2021 Yılında En Çok Kullanılan Emojiler Hangileri Oldu?

Pek çok uygulamada karşımıza çıkan ve sohbetleri daha keyifli bir hale getiren emojiler arasında, bu yıl en popülerleri hangileri oldu? İşte, 2021’in en çok kullanılan emojileri…

2021’de Hangi Emoji’leri Daha Çok Sevdik?

Unicode Consortium araştırmasına göre, 2021 yılında en çok kullanılan emojiler ‘sevinç gözyaşları’ ve ‘kırmızı kalp’ emojileri oldu. Ve bu iki emojiyi sırasıyla ‘yan yatan kahkaha’ ile ‘başparmak yukarı’ emojisi takip etti. İşte, WhatsApp, Facebook ve Instagram’da bu yıl en çok tutulan emojiler…

Dünya dillerini dijitalleştirmekten sorumlu, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Unicode Consortium, 2021’in en sık kullanılan emojilerini yayınladı. Gözlerinden yaşlar akan kahkaha ve gülme emojisi seçeneklerinin iki farklı versiyonu da bu sene en sık kullanılanlardan oldu.

Kırmızı kalp, başparmak yukarı onay işareti ve beşinci sırada da yüksek sesle ağlayan surat emojisi yer aldı. Bu durumda, 2019 ve 2020 yıllarındaki emoji tercihlerinde çok büyük bir değişiklik olmadı.

Beşinci sırada yer alan şelale gözyaşları emojisinden sonra, minnet ifadesi olarak kullanılan katlanmış eller emojisi altıncı sırada yer alıyor. Yedinci sırada öpücük atan surat yer alırken, kalpli bakışlarla gülen yüz ifadesi onu takip ediyor. Kalplerle gülen yüz ve gülen gözlerle gülen surat emojileri de hemen arkasından geliyor.

İlgili İçerik: WhatsApp Yeni Emoji Seçenekleri Geliştiriyor! İşte Detaylar

Bu arada geçen yılların favorilerinden ikili kalp emojisi, 2021’de 16. sıraya geriledi. Bu yıl geçen yıllara kıyasla listede sıçrama yapan emojiler ise şunlar:

Doğum günü pastası emojisi 113. sıradan 25. sıraya yükseldi. Balon emojisi 139’unculuktan 48’inciliğe çıktı. Yalvaran surat ifadesi 97. sıradan 14. sıraya kadar yükseldi.

En çok tercih edilen emojiler listesinde alt kategorilere dair detaylar da bildirildi. Ulaşım kategorisinde ‘roket’, vücut bölümleri kategorisinde ‘esnek pazı’, bitkiler kategorisinde çiçeklerden ‘buket’, hayvanlardan kelebek emojisi ve spor kategorisinde ‘takla atma’ emojileri öne çıktı.

Photo of author

Bilir Kişi

"Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir." - Einstein Profesyonel işbirlikleriniz için bilirkisi[at]webdeyazilim[.]com adresime mail gönderebilirsiniz.

Yorum yapın