi diyebiliriz. Bu emülatör oyuncular için tasarlanmıştır. Bilgisayarın donanımları olan kalvye, fare gibi ekipmanları Android’e entegre etmeyi sağlar. Bilgisayarda oyun oynama deneyimi gibi kaliteli bir deneyim sunar.

Android Uygulamalarını Masaüstünde Çalıştırma
Android Uygulamalarını Masaüstünde Çalıştırma

Hem ücretli hem de ücretsiz sürümü vardır. Aadece oyun amaçlı kullanacaklar için ücretsiz sürüm yeterlidir. Aynı anda birden fazla Android uygulamasını çalıştırma ve kurma imkanı vardır. İş için kullanacaklar ücretli sürümü düşünebilirler. Çünkü reklam gerçeğini söylemeden geçemeyeceğiz.

2. BlueStacks

en iyi android emülatör

Android uygulamalarını masaüstünde çalıştırma için oyunculara hitap eden bir emülatördür. Android oyunu oynayanlar bu oyunları fare, klavye gibi ekipmanlar ile oynamaya devam edecektir. Aynı zamanda oyun ve uygulamalarınıza gelen güncellemeler, yeni ayarlar ve son dakika haberleri gibi geliştirmelerden sizi haberdar eder.

ilgini çekebilir: Windows İçin En İyi 15 Android Emülatörü

3. Android Stüdyo Emülatörü

en iyi android emülatör

Android Stüdyo tarafından sunulan bir emülatördür. Bilgisayara indirerek kullanabilirsiniz.  Android uygulaması geliştiren kişiler için daha uygundur. Ancak oyun ve iş için de yeterli seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Intel Donanım Hızlandırıcısı sayesinde sanki bilgisayarda değil de telefonda kullanıyormuş gibi akıcıdır. İşte bu akıcılık uygulama performansı ölçmek için istenen veriyi sağlar.

4. GenyMotion

en iyi android emülatör

Tercihiniz oyun değil de uygulamaları çalıştırmaksa sizin için doğru seçimdir. Kişiselleştirme seçeneklerinin fazlalığı sayesinde iş kullanımlarında avantajlıdır. Sosyal medya hesaplarını kullanmak isteyenler için idealdir. Kişisel kullanım için ücretsiz sürüm yeterlidir. Ancak ticari amaçlı olarak kullananlar ücretli versiyonu kullanabilir.

5. Bliss ROMs

en iyi android emülatör

Android uygulamalarını masaüstünde çalıştırma için en başarılı Android tabanlı işletim sistemlerinden biridir. Bilgisayarda sanal ortam yerine bağımsız bir işletim sistemi olarak Android tabanlı işletim sistemi çalıştırmayı sağlar. Ayrıca Google Play Store yüklü olarak geleceği için uygulamaları direkt olarak bilgisayardan yönetebilirsiniz.

ilgini çekebilir: Kasmayan Android Emülatör – Emülatör Kasma Sorunu

6. NoxPlayer

en iyi android emülatör

RPG türündeki mobil oyunları sevenler için ideal bir emülatördür. Ek bir yazılım olmadan yüksek performans sunar. Oyun yapımcılarının sevdiği Nox yeni oyunları hızla entegre ediyor. PUBG gibi hareketli ve performans isteyen mobil oyunları oynayanlar deneyebilir.

Doğru Emülatörü Seçin

Android uygulamalarını masaüstünde çalıştırma için en iyi verim sağlayan emülatör listesini bu şekilde hazırladık. Tek yapmanız gereken masaüstünde ne yapmak istediğinize karar verdikten sonra emülatör seçmektir. Listede göreceğiniz gibi her bir emülatör belirli bir amaç için tasarlanmıştır. İhtiyaçlarınızı belirlediğiniz takdirde emülatörden yüksek verim almanız mümkündür. Emülatör seçmeden bilgisayarınızda Android çalıştırmak istiyorsanız detaylı Bilgisayara Android Kurma Rehberi içeriğimizi mutlaka inceleyin.

Yorum yapın